Ichimoku- Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Tekniska analysindikatorer som Ichimoku är viktiga verktyg för kryptovalutahandlare, som tillämpas med matematiska formler på variabler som tillgångspriser. Dessa indikatorer kan läggas till i handelsdiagram för mer exakta resultat.

Den bästa indikatorn för att verka i handelsvärlden är en mycket användbar och kan hjälpa oss att fatta bättre beslut. De är alla viktiga och kan fungera som en allierad för att bekräfta våra strategier. För att få en bättre analys kan indikatorerna kombineras.

I denna artikel kommer vi att berätta mer om Ichimoku -indikatorn, en teknisk indikator som ofta används av handelsoperatörer och som har blivit på modet under de senaste åren.

Ichimoku

DefinitionIchimoku -indikatordefinition

Ichimoku -indikatorn bestämmer stöd- och motståndsnivåer, trendens styrka och riktning och möjliga in- och utgångspunkter. Det betyder "titta på ett diagram i jämvikt" på japanska. Används vanligtvis på större tidsramar än scalping eller swing trading.

Genom att ha många komponenter blir denna indikator en av de svåraste när det gäller grafer. Dessa komponenter ger dock mycket bra signaler genom att fungera som filter.

Dess komponenter är följande: Tenkan Sen (omvandlingslinje), Kijun Sen (baslinje), Chikou Span, Senkou Span A, Senkou Span B och Ichimoku Cloud (kumo). Det senare representerar en zon med stöd eller motstånd i form av ett intervall.

Hat Vad är Ichimoku för?

Ichimoku är en av de vanligaste och användbaraste indikatorerna för valutahandlare. Används för att markera riktningen för den dominerande trenden, visa momentum och styrka i en trend, ger pålitlig support och motståndsnivåer, och ger också handelssignaler. Den är baserad på glidande medelvärden med vissa ändringar.

Ichimoku

OwHur erhålls det?

Som vi berättade för dig tidigare har denna indikator fem rader, som vi ska visa dig hur de beräknas:

  • Tenkan Sen (blå linje). För att beräkna det måste du lägga till det högsta och högsta minimumet för de senaste nio perioderna och sedan dela resultatet med två. Denna linje bestämmer stöd- och motståndsnivåer, liksom en trendomvändning.
  • Kijun-sen (brun linje). Den högsta högsta och lägsta låga av de senaste 26 perioderna måste läggas till och delas med två. Denna linje implementeras som en slutande stoppförlustpunkt.
  • Senkou Span A (orange linje). För att beräkna det måste du lägga till tenkan sen och kijun-sen och sedan dela dem med två. Sedan plottas resultatet 26 perioder senare. Denna linje bestämmer framtida stöd- och motståndsnivåer.
  • Senkou Span B (röd linje). Den beräknas genom att lägga till den högsta högsta och lägsta låga under de senaste 52 perioderna. Dela sedan resultatet med två och rita 26 perioder framåt. Dess funktion är i samband med den föregående raden, och den bestämmer framtida områden för stöd och motstånd.
  • Chikou Span (grön linje). Representerar slutkursen för den aktuella perioden symboliserad för 26 perioder sedan. Dess funktion är att hitta möjliga stöd- och motståndsnivåer.

 

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *