Handelszoner - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Det är normalt att se att handlare använder många verktyg för att stödja sina strategier som indikatorer. Till att börja med är handelsindikatorer som handelszoner avgörande för att bättre förstå teknisk analys. Dess huvudsakliga funktion är att hjälpa handlare att identifiera de signaler och trender som finns på marknaden.

Av denna anledning är det viktigt att du, innan du vill verka i investeringsvärlden, lär dig att skilja de funktioner som vart och ett av verktygen erbjuder dig.

Som vi berättade anses indikatorerna vara visuella verktyg för stort stöd för att bestämma ett pris och dess utveckling. I den här artikeln berättar vi mer om handelszonindikatorn, en teknisk indikator som vanligtvis visas på ett pristabell med övre och nedre gränser.

➡✨ Definition av handelsområdesindikatorn

Denna indikator är ett verktyg som hjälper till att identifiera de övre och nedre banden i ett handelsintervall.

Två kuvert i glidande medelvärde är ritade på ett pristabell, ett rör sig uppåt ett visst avstånd och ett rör sig nedåt. Om marknadspriset passerar dessa band tilldelas rörelsen en vikt och vi fortsätter att arbeta.

förhandlingszoner

➡✨ Vad är förhandlingsområdena till för?

Handelszonindikatorn används för att hjälpa handlare och investerare att identifiera extrema förhållanden för överköpt, översålt och handelsintervall.

De nedre och övre banden i denna indikator fungerar som stöd och motstånd på en icke-trendig marknad, till exempel Bollinger-band.

➡✨ Hur får du förhandlingszonerna?

Denna indikator fungerar genom att lokalisera handelsband över och under prisnivån för det instrument som vi har valt. Den vanligaste metoden är att beräkna ett glidande genomsnitt av priset. Detta är vanligtvis ett enkelt glidande medelvärde.

En övre engulf skapas genom att flytta det enkla glidande medelvärdet en bit över priset. På detta sätt skapas ett lägre kuvert genom att flytta det enkla glidande medelvärdet samma sträcka under priset.

Med andra ord är det ett glidande medelvärde för en period n som tillämpas på slutkursen. Det övre bandet erhålls genom att lägga till en procentsats med avseende på data från detta medelvärde, och det nedre bandet erhålls genom att subtrahera samma procentandel med avseende på data för samma rörliga medelvärde.

Hur tolkas det?

Det kan tolkas på många sätt, men de flesta handlare använder det för att definiera handelsintervall. När priset når den övre gränsen anses säkerheten överköpt och en säljsignal genereras.

Å andra sidan, när priset når den nedre gränsen, anses säkerheten vara översåld och en köpsignal genereras. Strategierna för denna indikator är baserade på genomsnittliga reverseringsprinciper.

Övre och nedre gränser definieras vanligtvis, så priset tenderar att hålla sig inom trösklar under normala förhållanden. För att få en mer flyktig säkerhet använder handlare högre procentsatser för att undvika andra signaler.

förhandlingszoner

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *