Kryptovalutor eller kryptotillgångar

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Även om de på förhand kan verka två mycket likartade begrepp är de i själva verket inte, eftersom var och en har en helt annan bakgrund och betydelse. Vi vet alla vad kryptovalutor är, en form av virtuella pengar baserade på Blockchain. Å andra sidan skulle den kryptoaktiva vara utvecklingen av den.

Enligt analytiker vet vi inte hur kryptovalutor kommer att bli kryptoaktiva i framtiden, långt eller nära. Därför har vi, för att vara beredda, skapat den här texten där vi kommer att förklara vad kryptotillgångar handlar om och hur de är relaterade till kryptovalutor.

Utvecklingen av en innovativ modell

Enligt analytiker blir en kryptovaluta en kryptotillgång när den utsätts för en tydlig och definierad rättslig ram samt särskilda regler. Detta för att göra din verksamhet till något reglerad, pålitlig och verifierad.

Ja, den specialiserade pressen tror att kryptovalutor någon gång kommer att bli en kryptotillgång när myndigheterna börjar reglera dem med specifika rättsliga ramar och lagar. På detta sätt kommer den innovativa modellen av kryptovaluta att bli en kryptotillgång, det vill säga en unik digital tillgång, som kommer att fungera tillsammans med aktier, tillgångar etc.

kryptovaluta

HoVem står bakom detta beslut?

Det är samma amerikanska press som är specialiserad på finans som har sagt att bakom denna åtgärd ligger Securities and Exchange Commission eller SEC i USA. Och det är att denna kommission försöker skapa ett speciellt och unikt regelverk för kryptovalutor.

Tanken är att garantera att driften av dessa virtuella valutor är föremål för normer och lagar som tillåter både att reglera dem och skydda användaren. Det sägs att under de kommande månaderna och åren kommer nya nyheter om detta att komma ut.

➡ Hur kommer processen att migrera från kryptovaluta till kryptoaktiv att se ut?

Även om det ännu inte är känt direkt hur ändringen skulle göras, sägs det att SEC skulle utfärda driftsreglerna, liksom ansökan om kryptovalutor. Varje emittent skulle ha ansvaret för att skicka dokumentation och skulle granskas av dess verksamhet.

Det sägs att efter granskningen skulle SEC avgöra vilken kryptovaluta som passerar filtren och vilka som inte skulle uppfylla myndighetskraven. Till exempel skulle Scams inte uppfylla dessa punkter som skulle få dem att stanna ute som en kryptotillgång.

Vilka kryptovalutor kommer att bli kryptoaktiva?

Detta är en av de frågor som vi kan hitta mest på internet, eftersom det inte finns någon tydlig regel för att veta vilka kryptovalutor som kommer att bli kryptoaktiva. Enligt experter sägs det att de som gick igenom en ICO skulle vara de som skulle bli föremål för denna förändring.

Det sägs också att kryptovalutor som inte är helt decentraliserade, till exempel de som ingick i en finansiering som ICO, skulle vara de som skulle bli kryptoaktiva. Till exempel skulle Ethereum, Ripple och NEO delta medan Bitcoin, Litecoin eller Dash skulle utelämnas från denna förändring.

➡ Fördelar med att konvertera till kryptotillgångar

  • Större säkerhet för användarna: Detta är kanske en av de största fördelarna, eftersom denna förändring kommer att ge användarna större säkerhet medvetna om att kryptotillgångar kommer att regleras. Det kommer att finnas en rättslig ram som skyddar dem och förhindrar både missbruk och bedrägerier, något vanligt idag.
  • Tydliga driftsregler: Även om de flesta kryptovalutor följer samma spelregler, gör de inte i verkligheten 100%. Med ankomsten av denna förändring skulle du ha fördelen att veta att varje mynt skulle följa samma regler, så det skulle inte finnas någon fusk eller dålig praxis.
  • Jämn terräng: En annan av de stora fördelarna med användning av kryptotillgångar är det faktum att de tillåter oss att skapa en mycket mer rättvis terräng. På detta sätt och genom att uppfylla samma krav kommer kryptovalutor att kunna fungera på en mycket jämnare och mer rättvis terräng.
  • Drift på nya plattformar: För att göra saken värre, konvertering till kryptotillgångar ger möjlighet att göra kryptovalutor operativa via andra plattformar. Nu kan vi hitta dem till exempel i mäklarhus och andra typer av mäklare utöver de vi alla känner till.

HatVilka är nackdelarna med detta beslut?

Nackdelarna som denna typ av beslut erbjuder är det faktum att kryptovalutor på något sätt skulle förlora sin karakteristiska decentralisering. Detta beror på att de nu skulle omfattas av en rättslig ram som skulle regleras av en institution.

Detta skulle göra att kryptotillgångar i slutet av dagen blir en slags byråkratisk tillgång, vilket begränsar den verksamhet de erbjöd på ett decentraliserat sätt. Även om det naturligtvis se hoppas att den nya ramen bara kommer att ge skydd och reglering, men utan att ta bort de fördelar som dessa typer av virtuella valutor erbjuder.

Är detta beslut bra?

Ja, det är utan tvekan en av de bästa nyheterna vi har sett de senaste åren på grund av vad den innebär. Och det är tyvärr, Kryptovalutamarknaden fyllde på bedrägerier och bedrägerier som satte människor i stor risk att förlora sina pengar.

Många analytiker är överens om att detta är ett bra beslut, eftersom det kommer att hjälpa till att rensa bort alla bedrägerier och bedrägerier från denna värld av kryptovalutor. Vad mer, Det kommer att locka fler investerare, vilket kommer att höja marknadsvärdet, och kommer också att hjälpa människor att känna sig skyddade när de investerar.

kryptovaluta

HenNär kommer denna förändring att ske?

Det finns inget specifikt datum för övergången från kryptovalutor till kryptotillgångar, men det finns mycket spekulationer kring detta. Det sägs att de här förändringarna kommer att komma under de kommande åren, eftersom det blir tydligare att det är nödvändigt för varje dag.

För närvarande är det känt att SEC redan arbetar med metoden för den rättsliga ramen, granskning av kryptovaluta etc. Så även om det inte är ett datum kan vi säga övergången från kryptovalutor till innovativa kryptotillgångar dag för dag

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *