ICO för kryptovaluta

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Inom världen av kryptovalutor finns det olika termer som du bör känna till, eftersom dessa är väsentliga för att fatta bra beslut. Ett perfekt exempel är termen ICO som ofta används i dag för att beskriva en av de viktigaste processerna i en virtuell valuta.
ICO eller Initial Coin Offering är ett ord som du kommer att höra mycket och som du bör veta allt om du vill göra bättre investeringar. Det är därför vi här berättar allt du behöver veta om vad som är en kryptovaluta ICO.

✨Definitionen

Termen ICO är initialerna för Initial Coin Offering eller initialt erbjudande om kryptovaluta för dess översättning till spanska. I grund och botten sammanfattas det som den första insamlingen av pengar (medel) för att finansiera lanseringen av kryptovalutan. Det är som om du hade en Crowdfunding eller finansiering, men bara för den digitala valutan.
Generellt sett lanseras denna typ av insamling i syfte att kunna utveckla kryptovalutan i större skala och kunna positionera den på marknaden för att den ska noteras. I utbyte mot ditt deltagande i en ICO får du i förskott de nya virtuella valutorna i förväg från utvecklaren.

ICO

✨ Vilka är fördelarna med att delta i en ICO?

 • exklusivitet: För många experter kan du delta i en ICO en viss grad av exklusivitet, eftersom du använder kryptovalutor som ännu inte finns på marknaden. Det betyder att du kan ha dem före någon annan.
 • Högsta belöning: När du deltar i en ICO tenderar de flesta utvecklare att ge dig mer krypto för dina pengar vilket är en stor fördel om du jämför detta med att köpa dem på marknaden. De gör detta som tack för att de litat på sitt förslag från början, men naturligtvis, eftersom allt har sina dimensioner.
 • Avkastning på investering: Du bör veta att, även om det finns risk i en ICO, kommer vi att prata om detta senare, värdet är vanligtvis mycket attraktivt. Enligt analytiker kan värdet på din investering multipliceras med 10 om det ursprungliga erbjudandet lyckas. Dessutom måste vi lägga till tillväxten av kryptovalutan i sig själv.
 • Kryptovalutatillväxt: Inte bara kommer du att kunna få en x10 ökning av din investering, du kommer också att öka värdet på kryptovalutan till din fördel. Detta kan öka minst 30% efter en ICO så avkastningen på investeringen och prestanda är vanligtvis betydande.

✨ Risker med en ICO

Det finns stor risk när det gäller att investera i en ICO. Den första är att det bara är en bluff där investerare bara vill skaffa medel och sedan försvinna. Det finns också en risk att kryptovalutan inte har ett projekt bakom sig, så det saknar näring.
En annan risk är att kryptovalutan aldrig kommer att listas i en mäklare, vilket kan göra det omöjligt att sälja den även om den är värd miljoner. Dessutom finns den mänskliga faktorn med felberäkningar, till exempel. Även om allt detta kan åtgärdas med bra forskning.

HFaser för deltagande i en ICO

 • Vitlistag

I denna process registrerar investerare sig för att reservera sin plats i ICO. Många gånger måste du bara fylla i ett formulär med din information och skicka en kopia av din identitet för att säkerställa att det är du.

 • Offentlig förförsäljning

När listan är fylld inleds en förförsäljning för dem som registrerar sig i den där investerare får förmånliga priser och bättre obligationer. Av alla ICO är det här när det finns mest möjlighet att få bättre avkastning på din investering.

 • crowdsale

Här är försäljningen av obligationer eller investeringar öppen för allmänheten så att vem som helst kan delta i ICO. Det vanligaste är att utvecklare ställer in en investering eller ett deltagartak för att förhindra att denna samling går ur hand.

 • Token Distribution

När den tidigare processen är klar skickar utvecklarna de tokens som motsvarar din investering till din plånbok. Dessa token kommer senare att bli kryptovalutan i sig, så det är nödvändigt att hålla dem säkra om vi inte vill förlora våra pengar.

 • Börshandel

Slutligen offentliggörs kryptovalutan på de olika utbytesplattformarna. Det är då du kan sälja den och återvinna din investering, samt generera avkastning. Tänk på att allt kommer att bero på lagen om utbud och efterfrågan, så det är viktigt att överväga detta för att förstå försäljningspriset.

ICO

✨ Poäng att titta på när du deltar i en ICO

 • Projektkvalitet: För att undvika att investera i ett projekt som är en bluff eller saknar näring, är det lämpligt att känna till projektet på djupet. Att gå in i detta är kryptovalutan och till och med utvecklarna mycket viktigt.
 • Blockchain: Om du inte vill delta i en SCAM (ICO som visar sig vara bedrägliga eller skräp) Vi rekommenderar att du tittar på Blockchain som kommer att utgöra kryptovalutan. Detta beror på att typen av Blockchain kan ge dig en föraning om hur den virtuella valutan kommer att se ut när den har skapats.
 • Partnerna: Som vi förväntade oss i den första punkten är det mycket viktigt att ta en titt på vem som är utvecklarna eller partnerna för projektet. Detta beror på att många gånger, Människor med dåligt rykte kan delta i skapandet av ICO: er, vilket kan få ner hela projektet.
 • Bonusarna: Om allt har gått OK i föregående punkt kan du ta en titt på bonusar eller belöningar som erbjuds i ICO. Kom ihåg att i den inledande fasen av vitlistning och förförsäljning erbjuds vanligtvis de bästa bonusarna. Det finns även data som visar att fördelarna minskar mellan 20 och 50% efter detta skede.
 • Oavsett om det kommer att citera: Slutligen, glöm inte att granska kryptovalutan, efter dess ICO kommer den att listas på utbytesplattformar eller inte, eftersom detta är viktigt för att få tillbaka din investering. Om de inte är listade på en mäklare kommer du helt enkelt inte att kunna sälja dina kryptovalutor.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *