Handel med kryptovaluta via CFD eller plånbok?

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

En av de viktigaste trenderna i investeringsvärlden, särskilt de som görs via internet, är kryptovalutor. Och det är att dessa revolutionära valutor blir en av de mest relevanta finansiella tillgångarna på marknaden.

För att investera i kryptovalutor är det nödvändigt att ta hänsyn till olika punkter, en av de viktigaste är fordonet genom vilket du ska göra investeringen. Det vill säga mediet eller plattformen där du kommer att göra bytet, köpet och försäljningen. Här kommer vi att prata om de två vanligaste sätten att göra det.

➡✨CFDS

De så kallade differensavtalen är en av de vanligaste metoderna när man investerar i tillgångar som konventionella valutor. Idag har dessa kontrakt genomgått en utveckling, eftersom de också kan användas som en mekanism för att investera i kryptovalutor, med fördel av skillnaderna mellan försäljnings- och inköpspris.

CFD: er som erbjuds av reglerade mäklare är ett av de mest effektiva och heltäckande sätten att handla oavsett vilken typ av användare du är. Du har ett stort antal funktioner till hands, samt data och en marknad med bra par som generellt grupperar de viktigaste valutorna.

Bland de fördelar som CFDS erbjuder är att kunna använda hävstångseffekt för att arbeta, att kunna ställa låga och höga positioner, satsa på plus eller förluster., etc. Det bästa av allt är att du kan göra det direkt i euro, dollar eller din fiat -valuta.

CFD Plånbok

➡✨ Plånbok

Plånböcker är det bästa alternativet om du verkligen vill ha kryptovalutorna i din ägo eftersom du i en CFD bara köper prisskillnaden. I plånboken har du verkligen kryptovalutan i din virtuella plånbok så att du äger den.

Denna typ av plånböcker låter dig göra köp, försäljning och även utbyte mellan kryptovalutor så verksamheten bygger direkt på kommersiella föreskrifter. Det är som om du marknadsför en produkt, du köper den billigare, du säljer den dyrare och därmed genererar du vinst som leder till avkastning.

vanligtvis En plånbok kräver mer kunskap inom området, eftersom du här är beslutsfattaren och du inte har funktioner som hävstångseffekt eller inställning av positioner. Det är därför det blir lite mer komplext för vissa användare, även om dess komplexitet är motiverad genom att ha kryptovalutor själv.

➡✨ Plånbok för investerare, CFD för handlare

Genom att ta hand om att täcka endast skillnaden i priser, samt att kunna fixera på kort tid, rekommenderas CFD för dem som handlar. Faktiskt, huvuddelen av användarna kommer från handlare som migrerade från andra tillgångar, till exempel konventionella valutor.

Investerare som vill generera högre vinster under längre perioder, liksom att generera avkastning och belöningar, är plånböcker för dem. Vad mer, investerare har i allmänhet redan mer kunskap inom området som hjälper till att förbättra sina investeringar.

CFD plånbok

➡✨5 frågor att välja mellan en CFD och en plånbok

  • Vill du investera ner?

Om du funderar på att investera ner bör du veta att det bästa alternativet att göra det är genom en CFD. Detta beror på att denna plattform låter dig investera på detta sätt medan plånboken inte gör det.

Fördelen med en CFD är att den hjälper dig att dra fördel av nedåtgående trender som gör att du kan fixa bättre positioner. Dessutom ger samma operatör eller mäklare dig informationen för att avgöra när du är i en nedåtgående trend och det är dags att investera.

  • Är du orolig för bristen på reglering?

Något du borde veta är att CFD har, på grund av sin börsmässiga karaktär, lagstadgade regler och en ram för verksamheten som ger säkerhet genom att övervakas. Detta hjälper användare att känna sig mycket mer självsäkra att använda på plattformen.

Istället, Kryptovalutaväxlingsplattformar eller Exchange har inte en reglering eller ett tydligt operativt ramverk. För många lämnar detta sig till potentiella risker för bluff eller bedrägeri, eftersom en oreglerad utbyte kan försvinna över natten med dina pengar och med ingen som skyddar dig.

  • Vill du bara investera i de mest populära kryptovalutorna?

Vi kan säga att vi vid denna tidpunkt har oavgjort. I en plånbok kan du hitta ett stort antal virtuella valutor, från de vanligaste till de mest alternativa. Detta gör att du enkelt kan investera i de du vill ha.

I en CFD -mäklare är det vanligaste att bara hitta de mest populära kryptovalutorna i handel som Bitcoin, Ethereum eller Litecoin. Så, Om du vill investera till prisskillnaden är detta ett alternativ som du bör ta hänsyn till.

  • Vill du delta i ICO?

En ICO är den första finansieringsprocessen som startas för att attrahera resurser och investerare för en kryptovaluta. I allmänhet är ICO attraktiva eftersom du kan få tillgång till nya kryptovalutor till låga priser, samt få belöningar för att delta som en grundande partner.

Den enda typen av plattform som gör att du kan delta i en ICO är plånboken, så om du vill använda denna investeringsmekanism måste du öppna ett konto i en plånbok. Du kan också delta för andra belöningar som de så kallade AirDrops, som är som en ICO, bara att de söker finansiering men användare.

  • Vad är tidpunkten för din investering?

För dem som funderar på att investera på kort sikt, då är CFD det bästa alternativet, eftersom denna mekanism är utformad för det. Du kan generera dagliga vinster eller avkastningar och arbeta på mycket korta perioder.

Å andra sidan, om din inriktning är mer på lång sikt, med investeringar som tar lite mer tid, men bättre avkastning, då är plånboken något för dig. Beroende på den tid du vill vänta med att se vinster är risken och din budget den typ av plattform du ska välja.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *