Chaikin-volatilitet

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Volatilitet visar sig vara en av de faktorer som du bör ta mest hand om när du investerar i olika tillgångar. Detta beror på att det kan få dig att gå från att ha miljoner till att förlora allt i en enda rörelse på marknaden.

För att bestämma det finns det olika typer av indikatorer, en av dem är Chaikin Volatility -index. Även om det låter lite konstigt, till och med för en filmtitel, är detta en indikator för högt värde. Det är därför vi här kommer att prata om allt du bör veta om dessa data.

✨ Vad är Chaikin Volatility? ✨

Skapad av Mark Chaikin, representeras denna finansiella indikator i form av rader på ett diagram som är ansvariga för att mäta volatilitet. På detta sätt kan vi säga att Chaikin -indikatorn är data som ansvarar för analys av prisvolatilitet.

Liksom andra indikatorer hjälper det att veta vad de potentiella förändringarna i marknadspriserna kommer att bli. Det låter oss analysera intervallet som finns mellan dagens högsta och lägsta priser.

volatilitet

✨ Vad används Chaikin Volatility till? ✨

Denna indikator används, liksom andra indikatorer, för att mäta den amplitud som finns mellan högsta och lägsta pris på tillgångar under dagen. På detta sätt kan volatiliteten som finns i nämnda tillgång analyseras.

Ju högre intervall, desto större volatilitet hittar vi på marknaden och ju mindre intervall, desto mindre volatilitet. Vidare detta Det är också mycket användbart när man bestämmer trender eftersom bredden på sortimentet kan hjälpa oss att försöka bedöma om marknaden kommer att vara upp eller ner.

✨ Hur beräknas det? ✨

En annan av likheterna som den delar med andra volatilitetsindikatorer är hur denna indikator beräknas. Det första som behövs är max- och minimipriser under en viss tidsperiod.

För att bestämma det exakt är det nödvändigt att bestämma ett exponentiellt glidande medelvärde som kallas EMA. Det är från EMA som vi får veta vad Chaikin Volatility är. Egentligen är det inte så komplext som det verkar, men det kan vara tidskrävande.

✨ Vad kan vi använda det till? ✨

Tänk dig att du vill investera i vissa tillgångar och du gör det med tanke på att de är säkra, men från en dag till en annan ändras allt tack vare volatilitet. Att ha denna indikator på din sida kunde ha räddat dig från att förlora allt.

Detta beror på att denna indikator ger dig en överblick över tillgångens volatilitet, trendförändringar och risken när du investerar. A) Ja, Du kan fatta bättre beslut med visshet om att veta om den tillgången är stabil i priser, eller tvärtom, det är en berg- och dalbana.

volatilitet

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *