Äldste Ray - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Indikatorer är ett mycket viktigt verktyg, eftersom de hjälper till att syntetisera all information och tillhandahålla den på ett enklare sätt så att handlare kan läsa och analysera den. Elder Ray-indikatorn är en teknisk analysindikator av oscillatortyp som utvecklades med avsikt att veta när köpare är starkast än säljare, eller säljare än köpare.

Målet för handlare är att mer exakt förutse hur en kryptovaluta kommer att prestera i framtiden för att göra vinst. Detta kallas teknisk analys, som tillämpas av handlare som redan har erfarenhet av dessa ämnen.

✨ Definition av äldste Ray

Denna indikator utvecklades av Alexander Elder 1989, och förutom att den namngavs av dess skapare också för sin likhet med röntgenstrålar, eftersom histogrammet för författaren liknade en röntgen.

Äldste Ray består av två mätare: Bull Power och Bear Power. Den första beräknar avståndet mellan den senaste punktens högsta punkt och ett glidande medelvärde. När resultatet är positivt är tjurarna de som kontrollerar värdet, och när det är negativt är det björnarna.

Å andra sidan beräknar den andra avståndet mellan den lägsta punkten i den senaste stapeln och ett glidande medelvärde. När resultatet är positivt styr björnarna värdet, och när det är negativt är de tjurarna.

Elder

Vad är det till för?

Elder Ray -indikatorn används för att analysera och handla finansiella tillgångar. Handlare använder de hausse- och baisseartade maktvärdena, tillsammans med divergens, för att kunna fatta handelsbeslut.

Den långa positionen intas när björnkraften är under noll, men växer och tjurstyrkan är högre än den föregående. Å andra sidan intas den korta positionen när värdet på den hausseartade kraften är positiv, men den minskar, och minimumet av baissekraften är mindre än den föregående.

Denna indikator går vanligtvis hand i hand med ett exponentiellt glidande medelvärde (EMA) på 13 dagar för att mäta vilket är värdekonsensus för den studerade marknaden.. Detta beror på var och en och kan modifieras enligt operatörens preferenser.

Bullish power mäter köparnas förmåga att driva priser över konsensusvärdet, och baisse power mäter säljarnas förmåga att kontrollera priser under konsensusvärdet.

✨ Hur uppnås det?

För att få det måste du först beräkna EMA på 13 perioder för den tid du vill använda. Till exempel, om du vill använda ett dagligt diagram beräknar du indikatorn enligt de senaste 13 dagarna.

Därefter måste du hitta periodens högsta pris och subtrahera EMA på 13 perioder för att kunna få värdet på den hausseartade effekten. När du har det måste du hitta periodens lägsta pris och subtrahera EMA på 13 perioder för att kunna erhålla värdet av baissekraften. Slutligen måste alla steg upprepas varje gång den valda perioden slutar.

Elder

 

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *