Ponzi-schema med kryptovalutor - Smart Contract Ponzi

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

En av de mest kända typerna av bluff är det berömda Ponzi-systemet, eller Ponzi-schemat, som lovar stora vinster och i slutändan visar sig vara ytterligare ett bedrägeri. Detta har påverkat detta system att det är ett av de mest använda av bedragare runt om i världen

Kryptovalutor är undantaget, eftersom Ponzi-system har funnits redo att lura människor att investera i virtuella valutor. För att undvika att bli ett offer berättar vi här vad Ponzi-systemet är i kryptovalutor.

✨ Vad är Ponzi-schemat? ✨

Att förklara Ponzi-schemat är väldigt enkelt, eftersom det är en form av bluff baserat på löften om mycket höga och snabba vinster. Målet är att lägga till och lägga till investerare, eftersom de låter dig skapa en båt eller investeringsfond.

När du ger ditt bidrag läggs pengarna till en fond som betalar det utlovade räntan till de första investerarna. Ju fler människor går med, desto större blir potten och du kan också betala mycket fler människor, den yngsta i systemet.

Även om detta kan tyckas fungera är problemet att fonderna är utarmade när investerare kräver sin betalning. Det beror på att fonden inte genererar pengar, den är bara som en slags sparväska, så det finns ingen mekanism som genererar ränta och betala därför de utlovade avkastningarna.

I själva verket De flesta Ponzi-system har exponerats när nyare investerare ber om betalning och systemet helt enkelt inte täcker dem. Det är då skaparna vanligtvis försvinner och därför lämnar de med de insamlade pengarna och lurar alla.

Ponzi-schema

Likheter med pyramidscheman✨

Det är mycket vanligt att associera pyramidscheman med Ponzi-schemat, eftersom de i princip är desamma. I båda är det önskvärt att investerare bjuder in och bjuder in fler människor i syfte att generera en pott som betalar, först till de ovan och sedan till de nedan.

En person är den som startar systemet och i sin tur bjuder in 6 personer. De 6 personerna bjuder i sin tur upp 6 personer vardera för totalt 36, som bjuder in 6 och så vidare tills de skapar en pyramid. Ju högre du är, desto mer vinst får du.

✨ Är det möjligt att tjäna pengar med Ponzi-schemat? ✨

Svaret är ja, men det beror på många faktorer och även till stor kostnad stor risk. Hur? Enkelt, det beror på din position i investeringspyramiden

Till exempel, om du är en av de första 6 som gick med i projektet, är det mycket troligt att du kommer att få bra vinster. Å andra sidan, om du är på lägre nivå, med hundratals investerare på samma nivå som du, är det troligt att du inte kommer att se dina pengar och när du vill samla in dem springer skaparen iväg.

✨Riskerna med Ponzi-schemat✨

  • Bedrägerier: Den första risken vi kan hitta är bluffen, det vill säga att de slutar fuska oss och stjäla våra pengar. Detta på grund av Många Ponzi-system, i slutet av dagen, fungerar bara inte så du ser varken avkastning eller avkastning på investeringen.
  • Konkurs: När vi har lagt alla våra besparingar i en investering och det visar sig vara bedrägligt kan vi förlora allt. Detta är en av de största riskerna med Ponzi-systemet, eftersom många människor kommer undan med bedrägeriet och slutar förlora alla sina pengar.
  • Informationsstöld: En annan risk vi står inför när vi deltar i denna typ av system är att vår information blir stulen. Det är så det är, Många gånger, förutom att ge vårt bidrag eller investering, ber de oss om känslig information som tillgång till vår plånbok eller bankinformation.
  • Det är olagligt: Slutligen borde du veta att i de flesta länder är både Ponzi och pyramidesystem förbjudna enligt lag, så att vara en arrangör av dessa kan leda dig att begå ett brott. Det bästa är att inte få problem med lagen för att inte hamna i sanktioner eller fängelse.

Ponzi-schema

Hur fungerar Ponzi-systemet inom kryptovalutor? ✨

Ponzi-systemet i kryptovalutor fungerar exakt detsamma i den fysiska världen som i den digitala världen, bara med skillnaden att modaliteten förändras. Här, istället för pengar, kommer de att be dig om bidrag i kryptovalutor.

på liknande sätt, samma digitala valutor kan användas som ett investeringsobjekt som om det vore en samling. För detta har Ponzi-systemet förlitat sig på så kallade smarta kontrakt eller smarta kontrakt, ett av de mest använda verktygen inom handel med virtuell valuta.

Det är genom användningen av dessa smarta kontrakt som skaparna av Ponzi Schemes har lyckats automatisera både bidraget till projektet och utbetalning av utdelning enligt din position i det. För att göra detta använder de Blockchain som sin huvudsakliga allierade och genomför Smart Contracts inom den.

Användningen av denna typ av system är så cynisk att vi kan upptäcka att samma skapare av denna typ av system publicerar öppna koder för smarta kontrakt. Detta gör, För många analytiker är bluffen redan tydlig och uppenbar genom att utnyttja bristen på reglering i detta avseende.

✨ Är det en bra idé att investera i ett Ponzi-system? ✨

Det tydliga svaret är att nej, det är inte en bra idé att investera alls, för här behöver du bara vänta på att fonden når för att få tillbaka din investering. Du måste be för att samla allt ditt intresse och nu finns det inget mer att göra.

Du kan inte begära återbetalning eller begära att lämna Ponzi-schemat eftersom det inte är möjligt, det finns inga mekanismer för att uppnå det. Du måste bara vänta tills pengarna når och att det i slutändan inte är en bluff. Så om du ser sidor som erbjuder mycket attraktiva dagliga intressen, var försiktig!

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *