Handel med kryptovalutahandel

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

 Liksom alla investeringar har kryptovalutor också risker eftersom de alltid är föremål för faktorer som kan få oss att förlora pengar. Det är därför som experter rekommenderar att man ägnar stor uppmärksamhet åt risker innan man fattar ett beslut som kan sätta våra pengar i fara.

Därefter kommer vi att prata med dig om vilka risker som är förknippade med handel med kryptovalutor. På detta sätt kommer du att kunna överväga alla sidor av myntet och skapa en plan som låter dig minimera riskerna och därmed maximera resultaten och dina vinster.

IskRisk 1: En immateriell tillgång

Para muchos, det faktum att kryptokurvor inte är mer än en serie komplexa och krypterade koder baserade på Blockchain, som i sin tur är immateriella och bara finns i den digitala världen, är en stor risk. Och det är, till skillnad från guldet som vi kan röra vid och skydda i våra händer, så är det inte så med mynten.

Om internet eller elektricitet en dag försvinner över hela världen skulle kryptovalutor upphöra att existera och förlora sitt värde. På samma sätt realiseras inte projektet eller Blockchain förstörs, du skulle säga adjö till dina pengar.

risker

IskRisk 2: decentraliserad marknad

Även om en av de stora fördelarna med virtuella valutor är det faktum att de verkar på en decentraliserad marknad, kan de också vara en risk. Och det faktum att det är decentraliserat betyder att ingen kontrollerar och reglerar det.

Detta undantar kryptovalutor från hårda och byråkratiska regler, men ökar också risken för bedrägerier och bedrägerier. Det är vanligt att se spökprojekt, bedrägliga samlingar, förändrade vitböcker och projekt som bara försöker stjäla pengar med kryptovalutor som aldrig kommer att se dagens ljus. Dessutom har användare inte stöd från myndigheter för att skydda dem.

➡Risk 3: Akta dig för ICO: er!

ICO eller det första erbjudandet för att finansiera en kryptovaluta är en insamling som du startar i avsikt att locka investerare. Även om det är ett utmärkt tillfälle att investera, kan det också utgöra en stor risk.

Varför? På grund av att det finns ICO: er som helt enkelt är ett bedrägeri, eftersom de bara försöker samla in pengar och sedan försvinna. Detta är mycket vanligt, förutom att det också finns ICO: er som inte har ett projekt med framtida potential så att de snabbt tappar sitt värde.

IskRisk 4: Fel när du överför dina kryptovalutor

Om du överför dina kryptovalutor placerar du fel adress i målplånboken, säg adjö för alltid! Detta på grund av en fel överföring är praktiskt taget omöjlig att återställa vilket gör att dina valutor förblir flytande i Blockchain.

Oavsett hur många mod du gör, hur många tårar du tappar eller hur många skrik du kastar till kundtjänst och teknisk support, samma Blockchain gör det omöjligt att återställa dem. Så du måste vara mycket uppmärksam och verifiera adressen tio gånger så att du inte blir överraskad av ett meddelande om att de virtuella valutorna aldrig kom fram.

Risk 5: Volatilitet hos virtuella valutor

Detta är kanske en av de största riskerna som investerare står inför, eftersom kryptovalutor är mycket volatila. Om du trodde att bensin i solen var flyktig kan kryptovalutor vara i himlen och sedan i helvete samma dag.

Denna instabilitet innebär att du en dag kan bli miljonär och nästa dag kan du förlora allt eftersom din investering aldrig kommer att förbli i ett stabilt intervall, åtminstone inte som i andra tillgångar. Det är därför många experter rekommenderar att man tar en urmakare med valutas trender uppåt och nedåt.

➡Risk 6: Förvaring

Även om det är väldigt enkelt att lagra kryptovalutor, eftersom det är vad Wallets finns för, finns det en stor implicit risk i hur dessa valutor lagras. Den första är den vi alla känner till, en säkerhetsproblem på plattformen.

Det andra är att, i avsaknad av reglering, kan en valutaplattform säga adjö varje dag, stänga dörrarna och försvinna med alla dina kryptovalutor. Således, när en förordning växer, kommer det inte att finnas någon att försvara dig. Det är därför många rekommenderar att du placerar dina digitala valutor i en privat plånbok.

IskRisk 7: Hackare

Slutligen har vi denna risk som är implicit i de flesta internetoperationer inklusive kryptovalutor. Vi kan inte förneka att närvaron av alltmer sofistikerade hackare är ett hot som vi måste ägna stor uppmärksamhet åt.

Utan tvekan är denna fara latent, eftersom fler och fler hackare har förmågan att bryta mot något säkerhetssystem. Dess ökande sofistikering gör den nuvarande formen av skydd för kryptovalutaoperatörer praktiskt taget föråldrad vilket gör möjligheten till ett hack verkligt.

risker

✨ Hur minskar man dessa risker?

Även om riskerna kan verka riktigt läskiga finns det i verkligheten sätt att fixa många av dem, i själva verket har alla ett alternativ för att minimera dem. Här ger vi dig tre tips som hjälper dig att minska riskerna när du investerar i kryptovalutor:

  • Få råd: Det är mycket viktigt att veta hur världen av kryptovalutor fungerar och vad som påverkar när man investerar. Att konsultera experter om indikatorer, statistik och andra gör att du kan fatta bättre beslut, vilket är användbart när du minskar volatiliteten.
  • Välj en mäklare ordentligt: Att veta hur man väljer en plattform för handel med kryptovalutor är mycket viktigt, eftersom detta minskar potentiella säkerhetsrisker och hack. Också det kommer att ge dig säkerhet att veta att denna mäklare följer reglerna (inte skrivet, men som de flesta följer), ger säkerhet och säkerhet.
  • Akta dig för ICO: er: Slutligen är ett sätt att minska risken för att bli offer för en bluff att veta hur man identifierar vilken ICO som är pålitlig och vilken inte. Detta hjälper dig att undvika frestelsen från ett första erbjudande som kan visa sig vara en bluff.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *