Volymprisutveckling

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Priser är en av de viktigaste faktorerna för att avgöra om en tillgång är värd att köpa, sälja eller inneha positioner. Det finns många sätt att se prisutvecklingen, ett av dem är genom volymprisutvecklingsindikatorn.

"Vad består denna indikator av?"

Ungefär som OBV, visar denna indikator oss hur pengaflöden är relaterade, in och ut, i en tillgång. På detta sätt kan vi förutse förändringar både i dess likviditet och i pris eller värde.

Om vi ​​ser att trenden i volympriser oscillerar betydligt, ganska starkt, beror det på att priserna har haft drastiska förändringar tillsammans med stora volymer. Detta kan vara en indikator på det potentiella beteende som tillgången kommer att ha, vilket hjälper oss att bestämma vad vi ska göra när vi investerar.

trend

"Vad vi måste ta hänsyn till trenden med volympriser"

När en baisseartad divergent dyker upp kan det orsaka ett allmänt nedåtgående skift över marknaden. Detsamma händer, men i motsatt riktning, när divergensen är hausse, vilket skapar en uppåtgående trend.

Genom att använda volymprisindikatorn kan vi veta vilken väg marknaden kommer att följa med avseende på priser och transaktionsvolymer. Även om denna indikator inte är så känd, kan den vara väldigt användbar när du fattar ekonomiska beslut.

trend

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *