Likviditetsproblem i kryptovalutahandel

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Enligt experter är likviditet en av de viktigaste punkterna när det gäller att fungera på kryptovalutaplattformar. Detta beror på att likviditet är nära relaterat till resultatet av våra pengar och investeringsmöjligheter.

För att du inte ska påverkas av bristen på intern likviditet, som investerare eller extern på marknaden eller plattformen, har vi förberett det här inlägget. Här berättar vi vilka är de fyra vanligaste likviditetsproblemen vid handel. På detta sätt är du redo att lösa dessa situationer.

✨Fungera på flera plattformar samtidigt

Ett av de vanligaste likviditetsproblemen bland handlare är handel på flera handelsplattformar samtidigt. Även om detta är vanligt eftersom inte alla plattformar har alla kryptovalutor, är det något vi kan kontrollera.

Det finns experter som nämner att till exempel handel med endast en plattform kan ge dig $ 100 i likviditet medan diversifiering kan leda till att du förlorar upp till 70% av nämnda likviditet. Det är därför de rekommenderar att vara mycket försiktiga med avseende på antalet mäklare där de verkar.
plataformas

✨ Mycket små plattformar

Det har förekommit fall där vi bara hittar vissa kryptovalutor tillgängliga på små plattformar för att fungera. Detta kan utgöra en stor risk för likviditeten eftersom dessa typer av plattformar tenderar att kännetecknas av att de har mycket få användare. Att ha få användare har få operationer och också lite lönsamhet.

Det är därför som att verka på en mycket liten handelsplattform kan leda till likviditetsproblem, särskilt om det inte har stora volymer av verksamheter.. Det är viktigt att bedöma plattformens storlek och kryptovalutorna vi letar efter för att avgöra om det verkligen är värt att ta denna risk, särskilt höga spreadar.

✨ Mycket stora plattformar

Tro det eller ej, stora plattformar kan också möta denna typ av situation, eftersom en stor samtidig volym av operationer kan lämna dem illikvida. Även om det finns vissa plattformar som erbjuder fast likviditet, så händer det i själva verket bara i vissa kryptovalutor som Bitcoin.

För att undvika likviditetsproblem, särskilt när man säljer kryptovalutor med låga transaktionsvolymer, är det att göra det i små paket. På detta sätt undviker du bristen på likviditet eller de problem som mäklaren kan generera genom att inte ha tillräckligt med transaktioner.

plataformas

RyptKryptovalutor ICO

Kryptovalutor som lanserats på ICO är en annan av de vanligaste typerna av likviditetsproblem. Varför? Eftersom kryptovalutor är okända eller nya kommer det troligtvis inte att ha en hög volym transaktioner, det vill säga nästan ingen vill köpa den, vilket kommer att lämna dig med dina tokens och nollköpare.

Många experter föreslår att när det saknas likviditet eftersom ingen vill köpa dina tokens från ICO, är det bättre att vänta. Att lämna dina tokens i din plånbok hjälper dem att få värde tills den nya kryptovalutan listas på plattformar med större efterfrågan.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *