Positivt volymindex

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Volymer är en av de faktorer som experter tar hänsyn till när de beslutar vad de ska investera i, hur man investerar och hur mycket man ska investera. Det är därför det är mycket viktigt att ta hänsyn till det positiva volymindexet, som vi kommer att prata om här.

Hur beräknas det positiva volymindexet? ✨

Även om beräkningen kan vara lite komplex är det alltid användbart att ta hänsyn till de data som ska beaktas i din beräkning. Här har vi volymen dagen innan, volymen på dagen, priset på dagen innan och priset på dagen. På detta sätt gör plattformen beräkningen på ett automatiserat sätt.

Positivt volymindex

✨ Vad är den här indikatorn för? ✨

Målet med detta index är att koppla ihop förändringar i volymers och prisers beteende, vilket skapar en korrelation mellan de två. På det här sättet är det möjligt att identifiera ökningar eller ökningar i volymer.

Till skillnad från andra indikatorer, till exempel dess motsvarighet som kallas negativ volymindikator, detta positiva volymindex upptäcker endast förändringar uppåt. Så, du kommer bara att få en delvis titt på hur tillgångsvolymerna fungerar. Många experter föreslår att det kompletteras.

Positivt volymindex

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *