Penningflödesindex

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Marknadens likviditet är avgörande för att avgöra vilken tillgång som är lämplig för oss att investera. Det är därför pengaflödesförhållandet visar sig vara så viktigt när man fattar beslut om att köpa eller sälja tillgångar.

✨ Vad är pengaflödeshastigheten? ✨

Du måste veta det penningflödesindex återspeglar de förändringar som kan förekomma i penningflödet och tillgångarnas likviditet. För detta används data som det typiska priset, maximi-, minimi- och stängningspriset för att bestämma flödet.

Vanligtvis är det samma plattform som är ansvarig för denna beräkning, eftersom det är nödvändigt att ha tillgång till olika statistik och data. Genom att beräkna det automatiskt behöver du inte komplicera ditt liv med denna process, du får indikatorn snabbt.

pengaflödeshastighet

"Hur ska man tolka det?"

Denna indikator är relativt enkel att förstå, eftersom den är mycket lik RSI. Om pengaflödesindexet passerar 80 betyder det att tillgången är överköpt så vi måste vänta på att den ska minska.

Tvärtom, om indexet faller under nummer 20, betyder det att vi måste vänta på att tillgången ska återhämta sig för att investera. Således, vi kan veta när det är bekvämt och när vi inte ska utföra vissa åtgärder som att köpa eller sälja.

pengaflödeshastighet

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *