Ranking av de 10 bästa investeringsfonderna 2023

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Om du letar efter var du ska göra en investering och du skulle vilja vara en del av en grupp investerare som går in i en fond är det mycket viktigt att du tar hänsyn till flera faktorer, och överväger alternativet som kan erbjuda dig större stabilitet. Detta är anledningen till att jag idag förklarar vilka fonder jag ska investera i nu.

Bankinter USA Nasdaq 100

Vi börjar med den här fonden, en av de mest lönsamma att investera i 2023, framför allt eftersom den är fokuserad på att investera i de största företagen inom tekniksektorn, inklusive naturligtvis de största teknikjättarna idag som Google, Facebook, Microsoft, Apple och Amazon.

Denna fond är en av de mest lönsamma i framtiden, eftersom uppskattningen är att dessa jättar kommer att fortsätta växa.

Amundi SP 500 ESG 

Naturligtvis var denna investeringsfond tvungen att vara i vår investeringsfondrankning, särskilt eftersom den är en av de mest kompletta, enligt de kriterier som valts för att välja bolag att investera i.

Den räknar 500 av de största företagen i USA, baserat på krav som miljö, sociala normer och deras status hos den nationella regeringen.

BlackRock Global Allocation Fund

Denna investeringsfond har utvidgat sina gränser utanför USA och diversifierat sina tillgångar i regioner över hela världen. En av fördelarna är att detta låter dig identifiera olika möjligheter som andra fonder inte tar hänsyn till, genom att välja obligationer, kontanter och andra framväxande finansiella tillgångar.

T Rowe Price Equity Income Fund

Denna investeringsfond är baserad i Nordamerika och får i uppdrag att leta efter företag med hög potential för hållbar tillväxt, snarare än start som kan uppstå på grund av olika faktorer. Det är därför den här fonden rekommenderas speciellt för dem som letar efter långsiktiga förmåner.

T Rowe Price Growth Stock Fund

Den näst mest lönsamma investeringsfonden motsvarar detta alternativ baserad i USA, vars mål är att investera i företag med de bästa förutsättningarna för solid tillväxt, utvärdera indikatorer som affärsmodell, konkurrens, företagsledning, dess interna funktion och trender inom sektorn.

Dodge & Cox aktiefond

Den här fonden fokuserar på bolag som har minskat sitt värde på marknaden, men som fortsätter att ha ett värde utöver vad som återspeglas i aktierna, vilket gör dem till en stor potential för långsiktig tillväxt, att ha en solid grund och satsa på dem.

PIMCO Total Return Fund

För att fortsätta med vår rankning av investeringsfonder kommer vi att prata om denna fond, som förvaltar de viktigaste tillgångarna i världen som obligationer, statsobligationer, företagsobligationer och till och med förvärva skulder som bolån.

En grundläggande del är förvaltningen av obligationerna, eftersom de är mycket riskfyllda investeringar, men om man tillräckligt förutser förändringar på marknaden är de ett utmärkt alternativ att investera.

Fidelity Contrafund

Om du undrar vilka fonder du ska investera i nu, tar det här alternativet även företag som har minskat sin marknadsmakt, men som har stor tillväxtpotential, med hjälp av analys och tillväxtperspektiv hos fondens expertmedlemmar.

American Funds Growth Fund of America

Denna fond fokuserar på företag som inte bara har de bästa tillväxtutsikterna, utan kan räkna med en bevisad meritlista.

JP Morgan Asset Management Global Bond Opportunities Fund

Vi kommer att avsluta med denna globala bankjätte, som är så kraftfull att den till och med investerar i statsobligationer och de från de största företagen i världen.


Vad är investeringsfonder?

Nu när du vet vilka som är de mest lönsamma investeringsfonderna är det bekvämt att analysera begreppet investeringsfond, så att du kan analysera om dessa verkligen är något för dig, utöver den eventuella avkastning du har med en framtida investering.

Investeringsfonder är en förening mellan olika investerare, som slår samman sina pengar och bygger ett arv för alla.

Det här verktyget är extremt intressant för dem som försöker diversifiera sina tillgångar, samtidigt, med hjälp av investeringsstrategier från världens största experter.

Är indexfonder detsamma som ETF:er?

Kanske tror du vid första anblicken att dessa 2 finansiella instrument är desamma, främst för att båda replikerar ett börsindex, men skillnaden är hur vi arbetar med vart och ett av dem.

För att verka med indexfonder måste vi göra det på traditionellt sätt, det vill säga direkt på en börs, dock kan ETF:er distanshandlas genom en Mäklare.

Mest lönsamma indexfonder 2023

För att välja vilka som är de mest lönsamma indexfonderna är det bekvämt att undersöka noggrant, framför allt fokusera på deras investeringslinje, medlemmarna i investeringsfonden och den historiska utvecklingen.

Hur kan jag investera i indexfonder?

För att investera i indexfonder rekommenderar jag att du följer följande steg:

  • Sätt upp dina mål.
  • Välj en mäklare som håller med dem.
  • Undersök fonden du ska investera i.
  • Analysera om det är lönsamt för dig utifrån dina ekonomiska möjligheter.
  • Du kan alltid göra justeringar, men ge honom tid att uppskatta om det faktiskt var ett bra eller dåligt val.

I vilka fonder ska man investera nu?

I den här listan gav jag dig de bästa alternativen för att investera i fonder idag, det är mycket viktigt att ta hänsyn, främst, vad är indexet som de replikerar, göra dina egna uppskattningar och analyser av den aktuella marknaden.

Vanliga frågor:

Vilken bank har den bästa investeringsfonden?

Det finns ingen bank som erbjuder bättre alternativ än den andra, du måste göra en mycket djupare undersökning.

Vilka investeringsfonder är mest lönsamma?

De mest lönsamma investeringsfonderna idag är de som replikerar efterfrågade index, så du måste använda din förståelse för marknaden för att välja.

Vilka är de sämsta fonderna?

Naturligtvis finns det investeringsfonder som visar sig vara en bubbla, speciellt om deras rörelse är isolerad med avseende på aktieindex som de försöker replikera.

Du kanske är intresserad av:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *