Topp 10 bästa investerings- och finansfilmer

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Välkommen tillbaka till vår blogg om plattformar och utbildning om världen av investeringar och handel.

Visst, om du börjar i denna underbara värld, är en av de första kopplingarna du hade med investeringar film, eftersom vi genom filmproduktioner kan komma närmare världar som vi knappast skulle kunna ha tillgång till på något annat sätt. Idag ska jag berätta om de största finansiella filmerna.

Introduktion till investeringsfilmer

Att förstå investeringsvärlden är inte lätt, många gånger måste vi lära oss mått och begrepp som är komplicerade att förstå, vilket kan avskräcka oss och hindra oss från att bli investerare, men ett bra sätt att komma närmare denna värld är att börja med bästa filmer om affärer och finans.

Varför titta på investerings- och finansieringsfilmer?

Den främsta anledningen till att vi rekommenderar att du tittar på de mest hyllade aktiemarknads- och investeringsfilmerna är så att du åtminstone får en glimt av denna värld, som, även om den kan vara ganska annorlunda än den verkliga världen, är ett bra sätt för dig att utforska om detta yrke är något för dig.

Du bör dock ta det med försiktighet, kom ihåg att filmer innehåller mycket information på kort tid, och kan bilda dina kriterier på ett negativt sätt, det vill säga du kan tro på extremt snabba vinster.

Topp 10 investeringsfilmer

Med hänsyn till denna information kommer vi att börja med vår topplista över viktiga investeringsfilmer.

1. The Wolf of Wall Street

Naturligtvis kan en av historiens bästa Wall Street-filmer inte saknas på någon lista över filmer i investeringsvärlden.

Denna film regisserad av Martin Scorsese, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen och släpptes 2013.

Den här filmen är värd det, den blir mer speciell när de tar upp livet för en av historiens största investerare som Jordan Belfort.

Den här karaktären är en autentisk investeringsikon, främst för sitt extravaganta liv, som han förvärvar i ögonblicket av investeringseufori, men han hamnar i olagliga och oetiska ekonomiska metoder.

2. Wall Street

Vi kommer att fortsätta vår topp av rekommenderade investeringsfilmer med denna klassiker, släppt 1987 och regisserad av Oliver Stone.

Den här filmen berättar hur en ung lärling strävar efter att lyckas i investeringsvärlden och idoliserar den mest karismatiska och mäktiga eminensen av investeringar, som Gordon Gekko.

Den här filmen utforskar en ung man som försöker imitera sin stora idol och hamnar i girighet och korruption.

3. Rogue Trader

För att fortsätta med våra bästa filmer om finans, berättar den här filmen historien om en börsmäklare som hamnar i bedräglig affärsverksamhet, vilket leder till att en av de äldsta bankerna i England går i konkurs.

Med den här filmen kan du ta bort viktiga lärdomar om finansiell kollaps och följderna av dessa misstag.

4.Moneyball

Även om huvudintrigen i den här filmen inte är helt relaterad till världen av investeringar och finanser, om vi kan se hur vi genom en väl genomförd handling kan förstå en av de svåraste aspekterna att förstå i världen av investeringar.

Den här gången används dataanalys och statistik av en basebolltränare för att fatta beslut för sitt lag, och förvandla det till ett av de största trots den lilla talang han hade.

5. Det sociala nätverket

Den här filmen, regisserad av David Fincher, fortsätter med tenoren av att flytta bort från finansinriktningen och visar oss hur ett ungt företag blir ett stort imperium, och visar oss hur öppna vi måste ha våra ögon som investerare.

6. Pannrum

Den här filmen förklarar hur ambition kan få en investerare att begå oetiska metoder och hamna i bedräglig försäljning.

Jag rekommenderar att du tittar på den så att du kan mäta faran med girighet och de misstag den kan leda till att du gör.

7. Inuti jobbet

För att fortsätta prata om stora kollapser visar den här filmen konsekvenserna av det stora ekonomiska debaclet 2008, och utforskar de åtgärder som vidtagits av Wall Street och den nordamerikanska regeringen.

8. The Big Short

Den stora börskraschen 2008 är det mest återkommande ämnet i våra bästa rekommenderade investeringsfilmer, kanske för att det var den viktigaste milstolpen under detta århundrade ekonomiskt sett.

I den här filmen ser vi hur fastighetsbubblan skapar en kris, men samtidigt hur en grupp investerare kunde dra nytta av dessa ekonomiska förluster.

9. Det stora tricket

Den här filmen porträtterar även andra teman, men ändå är det ett mycket kreativt sätt på vilket Christopher Nolan visar oss hur en händelse påverkar finansvärlden.

10. Marginalsamtal

Vi avslutar vår Top of essential-filmer om investeringar med denna filmproduktion som släpptes 2011, där vi återvänder till temat för den stora krisen 2008, men när vi ser det utifrån profilen hos de anställda, som inser att deras företags kollaps är nära, och De utforskar de svåra etiska och moraliska beslut de var tvungna att fatta.

Slutsatser och lärdomar om investeringsvärlden

Investerings- och finansfilmer kan ge dig viktiga lärdomar, särskilt tack vare handlingen, som involverar lärande mitt i underhållningen.

En av de stora slutsatserna vi kan dra är vikten av etik och ansvar, särskilt för att undvika att hamna i korruption och illegala metoder, vilket på lång sikt kan leda till att den bästa investeraren misslyckas.

På samma sätt kommer du att kunna lära dig vikten av analys och strategi, särskilt genom att utnyttja data, för att fatta mer rationella beslut än känslomässiga. I det här fallet är strategianalys nyckeln till att hantera risker och även acceptera belöningen som kommer.

Dessutom kommer kunskap om de stora debacles att ge dig viktiga lärdomar från andras stora misstag, lära av dem och förhindra att du hamnar i den här typen av beslut.

Det är viktigt att du vet att dessa filmer är fiktion och även om de kan vara baserade på verkliga händelser är många av dem dramatiserade. Om du vill veta mer om dessa och andra filmer, lämna oss en kommentar.

Du kanske är intresserad av:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *