De bästa kryptovalututbytena för 2024

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Med tillväxten av kryptovalutamarknaden dyker det upp fler och fler plattformsalternativ för att genomföra olika utbyten, så det blir svårare för användaren att korrekt välja den Exchange som de kommer att använda. Det är därför vi idag berättar vilka som är de bästa kryptovalutautbytena för 2024

Vad är utbyte av kryptovaluta?

Först och främst är det viktigt att veta det En börs är en plattform som låter dig byta kryptovalutor. Även om en av faciliteterna som kryptovalutor har är att en centraliserad agent inte behövs för att genomföra ett utbyte, är det ytterst nödvändigt att använda en plattform som gör att de kan utföras.

Börserna fyller denna funktion, de är ett slags e-handel som gör det möjligt att erbjuda olika tillgångar och köpa dem enligt de standardiserade utbytesmetoderna.

Vissa börser är så stora att de fungerar precis som aktiemarknaden, och det är oerhört viktigt att analysera de regler och garantier som erbjuds användaren för att välja vilken som är bäst.

Hur fungerar de?

Även om varje kryptovalutabörs har sin egen reglering, finns det en mer eller mindre standardiserad driftsform, under vilken alla dessa regleras.

För att använda en kryptovalutabörs är det första du registrerar din profil och sedan måste du upprätta en valuta eller valuta under vilken du kommer att utföra huvuddelen av dina operationer.

Nu måste du göra din första insättning av pengar. Beroende på vilken Exchange som används kommer den att erbjuda dig olika betalningsalternativ, såsom kredit- eller betalkort, banköverföringar eller betalningsgateways såsom PayPal.

Senare kommer du att kunna välja de hävstångsalternativ som börsen erbjuder dig, men kom ihåg att utvärdera det noggrant, för om du öppnar en position med hävstång ökar riskerna.

Typer av utbyten av kryptovaluta

Vi har redan sett i princip vad funktionen hos en kryptovalutabörs är och enligt dess funktion kan vi dela in den i 2 grundläggande typer. Jag berättar om de olika typerna av utbyte:

centraliserade utbyten

Dessa typer av plattformar är de vanligaste, och de fungerar som en mellanhand som kopplar samman användare och ger det stöd de behöver för att genomföra transaktioner.

De centraliserade börserna håller kryptovalutorna i förvar, och när de väl har skrivits in i plattformen har användaren möjlighet att länka dem till en plånbok för att ha kontroll över sina egna tillgångar.

Dessa typer av börser tillhandahåller regler och tar ut provisioner för att använda dem.

Decentraliserade utbyten

I denna typ av plattform finns det ingen centraliserad enhet som hanterar operationer mellan registrerade användare.

En av dess främsta fördelar är att den, tack vare att den inte har en tredje part som skyddar verksamheten, har större integritet och dessutom är dess provisioner lägre, eftersom de inte behöver betala en grupp arbetare som observerar och bevakar verksamheten. , dock är de svårare att hantera och rekommenderas endast för de mest erfarna handlarna.

Bästa kryptovaluta utbyten

Nu när du vet vilka de olika typerna av kryptovalutautbyten är, kommer vi nu att analysera vilka som är de mest rekommenderade, baserat på huvudfunktioner som säkerhet, tokens som stöds, kundsupport och avgifter eller provisioner de tar ut.

Här kommer jag att berätta vilka som är de sex bästa kryptovalutabörserna 2024:

ActivTrades (Europa)

ActivTrades mäklare
Minsta insättning: $/0
Inflytande: Upp till 1: 100
Förordning: multireglering

Betyg:

ActivTrades mäklare
Hög likviditet som underlättar köp och försäljning av kryptovalutor.
Hög volym av daglig verksamhet
Det erbjuder snabb och effektiv kundservice.
ActivTrades mäklare
Plattformen kanske inte är så intuitiv.

En av dess främsta fördelar är dess breda katalog, med möjlighet att arbeta i mer än 20 digitala tillgångar och, naturligtvis, de bästa kryptovalutorna på marknaden som: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin och Litecoin.

Dess huvudsakliga egenskap är att vara den mest populära på marknaden och den erbjuder också extremt attraktiva provisioner, som sträcker sig från 0.5 % till 2 %.

ActivTrades har vuxit så mycket på marknaden att det har öppnat möjligheten att betala med kryptovalutor i olika butiker runt om i världen.


TradeEU.com (Latinamerika)

TradeEU mäklare
Minsta insättning: $ / € 0
Inflytande: Upp till 1: 50
DEMO-konto: Ja
Plattform: TradeEU
Förordning: CySEC

Betyg:

TradeEU mäklare
Regleras av olika organisationer.
Stort utbud av finansiella instrument.
Det erbjuder snabb och effektiv kundservice.
TradeEU mäklare
Ibland höga spridningar

Denna Exchange utmärker sig främst för att tillhandahålla tjänster runt om i världen, i mer än 32 länder.

Förutom att vara en Exchange, ger den även stöd som en plånbok, vilket ger dig möjlighet att hantera dina kryptovalutor.

TradeEu.com erbjuder en professionell version, främst anpassad för mer erfarna handlare, som letar efter lägre provisioner.

Dess applikationer som lämpar sig för iOS och Android är också attraktiva, vilket ger dig möjligheten att inte bara använda din mobiltelefon utan också få tillgång till din plånbok.

Capitalix (Latinamerika)

Minsta insättning: $ / € 0
Inflytande: Upp till 1: 30
Förordning: FSA

Betyg:

Brett utbud av kryptovalutor tillgängliga för att diversifiera portföljer.
Transparens gällande avgifter och policyer
Begränsningar för vissa finansiella produkter som erbjuds

Denna plattform erbjuder stöd för mer än 60 kryptovalutor och låter dig köpa och sälja de viktigaste digitala tillgångarna på marknaden som: Bitcoin, Ethereum, XRP och Litecoin.

Denna plattform använder dollarn som bas för sin verksamhet och du kan göra en första insättning för $50 via kredit-, betal- eller PayPal-kort.

En av fördelarna med Capitalix är att när du köper eller säljer kryptovalutor, kommer du att debiteras en standardavgift på 1%, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för dem som vill ha full kunskap om avgiften som plattformen som används tar ut.

bitvavo

Minsta insättning: $ / € 0
Provision: 0,15 % per handel
Förordning: EU-LAC

Betyg:

Enkelt och lättanvänt gränssnitt
Brett utbud av kryptovalutor tillgängliga för att diversifiera portföljer.
Transparens gällande avgifter och policyer

Se hela recensionen

Begränsningar av antalet insättningar och uttag som kan göras

Denna plattform har stöd för mer än 175 kryptografiska tillgångar och det bästa är att dess provisioner är extremt låga, från 0.03% till 0.25%, beroende på transaktionen som görs.

Trots det faktum att dess provisioner är extremt attraktiva för mer erfarna handlare, är Bitvavo också inriktad på nybörjare, vilket ger ett lättanvänt gränssnitt.

kraken

Minsta insättning: $ / € 25
Provision: 1,49 % per handel
Förordning: FinCEN

Betyg:

Brett utbud av kryptovalutor tillgängliga för att diversifiera portföljer.
Transparens gällande avgifter och policyer
Begränsningar av antalet insättningar och uttag som kan göras

Det huvudsakliga kännetecknet för denna börs är dess öppenhetspolicy, som ger total säkerhet till var och en av dess användare, eftersom dess mål är att locka investerare som använder denna plattform på lång sikt.

Det är en reglerad börs och provisionsavgiften är 0.26 %. Bland dess fördelar är möjligheten att arbeta med kryptovalutor och även stöd för andra marknader.

SE KRAKEN RECENSION


Bitstamp

Minsta insättning: $ / € 25
Provision: 0,5 % per handel
Förordning: CSSF

Betyg:

Regleras av flera statliga myndigheter
Brett utbud av kryptovalutor tillgängliga för att diversifiera portföljer.
Transparens gällande avgifter och policyer

Denna plattform är en av de mest välrenommerade inom kryptovalutabranschen och ger stöd för 50 kryptovalutor. Även om denna siffra verkar vara låg jämfört med andra börser som vi har analyserat, är det fortfarande ett tillräckligt erbjudande för den som vill börja i kryptovalutornas värld.

Bitstamp tar dock ut höga avgifter beroende på vilken betalningsmetod som används och når upp till 0.5 % av den totala banköverföringen.

Hur väljer man den bästa kryptovalutabörsen?

Det finns ett stort antal börser på marknaden, så det är inte lätt att välja den bästa, men här är några enkla steg för dig att välja:

  • Analysera vilken institution som reglerar plattformen.
  • Se om kryptovalutan du vill handla med stöds.
  • Jämför avgiften per operation.
  • Se om de tar ut andra typer av provisioner eller Spreads.
  • Om du vill välja en som inkluderar stöd för plånböcker, ta hänsyn till det.

Vilket är säkrast?

De flesta av kryptovalutabörserna är extremt säkra, särskilt de som är reglerade, eftersom de till och med har stöd mot konkurs.

Observera vilka som är institutionerna bakom varje utbyte, och någon av de 6 som vi nämner i denna ranking rekommenderas helt.

Vad är ett utbyte av kryptovaluta?

En kryptovalutabörs är en onlineplattform som tillåter användare att köpa, sälja och lagra kryptovaluta.

Vilka är de bästa kryptovalututbytena för 2024?

Några av de bästa kryptovalutabörserna som finns tillgängliga 2024 inkluderar Binance, Coinbase, Kraken, Bitfinex, Huobi, bland andra.

Vilka faktorer bör du tänka på när du väljer en kryptovalutabörs?

När du väljer en kryptovalutabörs är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som säkerhet, avgifter, mångfalden av tillgängliga kryptovalutor, plattformens användarvänlighet och börsens rykte.

Vad är säkerhet i kryptovalutornas värld?

Säkerhet i kryptovalutornas värld är en kritisk fråga. Användare bör se till att deras börs har säkerhetsåtgärder på plats, såsom tvåfaktorsautentisering, kylförvaring av kryptovalutor, säkerhetsrevisioner och lagringsförsäkring.

Vad är en "spread" i kryptovalutornas värld?

En spridning i kryptovalutornas värld är skillnaden mellan inköpspriset och försäljningspriset för en kryptovaluta på en börs. Spreadar varierar beroende på börs och kan ha en betydande inverkan på handelskostnaden.

Vad är skillnaden mellan en centraliserad och en decentraliserad börs?

En centraliserad växel är en plattform som styrs av ett centralt företag, medan en decentraliserad växel är en plattform som körs på ett decentraliserat nätverk och inte har en enda kontrollpunkt.

Vad är processen för att öppna ett konto på en kryptovalutabörs?

Processen för att öppna ett konto hos en kryptovalutabörs kan variera, men innebär i allmänhet att tillhandahålla personlig information, såsom ett giltigt ID och e-postadress, och att slutföra en verifieringsprocess.

Du kanske också är intresserad:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *