Reglering av CNMV och kryptovalutaplattform

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

En av huvudpunkterna mot, eller åtminstone att ta hänsyn till, i kryptovalutor är det stora juridiska vakuumet som finns runt dem. Det beror på att det fortfarande inte finns någon reglering som betraktar dem som finansiella tillgångar.

Det är därför frågan om reglering av organ som National Securities Market Commission i Spanien, Financial Conduct Authority eller Securities and Exchange Commission i USA. Här berättar vi mer om detta ämne och hur du ska hantera det.

Varför är det brist på reglering inom detta område?

Även om det inte finns någon tydlig anledning till varför det finns ett sådant kryphål, Vi kan säga att kryptovalutor, eftersom de är 100% nya, det finns inga liknande parametrar att matcha. Det är, det finns ingen jämförelsepunkt för dessa instrument.

Eftersom det inte finns något tydligt riktmärke för jämförelse måste utvecklingen av lagstiftningen ske från grunden, från början. Allt detta har orsakat att förseningen är fullständig, vilket har skapat det tomrum som vi cirkulerar genom. Kort sagt, det finns ingen lagstiftning eftersom den måste vara ny, det finns inga baser för att skapa den.

reglering

➡✨ Finns det reglerade mäklare?

En eller flera mäklare kan berätta att de är reglerade. Det är en lögn! Faktiskt, cirka 99% av plattformarna är inte reglerade. Det beror på att det inte finns någon giltig reglering kring dessa operatörer.

Så låt dig inte luras av en kryptovalutaväxling eller köpplattform som erbjuder reglering av lagar och organisationer. Detta är bara ett sätt att locka potentiella kunder som sannolikt inte kommer att leverera någonting det lovar. Han ljuger från början.

De enda betrodda byråerna

Om det finns en giltig lagstiftning, enligt organisationernas erfarenhet, prestige, makt och omfattning, de enda giltiga som stöder tillgångar skulle vara CNMV i Spanien eller SEC i USA, Till exempel.

Så, Om du ser att den här mäklaren säger att den regleras av Cayman Islands-kommissionen, borde du veta att detta är värdelöst. De enda organisationer som verkligen kan reglera en investeringsplattform och finansiella tillgångar är de som nämns ovan, både CNMV och SEC.

reglering

OwHur hanterar du säkerhet och brist på rättssäkerhet?

Vi måste vara medvetna om att verksamhet i kryptovalutor medför risk på grund av det nuvarande juridiska vakuumet. Några sätt att minimera det är till exempel att fungera med mäklare som är pålitliga och har ett gott rykte på marknaden.

Att överföra dina virtuella valutor från inköps- eller utbytesplattformen till din privata plånbok är ett annat effektivt sätt att skydda dig själv. Dessutom borde du veta att fler och fler experter pratar om att nya lagar med fokus på kryptovalutor snart kommer. Så det återstår bara att ha tålamod och vänta.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *