Virtuell plånbok för kryptovaluta

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Att ha kryptovalutor är inte begränsat till att bara undersöka vilka kryptovalutor som har mest värde eller köpa dem, och nu är det också nödvändigt att ta hänsyn till vissa punkter. En av dem är lagring, för det finns så kallade plånböcker som kan vara privata (specifika för varje utvecklare) eller delas som plattformarnas.

Men inte allt slutar där, eftersom det är nödvändigt att övervaka och kontrollera värdet på kryptovalutor och deras användning, det vill säga om vi köper eller säljer. Det är därför vi här berättar vad som är sätten att kontrollera dina kryptovalutor och veta deras värde.

HatVad är en virtuell plånbok?

Den virtuella plånboken är ett komplement till din privata plånbok, en plånbok utformad för att övervaka och kontrollera dina kryptovalutor. På det här sättet kan du veta om kryptovalutan stiger eller faller i pris, om du ökade ditt lager eller om det är lågt.

Varje plånbok är utformad för att hjälpa dig att hålla koll på dina privata plånböcker på en enda enhet eller fil. På detta sätt kan du centralisera all information och göra beslutsfattandet mycket enklare. Beroende på vald virtuell plånbok är det vilken typ av data du kan få.

Myntbörs

YpTyper av virtuella plånböcker

  • excel

Tro det eller ej, det berömda bordet och dataprogrammet som du har på din dator är ett bra alternativ för att skapa din egen virtuella plånbok. Du måste bara importera informationen om priset på dina kryptovalutor och voila, du kan skapa din egen plånbok.

Detta kan vara lite komplicerat först, särskilt eftersom du måste lägga till olika formler och statistiska funktioner. När du väl har uppnått det kan du anpassa din egen plånbok 100% genom att lägga till de data du vill ha och till och med placera grafik för en mer punktlig uppföljning.

  • webbplatser

Ett annat bra alternativ för att skapa en elektronisk plånbok enkelt och snabbt är att använda en specialiserad webbplats. På internet kan vi hitta alternativ som Central Charts och CryptoCompare som gör att vi kan skapa en virtuell plånbok på några minuter.

Dessa typer av internetsidor erbjuder oss många fördelar, såsom praktisk användning av demeftersom vi kan komma åt dem från vilken enhet som helst. De integrerar vanligtvis många funktioner och data i realtid. Eftersom de också finns på internet tar de inte upp lagringsutrymme eller är begränsade till bara en enhet.

  • appar

Anses som utvecklingen av webbsidor är appar utan tvekan en av de största innovationerna i detta segment. Och nu kan du ha all information till hands när och var du vill bara genom att ha tillgång till internet.

Många av dessa applikationer erbjuder oss en stor mängd data såsom utvecklingen av priset på kryptovalutan baserat på andra valutor som dollarn. En annan stor fördel är att vi har prestandakartor som gör det lättare att analysera denna information.

Fördelarna med mobilapplikationer är att de är mycket enklare att göra än Excel, liksom lättare att komma åt än en webbplats. Det finns till och med applikationer med minskad dataförbrukning, vilket hjälper oss att använda den utan att ta slut på våra internet-megabyte.

Tänk på att appmarknaden ännu inte är 100% utvecklad, så det finns applikationer som kan begränsa den presenterade informationen eller till och med saknar grafik. Vi rekommenderar att du gör en jämförelse av mobilapplikationer för att välja den bästa virtuella plånboken.

Myntbörs

Varför använda en virtuell plånbok?

  • Bättre kontroll över dina kryptovalutor

Ett mycket vanligt misstag bland människor som har börjat investera är att inte följa upp sin investering.. Att inte vara medveten om deras priser, om de går upp eller ner, om marknaden är instabil eller tvärtom, det finns mycket förtroende, kan vara ett allvarligt misstag.

Om du vill fatta bättre beslut och maximera din avkastning bör du ägna stor uppmärksamhet åt dina kryptovalutor. På detta sätt kan du förutse ett fall och minska förluster eller dra nytta av en prishöjning för att tjäna mer pengar.

  • Förhindra bedrägeri och stöld

Även om en virtuell plånbok inte har huvuduppgiften att skydda dina kryptovalutor är det ett bra sätt att garantera att de inte äventyras. Det här är för att, Med en virtuell plånbok kan du vara medveten om dina kryptovalutor och möjliga konstiga förändringar.

Om du till exempel ser att du plötsligt har 0.001 kryptovalutor mindre och du inte har gjort några överföringar kan du ta reda på vad som hände. Kom ihåg att kontroll är det bästa sättet att förhindra förlust eller läckage. Även om detta knappast händer, gör det aldrig ont att förutse.

  • Gruppinformation på en enda plattform

Att ha informationen spridd och på flera plattformar kan vara väldigt komplex, särskilt när vi granskar våra kryptovalutor. Ingen gillar att behöva gå från plånbok till plånbok för att kontrollera hur virtuella valutor beter sig.

Att använda en virtuell plånbok hjälper dig att gruppera all data från dina kryptovalutor på ett ställe och under ett enda diagram. Detta gör att du inte bara kan övervaka och kontrollera det lättare utan också mycket mer komplett, eftersom du till och med kan jämföra valutor inom samma plånbok.

HatVad du bör ta hänsyn till en handväska

Det är viktigt att ta hänsyn till om den virtuella plånboken kostar eller inte, eftersom vissa alternativ kan kräva en betalning för att använda dem 100%. Det finns också alternativ som är 100% gratis, som att skapa din egen Excel-fil.

Det är alltid viktigt att välja den virtuella plånboken baserat på vad du behöver, för om du behöver göra professionell verksamhet är det bäst att använda en komplett plånbok. Istället, om du bara vill följa beteendet hos virtuella valutor, kan du använda en app eller en grundläggande Excel-fil som du har skapat.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *