Massindex

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

En av de faktorer som vi måste ta hänsyn till när vi utför verksamhet på finansmarknaden är trender. Detta eftersom det finns uppåtgående trender, prisstegringar, såsom nedåtgående trender, priset sjunker, vilket vi kan dra nytta av för att investera eller sälja positioner.

Bland de indikatorer som används för att bestämma riktningen på trender hittar vi massindex, en indikator som, trots att den kan förväxlas med indikatorn som används i näring, inte har något att göra med det. Så att du inte förvirrar dem, här kommer vi att berätta allt du behöver veta om detta massindex.

➡✨ Vad är massindex?

Skapad av Donald Dorsey på 90 -talet, Denna indikator är avsedd att hjälpa oss att göra en fördjupad analys av aktiekursintervall. Det stämmer, dess mål är att fungera som ett investeringsstöd på aktiemarknaden.

Denna indikator har sin styrka i hur handelsområdena rör sig, eftersom det är där dess användbarhet ligger, så att vi kan upptäcka potentiella förändringar i trender. I dag, massindex kan också tillämpas på förändringar i andra typer av tillgångar.

massindex

➡✨ Vad används massindex till?

Tack vare denna indikator är det möjligt att analysera intervallet som finns mellan skillnaden mellan låga och höga priser i aktier. På detta sätt kan en förändring eller vändning i trender förväntas, till exempel gå från en nedåtgående till en uppåtgående trend.

Det har också mycket att göra med volatilitet, eftersom volatiliteten ökar, tenderar massindexet också att göra det, å andra sidan, när volatiliteten minskar, så gör massindexet. Av en anledning kan den användas i ekonomiska förutsägelser.

OwHur beräknas massindex?

Beräkningen av massindex kan vara lite komplex, på grund av den breda data som den analyserar och den långa period under vilken den gör det. För att bestämma detta måste du först börja med att beräkna det 9-dagars exponentiella glidande genomsnittet för både höga och låga prisklasser i 25 dagar.

Sedan måste du ta det talet för att dividera det med det exponentiella glidande genomsnittet som bestäms till 9 dagar. Som du kan se, För att hitta det är det nödvändigt att utföra ett bra antal beräkningar innan denna indikator beräknas.

massindex

Anledningar att använda den

Även om beräkningen är komplex finns det många skäl att använda massindex. Det första är det faktum att det låter dig bestämma de potentiella förändringarna på marknaden. Med denna analys kommer du att kunna förutse om det finns en förändring i trender.

Det är också mycket användbart att känna till en tillgångs framtid, samt att stödja ditt beslut när du investerar. En annan anledning är det faktum att denna indikator låter dig fördjupa dig i analysen av prisklasser mycket snabbt och praktiskt.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *