Riktningsrörelse - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ett av de verktyg som används mest av handlare är tekniska indikatorer som riktningsrörelse, som är en grundläggande del av teknisk analys.

Indikatorerna är indelade i flera grupper, var och en med ett annat syfte. Av denna anledning använder handlare inte bara en indikator, utan en kombination av flera.

Om du vill lära dig mer om indikatorerna rekommenderar vi att du fortsätter läsa, för i den här artikeln kommer vi att berätta mer om den tekniska indikerande riktningsrörelsen.

✨ Definition av riktningsrörelseindikatorn✨

Riktningsrörelseindikatorn är en teknisk indikator, utvecklad av Welles Wilder och publicerad i hans bok 1978.

Den består av tre separata indikatorer men kombinerade till en, som är: den mellersta riktningsindikatorn (ADX), den positiva riktningsindikatorn (+ DI) och den negativa riktningsindikatorn (-DI). När dessa tre indikatorer kombineras kan styrkan och riktningen för en trend bättre bestämmas och mätas.

Denna indikator bildas av summan av de priser som överstiger offerten föregående dag. Om priset stänger över föregående dag är riktningsrörelsen positiv. Tvärtom, om det stänger nedan är det negativt.

movimiento

✨ Vad är riktningsrörelse för? ✨

Riktningsrörelseindikatorn har ett värde mellan 0 och 100 och används för att mäta styrkan i den senaste trenden. När den kombineras ger denna indikator mycket värdefull information till kryptovalutahandlare. Vad författaren ville med denna indikator var att hjälpa till att fatta bättre beslut.

✨ Hur får du riktad rörelse? ✨

Beräkningen av riktningsrörelsen kan delas in i två delar. Först måste du beräkna + DI och -DI, ​​och sedan måste du beräkna ADX. För att beräkna det första måste + DM och -DM hittas, som hittas med hjälp av max, minimum och slutet av varje period.

När + DM och -DM har beräknats måste de beräknas och plottas i förhållande till antalet perioder som ska definieras av operatören. Slutligen är det sista steget att beräkna ADX.

För att analysera styrkan i trenden bör fokus ligga på ADX -linjen och inte på + DI- och -DI -linjerna.

DI + anger styrkan i köparens flytt och DI- säljarens drag. Det finns en köpsignal när DI + korsar DI-up, och en säljsignal när DI + korsar DI- lägre.

✨ Skäl att använda det ✨

Denna indikator hjälper till att avgöra om det finns en trendutveckling eller inte, vilket hjälper näringsidkaren att underlätta sina strategier. Dessutom fungerar de regler som Wilder upprättade för att förhindra falska signaler och minska antalet genomförda transaktioner.

En av fördelarna är att den kan användas i trendmarknadssituationer för att generera köp- och säljsignaler, och det är inte särskilt användbart i perioder med svagt intervall eller trender.

movimiento

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *