OBV-linjer

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Att behöva beräkna priser och volymer oberoende kan vara komplicerat på grund av den stora mängden data och datum att ta hänsyn till. Det är därför OBV-linjer kan vara en av de mest användbara indikatorerna om vi vill spara tid.

Vad är OBV-linjer?

OBV-linjerna ansvarar för att gruppera och lägga till handelsvolymerna under en viss tidsperiod när slutkursen överstiger den dagen innan. Därefter subtraheras handelsvolymerna för ett visst pris från den tidpunkt då slutkursen är lägre än dagen innan.

Användningen av OBV-linjerna gör att vi kan se prisförändringarna i förhållande till volymerna med både slutkurser och dagen innan som parametrar. Allt i en enda grupp data vilket underlättar dess analys.

OBV-linjer

Uppgifter att ta hänsyn till om denna indikator

Om du ser att det finns en hausseartad avvikelse beror det på att priskurvan nådde en ny låg och OBV lyckades hålla sig över det tidigare lågt. När divergensen är baissär beror det på att kurvan nådde en rekordhög nivå och OBV överskred inte det föregående maximumet.

OBV-linjer

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *