Varför investera i teknikfonder?

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Att investera i tekniksektorn är extremt attraktivt främst på grund av dess stora tillväxtpotential och diversifieringsmöjligheter som det tillåter. Dessutom är innovationsfaktorn nyckeln, vilket ger stor vinstpotential. Det är därför vi idag berättar vilka som är de bästa tekniska investeringsfonderna.

Nycklar för att välja de bästa teknikfonderna

Innan vi pratar om de mest lönsamma teknikfonderna ska vi se över de egenskaper som gör denna sektor extremt attraktiv.

 diversifiering

Tekniksektorn har kommit att förnya sig i alla aspekter av våra liv och naturligtvis är ekonomin inget undantag. Genom att vara en del av denna sektor kommer du att kunna diversifiera din portfölj, tack vare det stora utbudet av tillgängliga teknikföretag.

Aktiv eller passiv förvaltning

En annan mycket viktig anledning till att det är en jättebra idé att investera i teknikfonder är att du kan förvalta dem aktivt eller passivt.

Om din stil som investerare ligger närmare det långsiktiga kan du lämna dina investeringar praktiskt taget utan att göra några rörelser, men du kan också hantera dem aktivt genom att köpa och sälja så fort du upptäcker marknadstrender.

Historisk avkastning och risk

De flesta av de viktigaste teknologiinvesteringsfonderna försöker investera i verkligt etablerade företag, så att du kan utvärdera den historiska lönsamheten och risknivån för var och en av fonderna.

Avgifter och utgifter

En investeringsfond inriktad på teknik fungerar som alla andra, eftersom fondens expertgrupp förutom att förvalta och administrera dina fonder bedriver forskning om sektorn, så du debiteras i allmänhet en provision utöver de pengar du investerar i nämnda fond. bakgrund.

Topp 10 bästa tekniska investeringsfonder för 2023

Nedan kommer jag att berätta vår ranking av teknikfonder

AXA WORLD FUNDS – FRAMLINGTON DIGITAL ECONOMY

Den första i våra toppteknologiska investeringsfonder fokuserar främst på att garantera säkra investeringar, på den amerikanska marknaden och även globalt.

BNP PARIBAS DISRUPTIVE TECH. PRIVILEGIUM

Denna investeringsfond fokuserar på tekniksektorn, aktivt förvaltar och systematiskt återinvesterar vinster

DWS TEKNIK TYP O

Nästa av våra utvalda teknologiinvesteringsfonder är specialiserade på framväxande teknikföretag inom bioteknik, läkemedel, halvledar-, informationsteknologi och kommunikationssektorer.

T.ROWE GLOBAL TECHNOLOGY EQUITY FUND

Denna investeringsfond är kvalificerad att utvärdera företag som kan ge bättre långsiktiga investeringsfördelar.

FIDELITY FUNDS – GLOBAL TEKNIK

Vi fortsätter vår räkning av de bästa teknikfonderna att investera med denna fond som är specialiserad på långsiktig kapitaltillväxt, investerar i teknikföretag som är specialiserade på utveckling av produkter, processer eller tjänster.

TRÄNÅL (LUX) – GLOBAL TEKNIK

Denna investeringsfond är specialiserad på globala företag relaterade till teknikindustrin.

FRANKLIN TEKNIKFOND

Vi fortsätter vår jämförelse av tekniska investeringsfonder genom att prata om denna fond, vars huvudmål är inom utvecklingsindustrin och tillämpad teknik.

AB SICAV I-INTERNATIONAL TECH. PORTFÖLJ

Denna fond fokuserar främst på internationella företag inom vetenskaps- och tekniksektorn, vars huvudfokus är att söka amerikanska investerare.

ALLIANZ GLOBAL ARTIFICIAL INTELLIGENS

Detta företag är fokuserat på tillväxtmarknader, som har stor potential för långsiktig tillväxt, särskilt på grund av dess expertis inom utvecklingen av artificiell intelligens.

JP MORGAN FUNDS – US TECHNOLOGY FOND

Vi kommer att avsluta vår räkning av de bäst presterande teknikfonderna med jätten par excellence i den tekniska varianten av JP Morgan, som dominerar kommunikationsteknik- och telekommunikationssektorn.

Hur man investerar i teknikfonder

Att investera i teknikfonder skiljer sig inte så mycket från att investera i vilken typ av fonder som helst, eftersom du måste utgå från investeringarnas grundläggande premisser och omfattande kunskap om branschen.

I denna mening är information mycket viktig, liksom att välja en perfekt mäklare som ger dig nödvändig information för dina investeringar.

Investeringskonton och onlineplattformar

Det finns ett stort antal investeringskonton och onlineplattformar som du kan använda för att investera i tekniksektorn. Dessa plattformar låter dig göra dina investeringar och få tillgång till inte bara det tekniska området, utan också det breda utbudet av fondalternativ.

Var hittar du information om fonder

För att hitta information om investeringsfonder måste du ständigt informera dig om globala finansiella nyheter. Eftersom de flesta av dem är offentliga företag är deras information inom räckhåll, du behöver bara lägga ner rätt tid för att undersöka.

På samma sätt kan din betrodda mäklare ge dig en sammanfattning av finansiella nyheter i realtid.

Skatteöverväganden

De aktuella skattesituationerna för tekniska investeringsfonder är föremål för respektive land och nationella skatteregler. Men i de flesta länder finns regler för att betala skatt på kapitalvinster, så de omfattar även investeringar i fonder.

Tips för att investera i teknikfonder

Nu när vi har gjort en analys genom vår räkning av de bästa investeringsfonderna i teknikföretag kommer jag att ge dig några viktiga tips så att du kan investera lämpligt i tekniksektorn.

Långsiktig investering

En av de allvarliga riskerna med tekniska investeringsfonder är deras stora volatilitet, eftersom priserna kan stiga eller falla över en natt.

I den meningen bör du alltid tänka på långsiktiga investeringar, för att minska risken och framför allt tänka på en hållbar vinst över tid.

Anpassa din portfölj efter din riskprofil

Din teknologiinvesteringsfondportfölj bör vara föremål för vilken typ av investerare du är. Det är bara du som vet vilken risknivå du är villig att ta vid varje operation, så det är mycket viktigt i det här fallet att göra en analys av vilken typ av fond som passar den risknivå du är villig att ta.

Se över dina investeringar med jämna mellanrum

Information är nyckeln och investeringsfonder kommer alltid att visa dig den avkastning som var och en av dina verksamheter och kapitalinkomster har haft. Se över hur ditt kapital hanteras med jämna mellanrum, för att se vilken av de sektorer du investerar i som är mycket mer lönsam.

Vanliga frågor:

Vad är Teknikfonden?

En teknologiinvesteringsfond är en som främst är inriktad på en fond som är specialiserad på tekniksektorer, med hjälp av kriterier för att utvärdera hur mycket ett företag kan växa över tid.

Du kanske är intresserad av:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *