Bitcoin-prognoser för 2023: Expertråd för marknaden.

Bitcoin 2023

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Reliable Forex Brokers

Analysföretaget Kaiko har delat sin förutsägelser för kryptovalutamarknaden 2023, baserat på de viktigaste händelserna under det senaste året. 

Enligt hans rapport, FTX-kollapsen var den största händelsen 2022 för branschen, och förmodligen den mest täckta i kryptovalutornas historia. Detta berodde på oro kring FTX:s FTT-token, vilket ledde till ett stort utträde från börsen och ett stopp i uttag innan FTX förklarade sig i konkurs. 

Kaiko påpekar att FTX-kollapsen var en massiv bluff som involverade förskingring av klientmedel och en brist på likviditet på 8.000 miljarder dollar. Dessutom noterar han att FTT visade sig vara en enorm sårbarhet på grund av dess brist på nytta, likviditet och efterfrågan. Kaiko ser denna situation som en möjlighet att lära sig och föreslår att branschen bör ifrågasätta affärsmodeller och balansräkningar, samt kräva transparens från de centraliserade platser den använder. Det ger också råd till investerare var försiktig när du väljer en plattform att investera på, på grund av bristen på likviditet som FTX visar. Dessutom betonar företaget att branschen måste förstå att börsvärde och helt utspädd värdering är teoretiska siffror som inte exakt återspeglar en tokens värde, särskilt om en stor innehavare är ute efter att sälja. 

I denna mening påpekar företaget att tillgångsvärderingar ifrågasattes efter kollapserna av FTX och Terra. Kaiko nämner också att långivaren Celsius konkurs 2022 visade på riskerna med centraliserade plattformar som investerar kundtillgodohavanden. 

Därför föreslår han att man ska vara försiktig med investeringsprodukter som ger för hög avkastning, eftersom de förmodligen inte är verkliga. Slutligen uppskattar rapporten att Federal Reserve skulle kunna lindra situationen kryptovalutor 2023 på grund av förändringen av den penningpolitiska regimen för att minska den globala inflationen, vilket har bromsat traditionella investeringar och investeringar i kryptovaluta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *