Nedgången av Apecoin (APE): orsaker och konsekvenser

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Yuga Labs försök att återuppliva intresset

Kryptotillgången ApeCoin (APE), som fungerar som styrvalutan för Bored Ape Yacht Club (BAYC)-projektet och är relaterad till icke-fungibla tokens (NFT), har upplevt en markant minskning av priset den senaste veckan. Den här artikeln analyserar orsakerna bakom denna nedgång och dess konsekvenser på marknaden.

APE: Från 1.33 USD till 1.10 USD på sju dagar

Värdet på ApeCoin har minskat avsevärt under de senaste sju dagarna och fallit med 16%. Medan priset för en vecka sedan låg på 1.33 USD, ligger det för närvarande på 1.10 USD. Denna nedgång har blivit en anledning till oro för investerare och entusiaster i kryptovaluta.

NFTs Bored Ape Yacht Club (BAYC) och deras inverkan på APE

Fallet i APE-priset är kopplat till nedgången i försäljningen av BAYC-samlarföremål. Under samma period har minimiförsäljningspriset för dessa NFT:er minskat i genomsnitt med 12 %, från 44,000 39,000 USD till 2021 2022 USD. Detta fenomen speglar den allmänna trenden med minskat intresse för NFTs efter den så kallade "NFT-manin" XNUMX-XNUMX.

Överhängande upplåsning av 40 miljoner APE

En ytterligare faktor som har bidragit till nedgången för APE är den kommande upplåsningen av 40 miljoner av dessa tokens av utvecklare, planerad till den 16 september. Dessa 40 miljoner representerar 10 % av det nuvarande cirkulerande utbudet, vilket är cirka 400 miljoner APE. Frisläppandet av dessa tokens kan öka utbudet på marknaden, vilket, om det inte motsvaras av en ökad efterfrågan, sätter press nedåt på priset.

Framtida APE Lås upp och Erbjud evenemang

Denna upplåsningshändelse är bara den första av flera, eftersom det totala utbudet av APE beräknas öka med cirka 100 % till 2025, när distributionen upphör. Pressen på APE-försörjningen kan fortsätta i framtiden, vilket skulle påverka dess pris.

Yuga Labs ansträngningar för att återuppliva intresset

Yuga Labs, företaget bakom BAYC, har implementerat förändringar och åtgärder för att återuppliva intresset för sina NFT:er och tokens. Men trots dessa ansträngningar har priset på APE och tillhörande NFT inte lyckats återhämta sig och fortsätter att sjunka.

För att hålla dig uppdaterad med de senaste nyheterna om kryptovalutor och ekonomi, följ oss på våra sociala nätverk:

Facebook

Twitter

LinkedIn

Missa inte någon viktig utveckling inom kryptovalutornas värld!

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *