Prisoscillator - indikator

pris oscillator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Vi vet att det är viktigt att ha en handelsmetod för att tjäna pengar på återkommande basis på de finansiella marknaderna, så Det är viktigt att ta den tid som krävs för att bygga en handelsstrategi som ger oss förtroende och resultat när vi handlar.

Innan vi börjar utforma vår strategi eller metod är det nödvändigt att svara på vissa frågor som vilken typ av investerare vi är, under vilken period vi vill bedriva, vilken typ av handel vi vill utföra och vilka är de vanligaste prisoscillatorerna. Idag kommer vi att dela med dig ett av de viktigaste begreppen när vi vill komma in i denna finansvärld.

Vad är prisoscillatorn?

Prisoscillatorer är ett av de mest använda verktygen i teknisk analys som är ansvariga för att studera hur de är relaterade på marknaden när de är nedsänkta i en lateral trend.Och det definieras vanligtvis som det grafiska uttrycket för skillnaden mellan två uppsättningar data som är ansvariga för att representera kraften och hastigheten med vilken priset för en viss säkerhet rör sig.

Till skillnad från spårningsindikatorer kännetecknas oscillatorer av:

  • Var tidiga indikatorer, vilket innebär att de ger varningsskyltar.
  • De ger inte alltid signaler så att de kan förlora rörelser.
  • Dessa RSI- eller stokastiska oscillatorer fungerar mycket bra under antitrendperioder, men de kan misslyckas på riktade marknader där de ofta ger för tidiga signaler.
  • De mest använda oscillatorerna är bland annat RSI, STK, CCI, Ultimate, William% R.
  • De vanliga oscillatorerna är RSI, CCI, STK, Momentum och ROC, det beror på att de är tidiga indikatorer vilket innebär att de förutspår diagramsignaler, men i trendvärden ger de regelbundet för tidiga signaler så att de tenderar att vara mer användbara i sidled faser.
oscillator

Topp 3 oscillatorer du bör implementera

Tvinga index

Denna oscillator skapades av Alexander Elder och några av elementen som används för att beräkna det är pris och volym.Det är inte komplicerat och det visar sig vara mycket effektivt.

Stokastisk

Skapad av George Lane, den här oscillatorn är mycket lik Force Index. Det är inte så känsligt, men Den upptäcker situationer med översålda och överköpta mycket bra.Och enligt Lane följer prisets hastighet eller fart.

RSI

Det är också känt som Relative Strength Index, och det är ansvarigt för att visa prisets styrka genom att jämföra enskilda rörelser när de successiva stängningskurserna ökar eller faller.Liksom stokastiken rör sig värdet på indikatorn mellan 0 och 100, med respektive nivå, vilket visuellt visar när priset är billigt eller dyrt.

Användning av prisoscillatorer ger dig det stöd du letade efter, eftersom de kommer att varna dig, bekräfta och förutsäga alla prisrörelser som sker på marknaden, förutom att Dess signaler kommer att fungera som verktyg som kommer att upptäcka avvikelser och möjligheter angående trender.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *