Cryptojacking: skript installerat på en webbplats som bryter utan ditt samtycke

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ankomsten av internet och ny teknik gjorde det möjligt att revolutionera allt, till exempel utseendet på kryptovalutor. Inom dessa kryptovalutor uppstod gruvdrift också som Cryptojacking, en process som är utformad för att lösa Blockchain-problem och därmed tjäna kryptovalutor som belöning.

Inom gruvvärlden finns det olika sätt att bryta, ett av dem är Cryptojacking. Om du aldrig har hört talas om detta är du på rätt ställe för här kommer vi att berätta vad Cryptojacking är och hur människor kan dra nytta av dig för att bryta digitala valutor utan att du märker det.

HatVad är Cryptojacking?

Cryptojacking är ett kryptohack där användare oavsiktligt ansvarar för att bryta kryptovalutor för andra människor. Detta när man går in på webbplatser som har modifierats speciellt med små koder för att kunna använda sina besökares infrastruktur.

För att utföra Cryptojacking lägger webbplatsadministratörer till små skript som genereras på speciella plattformar. På det här sättet, plattformen kan använda besökares utrustning för att bryta utan att de förstår det, allt genom att använda ett praktiskt taget osynligt manus.

Webbplatsadministratörerna går bara in på en speciell plattform, genererar skriptet och länkar det till sin webbplats för att kunna använda detta gruvsystem. Du som användare, när du går in, länkar du till det skriptet utan att inse vad som får dig att bli en del av processen.

När skriptet är länkat tar det din dator och använder den för att bryta kryptovalutor utan att du märker det. Således kommer plattformen att generera kryptovalutor på bekostnad av dina hårdvaruresurser, vilket skapar en slags outsourcad infrastruktur, men utan att meddela användarna.

Cryptojacking

✨➡ Är CritpoJacking lagligt?

I allmänhet finns det ingen reglering kring kryptojacking så vi kan inte säga om det är olagligt eller inte. Etisk eller korrekt? Inte alls, eftersom de använder en persons infrastruktur utan deras samtycke för att generera vinster på bekostnad av att uppmuntra sitt team.

Du bör veta att den här artikeln inte är avsedd att visa dig hur du kan tjäna pengar på din webbplats, utan det är en varning. Detta är en dålig praxis som måste regleras eftersom det är missbruk av användare som kan lämna dig i en mycket dålig position med din publik.

OwHur vet jag om min dator används för Cryptojacking?

Även om det är svårt att veta är ett av de mest uppenbara tecknen förlusten slå på din dator så att den saktar ner och inte laddar någonting alls. Detta för att de praktiskt taget stjäl sina resurser till mina.

Det bästa sättet att skydda dig själv är att använda ett Ad Block eller något tillägg för att blockera skript, även om du också kan uppnå detta genom att inaktivera Java. Det finns till och med webbsidor som låter dig upptäcka om webbplatsen har denna typ av skript för att undvika att bli offer för denna typ av missbruk.Cryptojacking

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *