Köp och handla kryptovalutor

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

För att få kryptovalutor är det snabbaste och enklaste sättet att köpa eller byta ut som om det vore något bra. Detta beror på att detta är det snabbaste och enklaste sättet, förutom att det är mycket billigare än att bli en kryptovalutagruva.

Trots att de är en mycket vanlig och grundläggande process vet många inte hur man gör det ordentligt. Det är därför vi här förklarar steg för steg för dig hur du enkelt kan köpa och byta ut kryptovalutor. På detta sätt kan du vara säker på att processen genomfördes ordentligt.

➡✨Det första du borde veta: typer av plattformar

Innan du berättar hur du kan köpa eller byta valuta, bör du först veta att det finns två typer av plattformar. Därefter förklarar vi var och en:

  • Inköpsplattformar: Plattformar för köp av kryptovalutor är utformade exklusivt för detta, bara för att köpa kryptovalutor. Detta beror på att det har betalningstjänster som endast tillåter konvertering av konventionella pengar till kryptovalutor och vice versa.
  • Utbytesplattformar: Å andra sidan har vi det plattformar för utbyte av kryptovaluta som enbart fokuserar på utbyte av kryptovalutor, det vill säga att flytta från en virtuell valuta till en annan. Dessa plattformar tillåter dig bara att få kryptovalutor genom att använda andra kryptovalutor.

Det finns några mäklare som erbjuder båda funktionerna på en enda plattform, det vill säga vi har möjlighet att köpa kryptovalutor med konventionella pengar, samt att byta kryptovalutor på ett ställe.

 

Köp

 

➡✨Steg för att köpa eller byta ut kryptovalutor

  • Öppna ett konto och gör en insättning

Det första steget är mycket enkelt, du måste välja en mäklare och öppna ett konto. Valet måste göras noggrant för att hitta den plattform som bäst passar dina behov och de operationer som ska utföras.

När du har öppnat ditt konto måste du göra en insättning av pengar till det för att kunna köpa kryptovalutor. Beroende på vald mäklare kommer betalningsformerna att finnas tillgängliga, eftersom vissa tillåter användning av kort, andra banköverföringar och andra, betalningsprocessorer som PayPal.

När du har pengarna på ditt konto kan du välja de kryptovalutor du vill köpa samt beloppet. Enligt priset kommer det att vara antalet mynt du kan köpa eftersom inte alla har samma pris. Du bör också ta hänsyn till den tid det tar för pengarna att återspeglas, vilket varierar beroende på plattform och insättningsmetod.

  • Köp dina kryptovalutor

Nu när vi redan har pengarna på vårt konto på en plattform för köp av kryptovalutor, är nästa steg att köpa. För det, Vi rekommenderar först att du kontrollerar vilka kryptovalutor du ska köpa för att säkerställa 100% att detta är det bästa alternativet.

sedan, Du måste utvärdera priset och se om det här är det bästa tillfället att köpa eller bättre, du väntar lite. Om du har sett att detta är det lägsta priset, är nästa steg att köpa dina kryptovalutor enligt vad du hade planerat.

Processen är mycket enkel, de flesta plattformar har en knapp som säger köp / sälj. Du måste bara klicka här och voila, ett fönster eller en meny visas där du måste söka efter den kryptovaluta du vill köpa och välja beloppet enligt tillgängliga medel.

  • Överför till en annan plånbok

Om du vill använda dessa kryptovalutor för att köpa andra kryptovalutor måste du skicka den till en plattform för utbyte av kryptovalutor. Det första steget blir att skapa ett konto på den andra plattformen genom att följa stegen för att registrera.

När en plånbok skapas ger de dig en adress med siffror och bokstäver. Du måste klistra in den här adressen där du har dina kryptovalutor för att kunna indikera plattformen dit den kommer att skicka dina kryptovalutor. Det är mycket viktigt att ta hand om adressen, för om du lägger till en fel kommer dina kryptovalutor att hamna någon annanstans.

Processen beror på plattformen, men i allmänhet fokuserar de alla på samma uttagsprocess för kryptovaluta. Om du vill spara detta steg, du kan leta efter en plattform som erbjuder båda alternativen, både köpa kryptovalutor med riktiga pengar och utbyta kryptovalutor med varandratill exempel Bitcoin till Ethereum.

 

Köp

 

  • Handla kryptovalutor

När du har avslutat processen att överföra dina kryptovalutor från inköpsplattformen till utbytesplattformen kan du nu byta ut kryptovalutor. Denna process kallas Altcoin och består av att byta ut en kryptovaluta mot en annan kryptovaluta med hjälp av kryptovalutapar.

Vi kan till exempel ha Bitcoin och vi vill flytta till Ethereum, så vi måste gå för BTC / ETH-paret, vilket innebär att vi kommer att flytta från Bitcoin till Ethereum. Istället, om vi vill ha motsatt process måste vi gå för att ETH / BTC-paret ska gå från Ethereum till Bitcoin.

Vi rekommenderar att du tar hänsyn till plattformens köpvillkor, eftersom utbytesmetoden kan variera från varandra till en annan. På samma sätt tar vissa plattformar provision för utbyte av kryptovalutor som kan höja kostnaden. Att beakta dessa punkter kommer att underlätta processen.

  • En privat handväska

Enligt experter är det lämpligt att överföra dina kryptovalutor till en privat plånbok för att undvika någon form av bluff. Och det är att fallet med mäklare som försvinner över natten med kryptovalutor är alltmer frekvent.

Vissa myntutgivare som NEO erbjuder dig möjligheten att ha en privat plånbok som låter dig hålla dina kryptovalutor säkra på samma plattform. För att göra detta måste du bara gå till deras hemsida och ladda ner programvaran som gör att du kan skapa din egen privata plånbok.

Vi rekommenderar att du kontrollerar om emittenten av dina kryptovalutor erbjuder dig möjligheten att ha din egen privata kryptovalutaportfölj för att minska risken för stöld och hacking. Det är bättre att vara varnad med en säkrare plattform än att lita på en mäklare som kan försvinna eller vara sårbar.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *