Bedrägeri statskassan i din verksamhet

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

En av de situationer som du måste ta hänsyn till när du handlar med elektroniska valutor är det faktum att även om dessa inte är centraliserade måste du rapportera deras användning. Bedrägeri statskassan kan verka som ett intressant alternativ, eftersom du skulle undvika att betala skatt, även om det i verkligheten inte är fallet.

Många länder överväger att använda dessa valutor inom skattelagstiftningen. Här berättar vi vad skattebedrägerier är, vilka situationer kan leda till detta och hur man löser det.

✨Situationer där du kan bedra statskassan

  • Ange inte inkomstskatt

Anses vara den vanligaste formen av skattebedrägeri och den enklaste att utföra, Detta sätt består i princip av att inte deklarera skatterna på den inkomst du genererar från din handelsverksamhet.

Även om du kanske tror att detta är väldigt lätt att göra, och kan gå obemärkt förbi, är det i verkligheten inte. Detta på grund av banker har satt kryptovalutaverksamhet under övervakning Därför rapporteras varje överföring direkt till statskassan, vilket kan straffa dig för denna åtgärd.

  • Offshore-konto

Ett annat av de vanligaste sätten att försöka bedra Treasury är att öppna ett Offshore-konto, det vill säga utomlands. Detta för att skicka dina intäkter från din kryptovalutaplattform till kontot utomlands och därmed undvika den lokala statskassan.

På det här sättet, låt oss säga att de resurser som genereras mellan handelsplattformen, ditt bankkonto och Offshore-kontot trianguleras. För skattemyndigheterna är detta ett slags dubbelfel, eftersom du inte bara deklarerar dina intäkter, du leder också till ett inofficiellt Offshore-konto.

  • Bankkort

Ett odeklarerat bankkort är ett annat sätt att försöka undvika statskassan, eftersom många investerare i kryptovalutor använder kort som ett sätt att finansiera sin livsstil, men döljer dessa uppgifter. Det är som om du förklarade att du tjänar minimilön, men med ditt kort köper du en superbil.

Här, som i föregående punkt, skulle du ha flera fel. Du skulle ha en skattemässig avvikelse genom att spendera mer än du hävdar att du betalar, då skulle du ha ett odeklarerat kort samt orapporterade intäkter från en investeringsaktivitet.

  • Använd någon annans konto

Slutligen har vi en metod som inte är så praktiserad, men som kan vara ett sätt att bedraga statskassan. I grund och botten handlar det om att arbeta på ett annat konto som inte är ditt, med bankinformation och skatteinformation som inte motsvarar dig.

I grund och botten handlar det om identitetsstöld, förutom att du inte skulle deklarera de pengar som genererats. Här talar vi om mycket allvarligare böter, eftersom du hamnar i ett större brott som är identitetsstöld. Det kan också vara mer komplicerat att utföra denna typ av åtgärder.

bedra

OlutionLösning på skattebedrägeri

Ja ja de flesta av dessa former av skattebedrägerier är inte olagliga när du deklarerar inkomster och skatter som genereras av denna aktivitetI verkligheten finns det alltid en risk. Och det är att försöka undvika skatter är en dålig idé som du utan tvekan bör undvika.

Varför? Eftersom du helt enkelt skulle hamna i ett brott som kan straffas med fängelse eller böter beroende på dess svårighetsgrad. Det spelar ingen roll om du bara undviker $ 10 eller $ 100, böterna kommer att vara mycket högre än vad du inte förklarade i slutändan, istället för att spara kommer du att hamna för mycket.

Låt oss säga att du tjänar 200 dollar och inte rapporterar det. Då inser statskassan att du inte täckte motsvarande skatteprocent, så de lägger ut böter. Denna böter är $ 2,000. Så tycker du att det verkligen är värt det?

Det är därför många experter är överens om att det är bättre att lämna in skatter i rätt tid när betalningsbeloppet inte överstiger risken för att vara borgenär. Tänk bara i siffror. Vad är billigare? Betala en skatteflykt eller betala dina skatter?

Lösningen för stora kapitalvinster: Lämna landet

När du tjänar miljoner i vinst, säg 2 miljoner eller till och med 20 miljoner, är ett av de vanligaste besluten att lämna landet där du bor. Varför? Enkelt, undvik att betala de skatter som tas ut i ditt nuvarande land.

Och det finns länder där provisioner praktiskt taget inte debiteras för denna typ av verksamhet och vinst, medan i andra länder upp till 50% skatt tas ut. Det är därför många människor tenderar att lämna sitt land för att börja i ett annat, men med mer pengar.

Tänk bara, du genererade 20 miljoner i prestanda och du har två alternativ; stanna i ditt land och betala 8 miljoner i skatt eller flytta till ett annat som Thailand med hela 20 miljoner. Vad skulle du välja? 20 miljoner räcker för att göra ett liv eller leva en säsong och sedan återvända till ditt ursprungsland.

Många investerare som genererar stora vinster med kryptovalutor brukar följa denna metod. Idag bor ett stort antal miljonärer utanför sitt ursprungsland, i andra länder där det finns skattebefrielser eller anses vara en skatteparadis för dessa investerare.

bedra

DoGör aldrig skatteflykt

Slutligen rekommenderar vi att för mer pengar du vill tjäna, aldrig, men aldrig, göra skatteflykt. Detta kan få dig i mycket besvär, eftersom skatteflykt kan leda dig till bedragare, ett brott som är mycket mer straffbart av skattelagstiftningen.

Om du precis börjat, komplicera inte ditt liv genom att fatta beslut som kan leda till svåra situationer. Det är bäst att följa lagen till punkt och pricka och uppfylla de krav som de ställer till dig. På det här sättet kan du bygga ett gediget rykte och få erfarenhet utan att få problem och straff.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *