SAR - Stoppa och backa punkter - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Handelsindikatorer som SAR är ett av de mest använda verktygen i teknisk analys för att studera diagram. Dessa indikatorer beräknas med hjälp av matematiska formler, som omvandlas till visuell information så att operatörer kan tolka den och fatta bättre beslut.

Det finns ett brett utbud av tekniska indikatorer som analyserar trender, mäter volatilitet, ger prisgenomsnitt och mer. De kan klassificeras i fyra kategorier: trendspårning, oscillatorer, volatilitet och stöd eller motstånd.

I den här artikeln berättar vi lite mer om den Paraboliska SAR-indikatorn eller Stop and Reverse-punkter, som i händelse av en förändring på marknadstrenden kan stoppa och ändra riktning. Denna indikator informerar om trendförändringen och det ögonblick då priset stannar och ändrar riktning.

SAR

✨Definition av SAR-indikatorn✨

Denna indikator utvecklades av J. Welles Wilder, som var en mycket inflytelserik teknisk analytiker och råvaruhandlare.

SAR är en indikator som spårar ett böjt mönster i ett prisdiagram och beskriver de potentiella nivåerna för hur långt priset kommer att gå och vända riktningen.. Namnet på denna indikator kom till för att den påminde skaparen av en parabolantenn.

Punkterna "Stopp och bakåt" används för att upptäcka trender, eftersom de följer prisriktningen.

OwHur erhålls det? ✨

Denna indikator plottar SAR-nivåer i en graf och dess formel är som följer:

SARNEW = SARCURRENT + AF x (EPCURRENT - SARCURRENT)

Där AF betyder Acceleration Factor, och är ett variabelt värde som ökar i etablerade steg för varje period där en ny höjdpunkt uppnås för långa eller korta positioner.

För det ursprungliga värdet av AF föreslog författaren ett värde på 0.02. Vilket ökar i steg om 0.02, tills det når ett maximalt värde på 0.20.

Å andra sidan står EP för Extreme Point, och det är det högsta eller lägsta priset som uppnås under den senaste trenden. Det högsta för uppåttrenden och lägsta för nedåttrenden.

Kurvan för denna indikator ger en guide för att förutsäga förändringen av en marknadsutveckling. Wilder hävdade att en trendmarknad har en stor chans att hålla sig inom kurvans begränsningar i diagrammet. Av denna anledning, Om priset inte överensstämmer med detta och bryter kurvan kan trenden avslutas. Detta skulle indikera att det är dags att stänga och investera.

SAR

✨ Hur tolkas SAR-indikatorn? ✨

SAR: s riktning kommer alltid att vara densamma under en trend, trenden fortsätter så länge poängen förblir över eller under priserna. När priserna ligger vid en "stop and retracement" -punkt ges en signal för dig att avsluta din senaste position och ta motsatt position.

Denna indikator tolkas på följande sätt:

  • Ju högre accelerationsfaktor, desto längre kommer den att flytta bort från priset.
  • Ju lägre accelerationsfaktorn är, desto närmare kommer det att vara priset.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *