DEMA-indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Indikatorer som DEMA är verktyg för grafisk analys, som kan hjälpa kryptovalutamarknadsoperatörer att få en bättre förståelse och veta hur de ska agera inför prisrörelser.
Det finns en mängd olika tekniska indikatorer som analyserar trender, mäter volatilitet, ger prisgenomsnitt och mer. Allt detta är viktigt för operatörernas beslutsfattande.
I den här artikeln kommer vi att utforska lite mer om indikatorn Double Exponential Moving Average, eller DEMA för dess akronym på engelska. Vilken är en indikator som används och är känd av operatörer på finansmarknaden.

DefinitionDema indikator definition

Double Exponential Moving Average är en teknisk indikator som utvecklades av Patrick Mulloy 1994, som försöker eliminera den inneboende fördröjningen i samband med glidande medelvärden genom att lägga större vikt på nuvarande värden.
Termen "dubbel" beror på att värdet av ett exponentiellt glidande medelvärde (EMA) fördubblas, och för att hålla det i linje med de verkliga uppgifterna och eliminera fördröjningen, subtraheras detta värde från det exponentiella glidande medelvärdet som beräknades.
Denna indikator är snabbare och smidigare än ett vanligt glidande medelvärdeDet kan också användas istället för glidande medelvärden eller tillsammans med andra indikatorer som MACD.
DEMA

Hat Vad är DEMA för?

De flesta handlare använder glidande medelvärden som ett verktyg för att identifiera ingångar och utgångspunkter med hög sannolikhet som kan vara lönsamma i många år.

Det dubbla exponentiella glidande genomsnittet eller DEMA hjälper till att ge en lösning på den svåra eftersläpningen som uppstår när det gäller prisåtgärder som finns i de flesta typer av rörliga medelvärden.  Det gör detta genom att beräkna genomsnittet som gör att du kan reagera snabbare på förändringar och trender i priser.

OwHur får du DEMA?

DEMA -indikatorn handlar inte bara om två exponentiella glidande medelvärden, det är en beräkning av enkla och dubbla EMA.
MME1 är det exponentiella glidande genomsnittet för en dag över slutkurserna, och MME2 är det exponentiella glidande genomsnittet för n-dagarna för MME1. Denna indikator är lika med 2 multiplicerad med skillnaden mellan MME1 och MME2.
Det glidande genomsnittet återfinns som en slät krökt linje som ger en visuell representation av den långsiktiga trenden för en given tillgång.
Idag har handelsplattformar och diagramanalysapplikationer redan DEMA som en teknisk indikator som kan läggas till pristabeller.

✨➡ Skäl att använda den

Förutom att använda DEMA som en indikator för att hitta hausse- och baisseartade signaler, kan den också användas i andra indikatorer där logiken är baserad på ett glidande medelvärde.
Rörliga medelvärden är ett bra tekniskt analysverktyg som används för att snabbt tolka den långsiktiga trenden för ett instrument eller en tillgång på en viss marknad.
DEMA

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *