Volymvägd glidande medelvärde

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Det glidande genomsnittet är en av de mest värdefulla indikatorerna när man bestämmer beteendet hos en tillgång. PVi kan hitta olika varianter av medelvärden, till exempel det volymvägda glidande genomsnittet, som vi kommer att prata med dig nästa.

➡Vad är det volymvägda glidande genomsnittet? ✨

Detta genomsnitt representerar priskonsensus som finns under en viss tidsperiod. Det vill säga det är det glidande genomsnittet av priserna för en period, vilket är mycket användbart för att veta vad trenden kommer att bli för nämnda tillgång.

volymvägt glidande medelvärde

"Hur kan vi tolka det?"

När vi i grafen ser att det glidande genomsnittet korsar och skär uppåt, kommer vi att möta en uppåtgående trend. Tvärtom, om vi ser att korsningen skärs nedåt, står vi inför en nedåtgående trend.

"Varför använda den?"

Vikten av denna indikator är på det sätt på vilket det glidande genomsnittet integrerar prisförändringar med volymer. Detta ger oss en mycket mer exakt approximation till prisutvecklingen och dess förändringar.

volymvägt glidande medelvärde

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *