Chaikin-oscillator

chaikin oscillator

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Oscillatorn visar, genom rörelse, förändringar i tillgångspriser eller i trender. Dessa typer av indikatorer används ofta ofta eftersom de till sin natur är lätta att tolka. Det är därför experter rekommenderar att ta hänsyn till dem.

Bland de olika typerna av oscillatorer som vi kan hitta har vi Chaikin -oscillatorn, en indikator som kan vara okänd för vissa, men det är faktiskt mycket användbart. Därefter kommer vi att berätta vad denna oscillator består av så att du kan veta det och dra full nytta av det när du investerar.

➡✨ Hur beräknas det?

Chaikin -indikatorn beräknas med hjälp av det exponentiella glidande genomsnittet av x perioder av ackumulerings- / distributionslinjen. Från detta subtraheras det exponentiella glidande genomsnittet av Y -perioder för samma ackumulerings- och distributionslinje. I allmänhet används värdet av X som 10 och det som Y som 3.

Att beräkna det verkar lite komplext, varför de flesta handelsplattformar erbjuder denna typ av beräkning automatiskt. Således kommer de att spara dig allt detta arbete med att göra matte och skaffa data.

oscillator

Vad är Chaikin -indikatorn för?

Denna indikator kan visa oss trenden i prisförändringar, till exempel visa när en trend kommer att ta slut. Det används också för att bestämma prisskillnader, vilket är en indikation på att priserna kommer att vända inom en snar framtid.

Precis som andra oscillatorer är Chaikin -oscillatorindikatorn ett bra sätt att avgöra om priserna är på väg att förändras beroende på deras upp- och nedgångars beteende. Således kan vi vara redo och förbereda oss på förändringar i trender som är användbara för att köpa, sälja eller inneha positioner.

➡✨ Hur kan vi använda Chaikin Oscillator?

Du kan använda denna indikator för att veta om en prisförändring kommer. Till exempel, om det finns en baisseartad divergens, betyder det att indikatorn markerar en nedåtgående förändring. Detta händer när kurvan når ett högt pris, men Chaikin -oscillatorn förblir under sin höga.

Detsamma händer med priser och uppåtgående trender, eftersom här inträffar detta när kurvan når minimipriserna, men oscillatorn förblir under sitt tidigare minimum. Som du kan se, att förstå denna indikator är verkligen enkelt.

oscillator

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *