Ranking av de 5 bästa räntefonderna 2023

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Om du letar efter de bästa fonderna att investera på aktiemarknaden är ett av dina alternativ att överväga räntefonder, och idag ska jag berätta vilka som är de 5 bästa.

Ibercaja

Denna investeringsfond av spanskt ursprung gör det möjligt att hantera koncernens investeringar och diversifiera dess finansiella tillgångar.

Bland dess främsta fördelar är djupgående forskning för att välja vilka obligationer som ska förvärvas, diversifiera koncernens portfölj, bortom ränteinvesteringsfonder.

Det här alternativet låter dig diversifiera riskerna, öka likviditeten och naturligtvis även möjligheten att generera vinster även om investeringen är liten.

CaixaBank

Vi kommer att fortsätta vår rankning av investeringsfonder som talar om detta alternativ, som inkluderar ett stort antal obligationer från olika kreditsektorer, som får utdelning på grund av räntebetalningar.

Denna fond är mycket viktig på grund av den professionella förvaltningen av experter, som uppskattar riskerna, möjligheten att skaffa likviditet och den potential den har att generera periodiska fördelar för var och en av investerarna.

Templeton Global Bond Fund

Denna ränteinvesteringsfond är extremt attraktiv för dem som vill expandera sina obligationer i den internationella sektorn, eftersom ledningsgruppen visualiserar framväxande obligationer runt om i världen, för att förvärva skuldinstrument från stater och företag.

PIMCO Inkomstfond

Denna fond rekommenderas starkt för sin flexibilitet, eftersom den är en av de mest lönsamma investeringsfonderna tack vare att dess ledningsgrupp diversifierar sina investeringar och letar efter de bästa möjligheterna att förvärva företags-, stats- och bostadsobligationer.

Dess specialiserade ledningsgrupp bygger på att analysera avkastning och hantera risker.

Vanguard Total Obligationsmarknadsindexfond

Om du letar efter vilka fonder att investera i nu, är detta ett utmärkt alternativ, särskilt eftersom det förvaltas av en av världens bankjättar, med fokus främst på den amerikanska statsobligationsmarknaden, företagsobligationer och även mindre regioner. .

Vad är räntefonder?

Om du undrar vilka fonder du ska investera i nu, och räntefonder är ett av dina alternativ, är det mycket viktigt att du förstår vad det består av, speciellt så att du kan uppskatta den potentiella vinsten och kan uppnå dem från dem.

Att investera i en ränteobligation innebär att de investerare som slår samman sina medel använder dem för att förvärva skuldförbindelser från statliga myndigheter, företag och andra typer av institutioner.

Den främsta anledningen till att de förvärvar namnet på räntefonder är att vinsten kommer från räntebetalningar, vilket gör en vinst tills skulden är klar.

Även om kanske investeraren eller gruppen av investerare kan öka sin likviditet, erbjuder det viktiga fördelar med att ha återkommande intäkter och även diversifiera sina investeringar.

En annan av dess viktiga fördelar är möjligheten att minska risken, eftersom att köpa en obligation till skillnad från andra tillgångar på marknaden innebär att du är säker på avkastning och betalning av skulden, om det inte sker drastiska rörelser på marknaden.

Det betyder inte att de inte medför risker, eftersom du alltid kommer att riskera din likviditet, och det kan bli så att du omförhandlar investeringen, eller att den till och med kan förändras av ekonomiska och statliga rörelser i framtiden.

Egenskaper för ränteinvesteringsfonder

Nedan kommer jag att berätta de viktigaste egenskaperna som gör fasta investeringsobligationer till en av de mest lönsamma investeringsfonderna:

  • Fasta investeringsfonder är mindre volatila eftersom du har en återkommande inkomst.
  • Att investera i dessa fonder innebär att du kommer att minska din likviditet, till priset av att finansiera en skuld som ger dig långsiktiga fördelar, men det betyder inte att du inte kan använda dina obligationer aktivt, köpa och sälja dina aktier.
  • En av de främsta fördelarna med att vara en del av alla typer av investeringsfonder är att genom att vara en del av en grupp har du möjlighet att investera med proffs och experter inom sektorn.
  • Om du undrar vilka fonder du ska investera i nu, särskilt vid tillfällen då det finns fler och fler risker, kommer du genom att delta i en ränteplaceringsfond diversifiera risken, inte bara tack vare att det utöver ditt kapital kommer vara andras kapital, men genom att vara en del av en fond kommer de att kunna investera i ett stort antal finansiella instrument.
  • En ränteplaceringsfond låter dig bevara kapitalet i din investering, och det enda som kan minska det är ökningen av inflationen.

Hur fungerar räntefonder?

Räntefonder bygger på insamling av kapital från olika investerare, som går samman för att öka sin köpkraft.

Att vara en del av en investeringsfond gör att du kan diversifiera din portfölj, särskilt att välja de mest lönsamma investeringsfonderna, eftersom du kommer att ha tillgång till fantastiska experter på marknaden.

Ränteinvesteringsfonder genererar intäkter eftersom du genom skuldobligationer får räntebetalningar med jämna mellanrum.

Även om du självklart när du investerar i en räntefond har för avsikt att få periodiska inkomster över tid, men du kan alltid handla dina aktier, vilket är ett utmärkt alternativ för att få likviditet, tack vare att de är lätta att sälja.

Vanliga frågor:

Vilken är den bästa ränteinvesteringen?

Om du undrar vilka fonder du ska investera i nu, är den bästa ränteinvesteringen som du kan komma åt den som dikterar din och andra investerares erfarenhet, eftersom det finns många faktorer som avgör kapitalvinsten som en investering kan generera. .

Vilka investeringsfonder är mest lönsamma?

De mest lönsamma investeringsfonderna är de som har visat konsistens över tid.

Vilka är de sämsta fonderna?

Följaktligen är de sämsta fonderna de som erbjuder snabb och blåsig tillväxt.

Du kanske är intresserad av:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *