RSI - Relativ styrkaindex

rsi relativ styrka index

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Det finns olika grupper av handlare och analytiker som ansvarar för att implementera olika analysverktyg, men det finns undergrupper av experter som kombinerar grundläggande och tekniska faktorer för att få bättre svar för varje indikator när de tillämpas.

I den här artikeln hittar du den information du behöver om en av de viktigaste tekniska indikatorerna, RSI.

Vad är RSI?

Relative Strength Index eller det också kända Relative Strength Index skapades av J. Welles Wilder, som innan han blev teknisk analytiker arbetade som maskiningenjör. Denna situation gjorde det möjligt för honom att utveckla inte bara indikatorn, men han kunde också skapa andra indikatorer, såsom det genomsnittliga riktningsindexet, det sanna genomsnittliga intervallet och den paraboliska SAR.

SRI är en prisoscillator och en prisoscillator är en teknisk indikator som varierar över tiden mellan två huvudpunkter eller nyckelnivåer.som bestämmer marknadsförhållandena. Relativ styrkaindex ansvarar för att visa prisets styrka genom att räkna hastigheten och storleken på de senaste prisändringarnavilket representerar de överköpta och översålda marknadsförhållandena.

RSI

Hur beräknas RSI-indikatorn?

Beräkningen av denna indikator kan uttryckas i följande matematiska formel som är uppdelad i två delar. Den första återspeglar det ursprungliga värdet av den relativa styrkan, presenterar förhållandet mellan den genomsnittliga UP-stängningen och den genomsnittliga nedstängningen inom en viss period, som vi kommer att namnge som period N.
RSI = 100 - (100/1 + RS)

För att förstå det bättre, låt oss ta ett exempel på en inställning av standardperioden vid 14. Sedan:

  • RS eller relativ styrka är den genomsnittliga vinsten dividerad med den genomsnittliga förlusten.
  • Genomsnittlig vinst = Till summan av vinsten under de senaste 14 perioderna mellan samma fjorton.
  • Genomsnittlig förlust = summan av förluster under de senaste 14 perioderna av 14.

Förluster räknas vanligtvis som positiva värden. Och i det andra steget kan vi få resultaten:
RSI = 100 - (100 / (1 + [Tidigare genomsnittlig vinst x 13 + Nuvarande vinst] / [Tidigare genomsnittlig förlust x 13 + Nuvarande förlust])

RSI

Hur fungerar RSI?

En av huvudfunktionerna för RSI är att bestämma marknadens skick, för vilken du måste analysera denna indikator djupt. Nivå 30 representerar en kant av det översålda området, så ett avbrott under denna nivå indikerar att säljare kommer att kunna segra i påsen. Denna situation indikerar att tillgången är översåld och att handlare kan förvänta sig en marknadsåterföring.

Du bör inte glömma att ett grundläggande element i handeln är tillgångens uppgång eller nedgång, så indikatorn ger dig en signal om den passerar stigningen på 30 nivåer.

Anledningar till varför du bör implementera det

  • Det är en av de enklaste att applicera.
  • Det är en del av de mest exakta indikatorerna.
  • Dess tecken är lätta att läsa.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *