TRIX - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

TRIX-indikatorn är vanligtvis ett lite känt koncept för dem som just börjat i handeln. Vilket består av försäljning av börsnoterade tillgångar som har mycket marknadslikviditet, med detta hänvisar vi till aktier, valutor och terminer.

Det finns en speciell ordlista där du kan hitta specifika termer som gör att du kan förstå investeringsmarknaderna och deras valörer, men det finns några som fortsätter att orsaka lite förvirring. Idag lär vi dig vikten av detta koncept och varför det är relevant vid handel.

HatVad är TRIX-indikatorn?

TRIX-indikatorn kännetecknas av att det är en momentumoscillator som analyserar den procentuella förändringshastigheten för ett utjämnat trippel exponentiellt glidande medelvärde för aktiens slutkurs. Den utformades med målet att hålla investeraren i samma eller korta trender beroende på antalet perioder som den beräknas med.

Det ansvarar för att genomföra en teknisk analys av aktiemarknaden på ett konkret sätt, och detta görs genom tolkning av diagram vars data ger relevant information om glidande medelvärden. Dess namn kommer från förkortningen på engelska Tripe Exponential Average, vilket på spanska betyder Triple Exponential Average.

TRIX

➡✨ Hur kan vi tolka TRIX-indikatorn?

TRIX tenderar att sväva runt en nollinje, som är utformad för att filtrera bort obetydliga cykler, Med detta menar vi cykler som är kortare än antalet angivna perioder för att bygga den.

Så du måste komma ihåg att indikatorn kan ändra riktning, köpa när den dyker upp och sälja när den vänder ner. Normalt ritar människor ett 9-dagars glidande medelvärde av indikatorn för att kunna skapa en signal eller utlösarlinje (mycket lik MACD), detta i syfte att förhandla och köpa när TRIX korsar sin signallinje eller säljer när den faller under den.

TRIX är en indikator på teknisk analys med många likheter med William% R, så det är användbart när man vill identifiera trendförändringar.

➡✨ Signaler för bättre analys

Det är viktigt att komma ihåg att glidande medelvärden främst används för att filtrera och jämna ut priser och trender.. Genom att använda tre medel och implementera dem kan vi få kompletterande information som sannolikt kommer att hjälpa oss att förbättra vår process och även själva strumporna.

Denna indikator ansvarar för tillfället för att fånga hastigheten på marknaden, förutom att eliminera störningar som orsakar prisfluktuationer på kort sikt. Därför genererar det en rening av prisserien som underlättar observationen av den underliggande trenden.

Du behöver inte oroa dig mycket för signalerna, oavsett vad de är, behöver det inte nödvändigtvis avgöra framtiden för din investeringsstrategi. Du måste noggrant väga resultaten tillsammans med din grundläggande analysinformation.

TRIX

AstSista överväganden

En av de största fördelarna med TRIX är relaterad till översålda och överköpta sammanhang.

Indikatorn är mycket användbar för att uppnå lönsamhet i verksamhet med aktier.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *