Sprid på kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Betecknad som Spread till skillnaden mellan inköps- och försäljningspris i finansiella tillgångar, är Spread en av de villkor som du måste känna till i kryptovalutor. Detta eftersom själva naturen hos dessa virtuella valutor gör detta till något vanligt och mycket markant.

Oroa dig inte, du behöver inte läsa en hel ekonomisk ordbok för det är det vi är här för. Här kommer vi att berätta allt du behöver veta om spridningen i kryptovalutor och hur det kan påverka dina investeringar. På så sätt kan du fatta bättre beslut.

HatVad är spridningen i kryptovalutor?

Som vi redan har berättat för dig är Spread skillnaden mellan inköps- och försäljningspriset för en finansiell tillgång. Detsamma gäller kryptovalutor, eftersom det är skillnaden mellan det pris du köpte det och det pris du sålde det.

Spridningen visar sig vara väldigt viktig eftersom det gör att vi kan avgöra vilka vinster eller förluster som var för din investering. De flesta mäklare tenderar att beräkna spridningen automatiskt eftersom det tar många provisioner inom den.

 

spridning

 

PSpridda typer

  • Permanent: Den fasta spread, som namnet antyder, är vanligtvis en spread bestämd eller fixerad av samma mäklare som bara ändras beroende på vilket valutapar vi arbetar i, mer beror inte på variationerna på marknaden.
  • Variabel: Å andra sidan har vi den vanligaste spridningen av allt som är variabeln. Detta förändras beroende på marknadsfluktuationer så det är vanligtvis ett tecken på kryptovalutans volatilitet. För många är denna spridning en av de viktigaste att förstå, eftersom den i hög grad påverkar det slutliga resultatet av våra alternativ.

DataDe uppgifter som vi kan få 

  • Potentiella intäkter: Om spridningen mellan det pris till vilket du köpte myntet och det pris till vilket du säljer det visar sig vara positivt, kommer du att ha en potentiell vinst. Till exempel, om köpeskillingen var $ 1 och försäljningspriset var 3, skulle du ha en spread på $ 2.
  • Förluster: En annan information som Spread kan ge dig är att se om du har potentiella förluster i din verksamhet. Hur? Låt oss ta föregående exempel, men i omvänd ordning. Om du köpte den för $ 3, men den är nu värd 1, kommer du att förlora 2.
  • Marknadstrender: Spread kan också på ett visst sätt avslöja marknadsutvecklingen, eftersom den visar variationen i priserna. Detta kan ge oss en uppfattning om trenden går ner, eller tvärtom går upp.
  • Övrig information: Vissa experter använder spridningen som en information för att veta om det är bekvämt att utnyttja och hur man gör det mer effektivt. Det kan också användas som ett sätt att avgöra vilka affärer som är mer lönsamma eller vad kostnaden för en handel är. I allmänhet kan skillnaden mellan priser hjälpa dig att dra många slutsatser.

➡PIPs i Spreads

En annan term som du bör känna till är PIP (procent i punkt) eller procentenhet på spanska. Detta koncept används för att beskriva variationen mellan inköpspriset och försäljningspriset genom variationen i procentenheter.

Och är det att de flesta operatörer ger dig priset i form av siffror och decimaler, till exempel 1.568-1.562. I detta fall är skillnaden mellan par 0.006 vilket representeras som 6 PIP. Om du ser att du har ett nummer följt av ordet PIP, vet du nu vad det betyder.

➡Operation i par

Du bör också veta att Spread och PIP bara beräknas i paren automatiskt, detta eftersom operationerna utförs under denna mekanism. Ett exempel på ett välkänt par är Bitcoin och Ethereum: BTC / ETH, även om vi också har par mellan virtuella valutor och fiatpengar som USD / BTC.

Så det är troligt att du hittar spridningen med deras respektive PIP i mäklarnas huvudpar, även om det i allmänhet borde vara tillgängligt i de flesta. Varje par har sin egen skillnad så att de får sin egen Spread och PIP.

 

spridning

 

OwHur kan jag beräkna spridningen?

Att beräkna denna indikator är väldigt enkelt, eftersom du bara behöver göra en enkel matematisk operation. Till exempel, om vi har ett par med följande värden: 1.23 / 1.20, måste vi bara göra subtraheringen: 1.23 - 1.20 ge 0.03 Spread eller 3 PIP.

På detta sätt är allt du behöver göra att subtrahera för att bestämma skillnaden mellan försäljningspriset och inköpspriset. Om din mäklare inte ger dig dessa uppgifter kan du enkelt bestämma dem genom att se i vilka värden paren fungerar.

Hy Varför ska jag ta hänsyn till det?

Det finns många anledningar till varför experter rekommenderar att man överväger spridningen vid handel med kryptovalutor. Därefter kommer vi att berätta vilka är de främsta anledningarna till varför du borde ha denna indikator i ditt sinne.

  • Beräkna resultaten av operationen: Först och främst tillåter spridningen dig att exakt uppskatta resultaten av din handel. Med den här indikatorn kan du veta om det är bekvämt för dig att sälja eller om det är bättre att vänta på att försäljningspriset förbättras för att få vinst eller återvinna investeringen.
  • Det hjälper dig att veta hur marknaden är: Samma försäljnings- och inköpspris kan berätta hur det är på marknaden. Spreads och PIP är ett sätt att förstå vad trenderna är, om de är hausse eller baisseartade så att du kan dra nytta av dem.
  • Bättre beslut: I allmänhet hjälper dig att fatta bättre ekonomiska beslut att känna till denna indikator, eftersom ju mer data, desto bättre blir din analys och din förutsägelse. De är också mycket användbara eftersom de ger oss en titt på möjlig prisvolatilitet vilket är viktigt när vi beslutar om vi ska köpa, sälja eller inneha en kryptovaluta.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *