Historisk volatilitet

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Definierat som volatilitet, beskriver detta fenomen hur priserna på en tillgång kan vara i himlen och från ett ögonblick till ett annat i helvetet. Detta beror på att marknader med historisk volatilitet tenderar att vara mycket explosiva och ha abrupta förändringar inför den minsta interna eller yttre stimulansen.

Att analysera en tillgångs volatilitet är viktigt när man investerar eftersom vi på så sätt vet om det är riktigt bekvämt att göra det eller inte. Det är därför vi här kommer att prata om historisk volatilitet och hur du kan få det för att fatta bättre ekonomiska beslut.

Hat Vad är historisk volatilitet? ✨

Som namnet antyder, Historisk volatilitet är en indikator som är ansvarig för att analysera ackumulerad volatilitet under en generellt lång tid. Och till skillnad från konventionell volatilitet är de här inte begränsade till en eller två dagars analys.

Under denna förutsättning kan vi definiera historisk volatilitet som en indikator som analyserar en tillgångs volatilitet under en viss tidsperiod. Det finns de som kommer att bestämma det som ett slags genomsnitt eller genomsnitt av volatilitet, även om det i verkligheten är djupare.

historisk volatilitet

✨Utility of Historical Volatility✨

Den huvudsakliga användningen av historisk volatilitet finns i den fördjupade analysen av volatilitet. Det stämmer, här fördjupar vi oss i en längre tid som gör att vi kan ha en bättre bredd av data och en mer fullständig analys.

Vi kan se hur volatiliteten förändras över tid, vilket hjälper oss att bättre förstå tillgångens beteende. Vissa experter anser att det kan vara mer användbart än daglig volatilitet, eftersom det gör det möjligt att mer exakt förutsäga en tillgångs beteende.

OwHur beräknas historisk volatilitet? ✨

Beräkningen av historisk volatilitet är djupare än du kanske tror. Först måste du välja en tidsperiod, sedan måste du beräkna volatilitetsvariationerna dagligen under den perioden. Nu, med den informationen måste du bestämma den naturliga logaritmen, liksom variansen i datamängden.

När du har fått dessa uppgifter måste du utföra en extrapolering till dem som gör att du kan få den historiska volatiliteten i procent. Som du ser, i verkligheten är det en lite lång och komplex process på grund av de trådar som du måste utföra.

historisk volatilitet

✨ Skäl att använda det ✨

Även om dess beräkning är mer komplex och djupare än daglig volatilitet, är det just det djupet som gör Historisk volatilitet värdefull. Detta eftersom det ger oss en större amplitud av prisförändringen.

För experter tillåter denna amplitud i prisförändringar inte bara att med större precision bestämma graden av volatilitet, den är också användbar för att göra förutsägelser. Om du någonsin har hört: Baserat på historiska data kan vi säga att eftersom detta är praktiskt taget detsamma, hjälper historia att förutsäga tillgångens framtid och dess pris.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *