Hur investerar man i EFT 2023?

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Den här gången ska vi prata om börsnoterade investeringsfonder, även kända som ETF:er, så att du kan lära dig hur de fungerar och framför allt, vet om att investera i ETF:er är ett bra alternativ för dig.

Vad är EFT?

Innan man analyserar fördelarna med att investera i ETF:er är det viktigt att förstå deras koncept, för att kunna tillämpa det. På spanska känner vi dem som handlade fonder och idag har de vuxit så mycket att det finns en stor mångfald som gör att vi kan investera i olika ETF:er.

En ETF är en investeringsfond som replikerar utvecklingen av ett index. Detta är en uppsättning åtgärder som replikerar indexet som det är baserat på.

Idag finns det ett stort antal ETF:er, lika många som index på marknaden, eftersom du kan replikera var och en av dem.

ETF:er spårar inte längre bara aktieindex, utan också aktier, råvaror och valutor runt om i världen.

Typer av EFT

Eftersom det finns ett stort antal typer av ETF:er kan vi dela upp dem efter vilken typ av index de replikerar, deras globala ränteintäkter, deras marknad och aktier.

Idag finns det mer än 7000 XNUMX ETF:er över hela världen, så det är oerhört nödvändigt att dela upp dem för att förstå deras typer och hur de fungerar.

Uppdelningen som vi kommer att göra idag kommer att baseras på de typer av index som replikerar för att förstå dem.

Aktie-ETF:er (Stock ETFs)

Denna typ av ETF:er replikerar indexen på världens aktiemarknader.

sektor ETF:er

Dessa motsvarar ETF:er med rörlig inkomst och replikerar index för specifika affärssektorer.

Dessa ETF:er replikerar bland annat råvaror, teknologier, fastighetssektorn, infrastrukturer.

Värde-ETF:er och Growth-ETF:er

Dessa motsvarar de olika förvaltningsstilarna för indexen de replikerar, bland dem är: ETF Growth och ETFs Value.

Fixed Income ETFs (Bond ETFs)

Dessa replikerar en grupp obligationer också enligt deras räntebärande inkomst, som kan vara lokal, regional eller global.

Money Asset ETF:er

Dessa replikerar utvecklingen av monetära index och är en av de mest konservativa.

omvända ETF:er

Dessa låter dig handla ett specifikt index, men du kommer att vinna när marknaderna faller, det vill säga i motsatt riktning.

Hävstångsbaserade ETF:er

Dessa typer av ETF:er medför en hel del risker, och du behöver mycket erfarenhet för att lyckas med dem.

Det ger dock stor lönsamhet till och med att dubbla eller tredubbla din vinst, beroende på hävstångseffekten som du satsar för.

Smart Beta ETF:er

Dessa replikerar också index, men inte alltid på samma sätt som indexet, snarare kan de variera.

Varför investera i EFT?

Börshandlade fonder har fått relevans på dagens marknad, särskilt för att de är extremt attraktiva för investerare, tack vare de fördelar de erbjuder.

Eftersom det finns fler investerare som är villiga att investera i investeringsfonder, öppnar de också upp för möjligheten att det finns förvaltare som låter den här typen av operationer utföras, vilket ökar valmöjligheterna för mäklare, för den som är intresserad av att köpa och sälja börsnoterade investeringsfonder.

Ytterligare en anledning till varför det är bekvämt att investera i ETF:er är att denna marknad har växt de senaste åren, och är lika diversifierad som indexen de replikerar.

Detta erbjuder också stor intäktspotential och mäklare har sett stor intäktspotential i ETF:er.

Det bästa av allt är att investerare som gillar passiv förvaltning hittar en perfekt möjlighet i dessa tillgångar, men aktiv förvaltning har också införlivats tack vare den tekniska utvecklingen.

Om du vill investera i ETF:er måste jag säga att du behöver en hög teknisk nivå och en fantastisk upplevelse att investera, eftersom risken är mycket högre.

Steg för att investera i EFT

Om du redan har valt att investera i ETF:er måste du följa dessa steg:

  • Gör en grundlig analys för att komma in i ETF:er och bestäm slutligen om det verkligen är marknaden för dig.
  • Analysera typerna av förvaltning och välj om du ska välja aktiv eller passiv förvaltning.
  • Passiv förvaltning har som mål att analysera marknadernas beteende på lång sikt, så att dina vinster kommer att synas i framtiden.
  • En aktiv förvaltning gör att du kan utföra transaktioner samma dag, detta kommer att ha en större möjlighet till avkastning, men det innebär också en större risk.
  • Slutligen, skapa en plånbok och tänk alltid på den information du behöver för att fungera, såsom: indexens ekonomiska zon, sektorn och, naturligtvis, det replikerade indexet i sig.

Hur väljer man en EFT att investera?

Nu, vad som följer är att välja rätt Vilken ETF kommer du att investera i?.

Du bör veta att även om de replikerar marknadsindexen kan deras beteende vara extremt olika, eftersom det använder själva indexet och dess fluktuationer, men också hur det påverkar andra marknadsindex.

För att korrekt välja den ETF som du ska investera i, Du bör undvika att tänka på de som är på modet, eftersom detta kan leda till att deras kostnader ökar, men som i alla andra investeringar, när euforin går över stabiliseras priset igen och orsakar en minskning av dina vinster.

Du måste veta till 100 % hur en specifik ETF fungerar, för att ha den nödvändiga informationen och utföra lämplig operation.

Om du vill vara en handlare på denna marknad är det viktigt att du bekantar dig med andra marknader, eftersom även om det kan vara väldigt likt valutamarknaderna så behöver du i verkligheten mer erfarenhet, och vet hur du ska hantera mer information.

För att välja rätt ETF måste du observera indexet som det replikerar, de provisioner som plattformen kommer att debitera dig och välja ETF-förvaltaren.

Fördelar med EFT

Även om det kan vara riskabelt att komma in på denna marknad främst för nybörjarinvesterare, har det också fördelar som gör att du kan bli en professionell handlare.

En av de främsta fördelarna med att investera i ETF:er är att genom att replikera ett index och inte hantera en riktig tillgång blir förvaltningsavgifterna billigare.

Att det replikerar i ett index gör att all verksamhet, både köp och försäljning, blir mycket billigare och eftersom den replikerar andra index kan du diversifiera dina investeringar, eftersom det är en stigande marknad.

Genom att satsa på ETF:er kan du investera på ett stort antal marknader och generera stora vinster, allt i en enda plattform eller plånbok.

En annan av dess fördelar är att du kommer att ha tillgång till snabb likviditet och du kommer att kunna handla så länge marknaden är öppen. Du kommer alltid att ha informationen i realtid och du kommer att kunna få hög utdelning, beroende på vilken typ av förvaltning du väljer.

Vanliga frågor:

Vad är en ETF och hur fungerar det?

En ETF (Exchange Traded Fund) är en investeringsfond som handlas på aktiemarknaden som en aktie och som består av en uppsättning finansiella tillgångar, såsom aktier, obligationer eller råvaror. Genom att investera i en ETF får du del i fondens portfölj av tillgångar.

Vilka är fördelarna med att investera i ETF:er jämfört med andra investeringsprodukter?

Några av fördelarna med att investera i ETF:er är diversifiering, lätt att köpa och sälja på aktiemarknaden, transparens i portföljens sammansättning och låga kostnader.

Hur väljer man en ETF att investera?

För att välja en ETF är det viktigt att överväga vilken investeringsstrategi du vill följa, fondens sammansättning, risken och kostnaderna. Det är tillrådligt att granska kvalifikationerna och åsikterna från experter i ämnet innan du fattar ett beslut.

Vilken är den bästa tiden att investera i ETF:er?

Den idealiska tiden att investera i ETF:er beror på marknadsförhållandena och varje persons investeringsmål. Det är tillrådligt att göra efterforskningar och analyser innan du fattar ett investeringsbeslut.

Hur köper och säljer du ETF:er?

Köp och försäljning av ETF:er görs genom en aktiemäklare eller en onlinehandelsplattform. Det är nödvändigt att öppna ett mäklarkonto och ha kapital tillgängligt för att investera. Köp och försäljning sker som vid aktie, genom köp- eller försäljningsorder på börsen.

Vilka risker bör man tänka på när man investerar i ETF:er?

Några av riskerna att överväga när du investerar i ETF:er är marknadsvolatilitet, koncentration av tillgångar i en specifik sektor eller region, och extra kostnader såsom courtage och administrationsavgifter.

Är det tillrådligt att investera i ETF:er på lång sikt?

Beslutet att investera i ETF:er på lång sikt beror på varje persons investeringsmål. Men på grund av sin diversifierade karaktär och låga kostnader kan ETF:er vara ett lämpligt val för en långsiktig investeringsstrategi. Det är viktigt att göra en periodisk översyn av portföljen och justera den vid behov.

Det kan intressera dig:

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *