Betydelsen av kryptovalutor som replikerar fiatvalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ankomsten av kryptovalutor var utan tvekan ett slag mot bordet för världens monetära system, eftersom dessa nya valutor, till skillnad från de konventionella, har ett annat sätt att förvärva värde. Detta betyder dock inte att de är helt oberoende av traditionella pengar eller fiat-pengar.

Och det är just fiatpengar som kan visa sig vara en stor allierad eller en bödel för dessa kryptovalutor. Varför? För uppkomsten av kryptovalutor som replikerar fiatvalutor. Här kommer vi att berätta allt du behöver veta om båda valutorna.

HatVad är fiatvalutor?

Fiat-valuta är praktiskt taget vilken sedel eller mynt som helst, eftersom dessa hittar sitt värde i det som tilldelas av centralbanker och myndigheter, inte så mycket i tillverkningsmaterialet som hände med guldmynt.

Eftersom de praktiskt taget är de pengar vi använder idag, har fiatvalutor blivit en viktig del av världen av kryptovalutor. Detta på grund av, Fiat-pengar är det sätt som används för att köpa kryptovalutor, och också, slutet när du säljer dem för att generera vinster eller likviditet.

Fiat-valuta

MechanismMekanismen mellan fiatvalutor och kryptovalutor

Om du aldrig har haft kryptovalutor bör du veta att fiat-pengar är det enda sättet att komma åt dem. Med några dollar kan du köpa din första kryptovaluta som du kan använda, till exempel för att byta mot andra, eller spara den tills den ökar i värde.

När tiden är inne och du säljer dem, kommer du att samla dina intäkter i fiatpengar, så i slutet av dagen är traditionella valutor en viktig del av handeln. Det är därför det finns ett symbiotiskt och beroende förhållande mellan det ena och det andra som knappast kommer att upphöra att existera, åtminstone inte för tillfället.

➡✨ Problemet med konvertering

Ett av problemen som finns mellan denna mekanism är att det idag är få kryptovalutor som fungerar med ett fiat-pengarpar. Det betyder att du inte kan konvertera dem direkt från en kryptovaluta till vanliga pengar.

Processen för att göra det är att ändra dina kryptovalutor för de som fungerar under detta partill exempel Bitcoin så du måste ta dina kryptovalutor till en börsmäklare och sedan till en som tillåter handel. Allt detta översätts till en tråkig och komplex process att flytta mynt från en plats till en annan.

➡✨Ett exempel

Antag att du köper NEO-kryptovalutor och att du av någon eller annan anledning väljer att lämna den positionen och sälja dina NEO-mynt för fiatvalutor. Vad du skulle behöva göra är att först byta NEO mot Bitcoin på en utbytesplattform.

Då måste du ta dessa Bitcoin och leta efter dess par i USDT, vilket är det sätt på vilket fiatpengar presenteras, för att sälja Bitcoin och kapitalisera. Detta bör endast göras på en plattform som låter dig sälja kryptovalutor för fiat-valuta, vilket innebär mycket investerad tid.

➡✨ Vad är kryptovalutor som replikeras i fiat-pengar?

Kryptovalutor som replikeras i fiat-pengar är en unik typ av kryptovaluta som har förmågan att direkt replikera konventionella pengar. Det vill säga att vi inte bara hittar det i par med andra valutor utan också med andra valutor.

Detta gör processen att konvertera kryptovalutor till konventionella pengar mycket snabbare. Vi behöver inte gå från en kryptovaluta till en annan och sedan till pengar, utan Vi kan göra det direkt, som om vi handlade med en traditionell valuta. På detta sätt kan användare spara mycket tid.

➡✨ Hur får du en kryptovaluta att ha ett fiatvalutapar?

För att en virtuell valuta ska ha paritet med en traditionell valuta är det nödvändigt att den har stöd i nämnda fiatvaluta. Det vill säga att du måste ha faktiska medel på ett bankkonto, till exempel ett lager.

Stöds av dollar, Denna valuta har garanterat tillräcklig likviditet om alla dess användare vill konvertera den virtuella valutan till riktiga pengar. Även om det här låter enkelt, är komplexiteten i den mängd du behöver ha i lager.

➡✨Problemet med ekonomiskt stöd

Problemet med att backa upp en virtuell valuta med riktiga pengar är det stora belopp som krävs för att uppnå det. Och det är att enligt lagarna måste beståndet motsvara kapitaliseringen av kryptovalutan i fråga.

Till exempel, om kryptovalutan har en kapitalisering på 3 miljarder dollar är det nödvändigt att ha det beloppet på ett bankkonto. När kapitaliseringen ökar på grund av utgivningen av kryptovalutor kommer det att bli nödvändigt för fiat-penningreserverna att öka för att garantera paritet och stöd.

Fiat-valuta

➡✨ Varför är det en bra idé att handla kryptovalutor med fiatvalutapar?

Utan tvekan är en av de bästa idéerna du kan ha att arbeta med denna typ av valuta. Eftersom de visar sig vara mycket lättare att använda, speciellt om du vill konvertera dem till traditionella pengar.

Tack vare det faktum att du kan hitta dem i ett direkt par mellan kryptovaluta och fiat-pengar, behöver du inte längre göra hela den komplicerade processen för att konvertera dem till en annan virtuell valuta och sedan byta dem mot pengar. Således sparar du mycket tid och komplikationer utan att behöva byta från en till en annan.

➡✨ Kommer fler fiat-backade kryptovalutor att komma?

Även om det är mycket fördelaktigt för användare att ha direkt stöd för en fiatvaluta, är det inte det mest positiva alls. Allt för att lansera en valuta med denna paritet innebär mycket investeringar och uppfyller vissa krav.

Som om det inte var tillräckligt finns det några punkter att ta hänsyn till, eftersom vissa valutor kan tappa värde på grund av att de inte har tillräckliga reserver, liksom att utgifterna stiger. Allt detta slutar med att ta en vägtull på användaren genom att göra dem dyrare och begränsa utseendet på fler alternativ.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *