Nybörjarfel med kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Med kryptovalutans sätt är det logiskt att du har valt att vända dig för att se denna marknad som ett bra sätt att investera dina besparingar. Du måste dock vara försiktig med misstag, eftersom kryptovalutor verkar vara mycket attraktiva för att generera mer pengar.

Tyvärr fattar inte alla rätt beslut när det gäller att investera i kryptovalutor. För att detta inte ska hända dig kommer vi här att berätta för dig vilka är de 9 vanligaste misstagen när du investerar i kryptovalutor. På detta sätt kan du undvika dem och därmed inte riskera din investering.

➡Fel 1: Investera pengar som inte kommer från dina besparingar

De säger att de pengar vi investerar ska vara pengar som vi inte behöver, det vill säga som vi kan ta vissa risker med. Detta översätts till investeringsbesparingar och inte till exempel pengar från vår bil eller inteckning.

Ett av de vanligaste misstagen, särskilt av nybörjare, är att investera alla dina pengar utan att spara något för utgifter eller framtida oförutsedda händelser. Detta är ett dåligt beslut, för vid förluster stannar du praktiskt taget om ingenting. Vi föreslår att du gör en budget för att undvika detta problem.

 

fel

 

Fel 2: Ta hand om din privata nyckel

För att köpa kryptovalutor är det nödvändigt att öppna ett konto i en plånbok som är en elektronisk plånbok. När du gör detta får du två olika nycklar, den ena är den privata nyckeln och den andra är den offentliga. Ta alltid hand om din privata nyckel.

Den här nyckeln används för att komma in i Wallet, så om du tappar den eller om den hamnar i fel händer kan de komma in på ditt konto och stjäla alla dina kryptovalutor. Den offentliga nyckeln har inga problem, eftersom den låter dig visa ditt konto i besökarläge, så det finns inga risker.

➡Fel 3: Lär dig mer om hur överföringar fungerar

Du bör veta att det finns olika typer av kryptovalutaöverföringar och ett fel i dessa kan leda till att dina mynt går förlorade på Blockchain. Om du till exempel överför Bitcoin till en NAVcoin Wallet kan du säga adjö till dina mynt.

Många användare gör detta misstag och tror att det är den tekniska tjänstens ansvar att återkräva dem eller till och med lämna in stämningar för bedrägerier, när dessa mynt i själva verket redan har gått förlorade. Att ta reda på hur överföringar fungerar och vilka metoder Wallet använder är mycket viktigt om du inte vill drabbas av detta.

➡Fel 4: Använd inte tvåfaktorautentisering

Säkerhet är en avgörande fråga vid investering och hantering av kryptovalutor eftersom det finns fler och fler hackare på jakt efter oskyldiga att stjäla. Det är därför det är mycket viktigt att dra nytta av alla säkerhetsverktyg på plattformarna.

Ett av de perfekta exemplen är tvåfaktorsautentisering som använder ett mycket avancerat och hackarsvårt säkerhetssystem för att skydda din plånbok. Om du vill förhindra att en hackare stjäl alla dina pengar är det bättre att aktivera det här alternativet när du öppnar ditt konto.

➡Fel 5: Lär dig att analysera de nya kryptovalutorna

Ett annat ganska vanligt misstag är att komma in i spänningen som genereras av lanseringen av en ny kryptovaluta utan att först ha studerat den noggrant.. Och det finns kryptovalutor som från början är avsedda att ha en mindre än uppmuntrande prestanda.

Om du vill investera i en ny kryptovaluta rekommenderar vi definitivt att du gör en djupgående undersökning av den. Analysera hur din Blockchain fungerar, bestämma hur kursen kommer att bli och kontrollera vem som står bakom lanseringen. Vi rekommenderar också att du läser alla villkor kring det.

➡Fel 6: Låt dig röra av trender

Om du ser att alla köper Bitcoin och du ska köpa, eller om du ser att alla säljer och du ska sälja, är detta ett av de allvarligaste misstagen. Att bli lurad av trender speglar inget mer än det faktum att du inte vet hur man analyserar när är den perfekta tidpunkten för kryptovalutor.

För att undvika att förlora allt på grund av ett dåligt beslut, rekommenderar vi att du lär dig att analysera tider och förändringar i valutornas värde. Om du ser att alla har sålt, vänta lite, kanske värdet kommer till himlen igen, eller tvärtom kan du kanske köpa mer till ett lägre pris.

➡Fel 7: Mäter inte dess volatilitet

En av poängen som alla kryptovalutor möter är att de vanligtvis är mycket flyktiga, vilket i hög grad komplicerar deras verksamhet. En dag kan de vara värda tusentals dollar och nästa dag några hundra.

Kryptovalutor är flyktiga, så vi måste ta hänsyn till detta när vi gör en investering. Våra pengar kommer inte alltid att gå upp och upp, så vi måste tänka på att vi någon gång kommer att stöta på förluster.

 

fel

 

➡Fel 8: Tar inte hänsyn till priset på en kryptovaluta

Detta är ett mycket vanligt misstag och beror i allmänhet på felaktig information eftersom människor tycker att de är antingen mycket billiga eller mycket dyra. Snarare beror detta mycket på valutan du väljer eftersom inte alla handlar på samma nivå.

Till exempel har Bitcoin ett mycket högre pris än Dogecoin, så om du vill investera i Bitcoin är det bättre att ha en större budget. Detta gäller i princip alla kryptovalutor eftersom inte alla har samma värde och samma marknadspris, liksom samma volatilitet.

➡ Misstag 9: Diversifiera inte

Avslutningsvis måste du överväga att inte diversifiera dina investeringar är ett av de allvarligaste misstagen eftersom det är som om du har alla ägg i din korg och att du faller, de går sönder! Det är därför det är bättre att dela upp dem i flera korgar så att om en faller, kommer de inte att gå sönder.

Så så att du inte behöver lida för att du förlorade alla dina pengar till en dålig investering, är det bättre att diversifiera i olika kryptovalutor. Att ha dina pengar i flera kryptovalutor hjälper till att minimera risken med volatilitet, ännu mer om du har allt i en enda valuta.

 

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *