MACD-avvikelser

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Att lära sig att fungera och interagera i den ofullkomliga världen är extremt viktigt i handeln. Idag kommer vi att prata om MACD-avvikelserna, deras betydelse, deras tolkning och varför du bör överväga dem inom din verksamhet.

Trenderna är ett enkelt sätt att täcka alla brister i strategierna på marknaden. De kan ändras när som helst, så tekniska indikatorer bör användas för att avgöra vid vilka punkter en riktningsförändring sannolikt kommer att inträffa.

HatVad är MACD? ✨

MACD är förkortningen för Moving Average Convergence / Divergence. På aktiemarknaden implementeras det vanligtvis för att mäta hur robust prisrörelsen är. Genom att korsa linjen för denna indikator och särskilt det glidande genomsnittet är det möjligt att fånga köp- och säljsignaler.

Denna indikator är ansvarig för att mäta prisdivergensen och konvergensen i förhållande till en tillgång på en marknad, så att du kan analysera prisbeteendet och marknadsutvecklingen. MACD används ofta i kryptovalutahandel.

Det är viktigt att komma ihåg att denna indikator består av två MACD-rader och histogrammet.

MACD-avvikelser

Hur används MACD? ✨

MACD-linjer kan användas på två olika sätt, antingen genom att köpa och sälja genom crossovers mellan dessa två eller genom att köpa när de båda går över noll och säljer när de går negativa.

Du måste komma ihåg att den första alltid kommer att vara mer nervös och den andra kommer att vara mer orienterad mot en medellång eller långvarig operation, där du kan vara villig att göra starka korrigeringar.

HatVad är MACD-avvikelser? ✨

Detta är den mellanliggande kraftdivergensen och de är ansvariga för att förutse vändningar vid de flesta tillfällen, alltid inom ett logiskt reboundschema. Dessa avvikelser är ganska sällsynta.

Vid vissa tillfällen finns det vanligtvis betydande skillnader mellan MACD eller MACDh i veckodiagrammen, när detta inträffar bör du vara mycket försiktig eftersom det är ett tecken på att viktiga förändringar kommer.

De mest slående avvikelserna är MACD-histogrammet. Om en baisseartad avvikelse visas i veckoprogrammets histogram, rekommenderas det att du inte köper. Innan dess är det bättre att sälja eller till och med tänka på att få stöd av en gynnsam miljö innan man gör det.

MACD-avvikelser

✨ Vilka fördelar har det jämfört med andra indikatorer? ✨

När en indikator är robust tenderar den att generera positiva idéer angående dess multifunktionella kapacitet, eftersom de tenderar att prestera bra i alla typer av scenarier och marknader. De behöver inte exakt kalibrering för att kunna lita på sina signaler.

MACD har ett oscillerande beteende. Och oscillatorer kräver bra inställningar för att ge användbara signaler, så MACD är det stora undantaget från denna regel eftersom den är extremt stabil. De är tillförlitliga på de flesta sjökort, marknader och tidsramar, så det finns ingen anledning att ändra serieinställningar.

 

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *