Vilka kryptovalutor ska du köpa?

vilken krypto att köpa

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Kryptovalutor kommer utan tvekan att vara en av de innovationer som vi ser mest växa och växa under de följande åren. Och det är, med hur revolutionerande tekniken var och fler och fler anhängare av den, vi borde inte bli förvånade över att kryptovalutor snart kommer att översvämma marknaden.

Idag uppskattas det att det finns mer än 1,000 kryptovalutor i omlopp som har grodd på några sekunder som gräset gör efter det första regnet. Med så många alternativ på marknaden blir det snart ett äventyr att välja det bästa, det är därför vi här berättar hur man gör det.

Varför är det viktigt att välja en kryptovaluta?

Att lära sig att välja en kryptovaluta visar sig vara viktigare än vi tror, ​​eftersom här står våra pengar på spel. Tänk dig att du väljer fel valuta och att den är värd noll över natten. Hejdå till dina pengar!
Inte bara dina pengar är i fara, utan också din säkerhet, eftersom många kryptovalutor visar sig vara en form av bluff. Säkerhet och att inte förlora dina pengar är de främsta anledningarna till varför det är nödvändigt att ta hänsyn till följande punkter.

kryptovaluta

Hur uppstod kryptovalutor?

Kryptovalutor uppstår vanligtvis genom AirDrops eller ICO, beroende på typ av projekt. I början visas de som token som levereras i form av en belöning för att locka användare och generera inkomst som tillåter i sin tur att starta och lista den slutliga kryptovalutan.

Detta gör att kryptovalutor dyker upp mycket snabbt, praktiskt taget tusentals på bara ett år. På detta sätt uppskattas det att cirka 10 XNUMX kryptovalutor kommer att vara i omlopp på bara ett år. Tillsammans med den lättheten antyder dess växande användning att det kommer att finnas miljoner kryptovalutor i slutet av decenniet.

Hur väljer man de bästa kryptovalutorna?

  • Analysera projektet

Bakom varje kryptovaluta måste det finnas ett projekt som stöder både kryptovalutan och dess användbarhet och värde. Detta projekt är skrivet i ett dokument som kallas vitboken och är vanligtvis skrivet på engelska.

Att analysera projektet bakom kryptovalutan visar sig vara mycket viktigt, eftersom detta är grunden för all virtuell valuta. Vitboken låter dig veta hur kryptovaluta fungerar, liksom människorna och organisationerna bakom den För att göra det, kontrollera om det är äkta och pålitligt.

  • Titta på kapitaliseringen av kryptovalutan

I ett annat inlägg visar vi hur kapitaliseringen av kryptovalutan bestäms och varför den är så viktig. Experter vet att köp av en virtuell valuta inte beror på valutans värde utan på kapitaliseringen.

Generellt beräknas kapitaliseringen genom att multiplicera mellan kryptovalutapriset och den kvantitet som finns i omlopp, även om den potentiella mängden mynt som kommer att finnas på marknaden också används. Om du ägnar stor uppmärksamhet åt kapitalisering kommer du att meddela om myntet är över eller undervärderat.

  • Likviditet

Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på likviditet, eftersom det kan påverka kryptovalutans verksamhet. Att till exempel ha en kryptovaluta med mycket låg likviditet kan göra spreadet mycket dyrt för oss att driva.

Att titta på kryptovalutans likviditet är relativt enkel, eftersom det är samma operatör eller mäklare som vanligtvis ger denna indikator. Vi rekommenderar att du ägnar stor uppmärksamhet åt detta nummer eftersom likviditet också kan påverka dess pris. Välj helst de mest likvida valutorna.

kryptovaluta
  • Kryptovalutans storlek

De säger att storleken inte spelar någon roll, även om det i kryptovalutor är tvärtom, eftersom storleken på samhället har inflytande. Enligt experter är det lämpligt att välja kryptovalutor med stora samhällen över kryptokurvor med 2 eller 3 personer bakom.

Ett stort samhälle erbjuder mycket större stöd och validering när det gäller drift, liksom att ge människor större säkerhet. Mynt med små samhällen är vanligtvis mycket mer riskfyllda när man investerar. Så om du vill spela det säkert, bör du gå till det som redan har testats.

  • Mäklare nummer där kryptovalutan är listad

Ett annat sätt att validera om kryptovalutan är pålitlig eller inte är numret på den mäklare där den verkar. En virtuell valuta som är pålitlig kommer att finnas på de bästa plattformarna för virtuell valuta på marknaden.

Om du ser att en kryptovaluta är svåråtkomlig eller att den endast är tillgänglig från en opålitlig mäklare, var försiktig. Att tänka på denna punkt kan rädda dig från att falla för en bluff eller en kryptovaluta som utvecklats bara för att få pengar och försvinna. Det låter dig också veta om mäklaren är pålitlig.

  • Erfarenhet av andra användare

Upplevelsen av andra användare, tro det eller inte, kan vara en bra indikator för att veta om den kryptovalutan är en bra idé eller inte. Men vi hänvisar inte till användarnas erfarenhet, utan snarare till experter på kryptovalutainvesteringar.

Idag är det möjligt att få tillgång till denna typ av information tack vare internet, eftersom det finns ett stort antal recensioner berätta för oss hur var upplevelsen att investera i nämnda valuta. De är till och med ett bra sätt att upptäcka potentiella bedrägerier eller bedrägerier.

  • statistik

Slutligen, och även om detta är lite tråkigt, rekommenderar vi definitivt att du ägnar stor uppmärksamhet åt statistik och analysdata. Detta beror på att många gånger, Finansiella indikatorer kan vara mer avslöjande än vi förväntar oss, även för oss som är nybörjare i kryptovalutor.

Även om det kan tyckas svårt finns det alltid nybörjare att analysera data som kan hjälpa oss. Dessa indikatorer kan ge små indikationer när det gäller att veta om kryptovalutan är tillförlitlig eller inte, om den kommer att stiga i pris eller tvärtom kommer den att falla., bland andra typer av data som hjälper oss att fatta slutsatser och beslut.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *