Stöd och motstånd i handeln

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ett av de mest effektiva sätten att verka i handeln är under metoden för teknisk analys. Inom den tekniska analysen En av de mest använda teknikerna är att arbeta med stöd och motstånd, för när de går sönder hittar vi generellt köp / säljsignaler och utmärkta investeringsmöjligheter.

Detta baseras på att analysera hur mycket data vi kan, statistik och indikatorer för att försöka förutse den väg som tillgången kommer att ta och därmed utföra bättre operationer. Det är därför vi här berättar vad du borde veta om detta driftsätt.

HatVad är stöd och motstånd? ✨

Vi kan säga att stöden och motstånden är linjer som bildas med hjälp av 3 stödpunkter i diagrammen. Dessa 3 stöd- eller kontaktpunkter börjar från det lägsta och högsta registrerade när tillgångspriserna stiger och faller beroende på marknaden.

Fördelningen av både stöd och motstånd innebär att tillgången översteg dessa linjer. I fallet med ett supportavbrott översätts detta som en säljsignal medan det i fall av motstånd översätts som en köpsignal.

bärare

 ➡Positioner i ett stöd- och motståndsbrott✨

Det är mycket vanligt att hitta pauser på marknaderna, det kan faktiskt vara flera pauser så det är väldigt viktigt att lära sig hur man använder dem eftersom de är investeringsmöjligheter. Här berättar vi för dig hur du kan ta ställning.

 • Vid pausen: För att ta ställning direkt vid utbrottet måste det vara tydligt eftersom ljusets storlek många gånger inte går sönder med minsta eller maximala stöd och motstånd. Om du kommer att inta denna ståndpunkt bör du göra det när ljuset stängs för att undvika att falla i falska utbrott.
 • Stopp: Ett annat sätt att göra det är med en stopporder, det betyder att du måste göra denna order före pausen med en nivå under support. Den främsta fördelen med denna teknik är att kunna dra nytta av starten av trendrörelser.
 • Dra tillbaka: Denna teknik försöker positionera sig i den rörelse som priset har när det faller under pausen och sedan återhämta sig igen. För att fixa det måste du göra det när priset börjar återhämta sig, vilket gör att du kan optimera posten förutom att hjälpa till att placera ett stopp.

Optimera ditt bidrag till ett support / motståndsbrott✨

 • Öppna två positioner: Genom att öppna två positioner kommer du att dra nytta av tillgångens eller instrumentets rörelse. I grund och botten handlar det om att öppna en position vid breakout och en annan på en annan nivå, och vänta på att en Pullback ska utnyttja den.
 • Lägre tidsenhet: Ett annat alternativ är att öppna en position i en lägre tidsenhet, vilket innebär att man kan dra nytta av valideringen av en breakout i förväg, samt dra nytta av en förändring i Pullback. På detta sätt optimerar vi ingångspriset och därmed resultaten.

Tecken på falska uppdelningar✨

En mycket vanlig situation är uppkomsten av falska breakouts som kan leda till dåliga positioner och förluster. Här kommer vi att berätta vad var och en av dessa falska breakouts består av så att du tar hänsyn till dem och inte överraskar dig när det gäller handel.

 • Veckorna: Det är väldigt viktigt att ta hänsyn till de japanska ljusens veckor, eftersom de kan berätta om det är en falsk signal eller om en paus kommer.. De höga och låga vekarna är bra indikatorer på höga och låga punkter, liksom rörelsen som tillgångspriset kommer att ha.
 • Två ljus i följd: Ett av de mest effektiva sätten att bekräfta om det är en verklig breakout eller en falsk breakout är att vänta på ett andra ljus. Detta beror på att det är mycket vanligt att den första bryter stöd eller motstånd, men den andra inte längre. Två ljus i följd är ett tydligt tecken på att trenden inte kommer att vända omedelbart.
 • Perioder av volatilitet: När det finns perioder med mycket hög volatilitet är det vanligt att falska signaler överflödar. Det är därför vi rekommenderar dig att vara uppmärksam på marknadsvolatilitet för att lösa denna situation.
 • Volymer: Avbrott tenderar att inträffa med högre transaktionsvolymer, så det är mycket viktigt att vara uppmärksam på deras ökning. Om volymerna inte ökar är det mycket troligt att vi står inför en falsk signal för utan en bra volym stöds inte ändringen.
 • Avvikelser: En avvikelse är en annan av indikatorerna att ta hänsyn till eftersom utseendet och graden av dem kan avslöja om vi står inför en falsk eller en verklig paus. Det är viktigt att vara uppmärksam på om skillnader bildas trots breakouts och graden av breakouts.
 • Positioner med tydliga raster: Ju längre du går bort från breakout, desto svårare blir det att placera en position och ett stopp, så det är bättre att vänta på en tydlig paus för att bekräfta att den verkligen är äkta.. Så det är tillrådligt att vänta på det tydliga avbrottet för att veta att det är verkligt.

➡4 tecknar att det är en falsk upplösning ✨

 • Stäng av följande ljus: Ett av de mest rekommenderade sätten av experter att kontrollera om breakout är falskt eller inte är i slutet av nästa ljus. Om den stängdes över eller under breakout-linjen, se upp.
 • Ljusfärg: Om du ser att ljuset som fortsätter till breakout byter färg, till exempel, det första var grönt och det andra var rött, detta är ett tecken på tvivel på marknaden. För att en breakout ska vara verklig måste det angränsande ljuset ha samma färg.
 • Stor veke: En annan indikator att ta hänsyn till är ljusstorlekens storlek, eftersom korta vickar vanligtvis är de som indikerar kontinuitet. Så det är bättre att vara uppmärksam på veken.
 • Litet ljusstopp: Små ljus är en ganska effektiv indikator på om utbrottet är falskt, detta eftersom när utbrott förekommer i små ljus är de vanligtvis mycket svagare så att de kan vändas. En solid breakout uppstår på mycket mer robusta och motståndskraftiga ljus.

bärare

Hur man sätter stopp på ett stöd / motståndsbrott? ✨

 • Beroende på marknaden: Ett av de mest effektiva sätten att sätta stopp är baserat på priser och marknadsnivå. Det är tillrådligt att ställa in den över hög / låg eller motstånd / stödnivå för att ha handlingsutrymme.
 • Lugna: Att vara lugn är mycket viktigt, eftersom vi många gånger gör misstaget att rusa framåt utan att vänta på bekräftelse av support / motståndsbrott. Att vara lugn hjälper oss att validera förändringen och därmed sätta ett stopp som verkligen hjälper oss att generera mer kapitalvinster.
 • Minska risken: Att flytta stoppet till ett optimalt ingångspris kan vara ett bra sätt att minska risken vid handel. Inlärningstekniker som hjälper oss att minimera risken för förluster kan vara ett bra sätt att säkerställa att din verksamhet inte leder dig tillatt förstöra.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *