Momentum - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juli 2024 av Eduardo López

Om du är intresserad av att starta valutahandel eller aktiehandel kan det vara till hjälp för dig att använda teknisk analys i dina strategier. Och som teknisk analys hänvisar vi till handelsindikatorer som Momentum, som är matematiska beräkningar som representeras av rader på en graf.

Dessa indikatorer hjälper handlare att identifiera signaler och trender på marknaden. En ledande indikator tittar på en prognosesignal som förutspår framtida rörelser av variabler som priser, och en eftersläpande indikator tittar på tidigare trender.

I den här artikeln kommer vi att berätta mer om momentumindikatorn. Denna indikator är mycket tillförlitlig för handlare som använder teknisk analys för att upptäcka trendomvändningar.

➡ Definition av momentumindikatorn

Momentum är en teknisk indikator för oscillatorfamiljen, som visar sig vara mycket effektiv när den används i handelsstrategier. Denna indikator mäter hastigheten på förändringar i marknadspriserna under en viss tidsperiod.

Dessutom hjälper det operatören att utvärdera styrkan i en rörelse eller trend för att fatta bättre beslut, eftersom den identifierar när priset på ett finansiellt instrument stiger eller faller, och med vilken kraft den gör det.

fart

OwHur får du Momentum?

Det är möjligt att identifiera styrkan i en prisrörelse med hjälp av denna indikator på ett handelsdiagram. Dess formel jämför slutkursen för den senaste perioden (CA) med föregående stängningspris (CP), oavsett tidshorisont.

Den enda beräkning som måste göras är som nämnts ovan, du behöver bara göra en uppdelning mellan det aktuella stängningskurset jämfört med det föregående stängningskurset och multiplicera resultatet med 100.

Eftersom den är en oscillerande teknisk indikator varierar den mellan värdet 100. Detta beror på om det senaste stängningspriset är högre eller lägre än slutkursen för föregående period.

Ow Hur tolkas det?

En uppåtgående trend uppnås när priskurvan når ett nytt lågt, medan indikatorn förblir över sitt tidigare låga. Tvärtom erhålls en nedåtgående trend när kurvan når en ny höjdpunkt, medan indikatorn förblir under den tidigare höga.

Nivåerna för Momentum -indikatorn är följande:

  • När indikatorn är större än 100 är priset högre än priset för “n” perioder sedan.
  • När indikatorn är mindre än 100 är priset lägre än priset för ”n” -perioder sedan.

Det betyder att avståndet indikatorn är över eller under 100 visar den hastighet med vilken priserna rör sig. När indikatorn rör sig över 100 betyder det att det är en uppåtgående trend. Tvärtom, om indikatorn rör sig under 100 betyder det att det är en nedåtgående trend.

egentligen tolkningen är ganska lätt, eftersom allt roterar i förhållande till axel 100. Momentum -handeln indikerar också styrkan i trenden.

fart

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *