Hur väljer jag kryptovalutaplattformen?

hur man väljer kryptoplattform

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ett av de mest effektiva sätten att investera i kryptovalutor är via en mäklare eller en köp- eller utbytesplattform. Detta beror på att du under den här metoden verkligen är ägare till kryptovalutorna, det vill säga att du kommer att ha dem på ett riktigt sätt i din plånbok.

Att välja en lämplig kryptovalutaplattform är mycket viktigt, eftersom det direkt kommer att påverka resultatet för dina investeringar och tillväxten av dina pengar, liksom säkerheten. För att välja den bästa plattformen har vi förberett den här listan med poäng att ta hänsyn till.

1. Prestige

Eftersom det inte finns någon tydlig reglering kring kryptovalutaplattformar har de börjat sprida sig snabbt. Tyvärr innebar detta risken för att bedragare dyker upp med erbjudanden som vid första anblicken kan verka bra, men som faktiskt är motsatta.

Det är därför plattformens prestige är så viktig eftersom den kommer att berätta för oss om det är pålitligt eller bättre vi kör därifrån innan vi investerar. Det vanligaste är att prestige kommer, både från användarna och experterna som är de som validerar en mäklare.

plattform

2. användarens åsikt

En annan av de viktigaste punkterna, och det är implicit i den föregående, är användarnas åsikt. Och är det det finns inget mer avslöjande än att en användare berättar om sin upplevelse på en viss plattform för det här är mycket mer verkligt och äkta.

Idag finns det ett stort antal platser där du kan hitta användarnas åsikter. Till exempel finns det oändliga forum och webbplatser som bara ansvarar för att samla in denna typ av åsikter, vilket kvalificerar mäklarna och användarupplevelsen.

3. mängd kryptovalutor

Ingen vill investera i en kryptovalutautbyte eller köpplattform som har väldigt få alternativ att välja mellan.. Detta beror på att ju mindre kryptovalutor du har desto mindre blir möjligheten att diversifiera och välja det bästa alternativet för att generera avkastning.

Ju fler kryptovalutor du har, desto fler alternativ blir det att välja mellan baserat på deras värde och beteende i trender. Så innan du investerar i en plattform är det bättre att du är uppmärksam på mängden kryptovalutor den erbjuder. Det mest normala är att ha de mest populära virtuella valutorna tillsammans med andra alternativ.

4. Transaktionsvolym

Ett av de mest effektiva sätten att utvärdera en mäklare, dess tillförlitlighet och dess relevans på marknaden är genom dess transaktionsnivå. Så att kontrollera hur stor transaktionsvolymen är är något du inte bör missa.

Tänk på att de mäklare som flyttar flest investeringar oftast också är de som ger bäst avkastning eller fördelar, varför så många användare. Det är viktigt att du söker efter denna information på internet och använder den som ett bra sätt att välja mellan en mäklare eller annan.

5. Mäklarens funktion

Inte alla kryptovalutaplattformar fungerar på samma sätt, även om de delar gemensamma mål, har inte alla samma egenskaper. Det finns mäklare som är mer komplexa än andra, så vi borde inte lita på att de kommer att vara desamma om vi redan har haft tidigare erfarenhet av dem.

För de som är oerfarna är ett bra sätt att veta hur plattformen fungerar att söka efter videor av användare som räknar eller till och med visar användarupplevelsen. Du kan till och med kontrollera om plattformen erbjuder dig möjligheten att öppna ett demo-konto för att börja bekanta dig med mäklaren utan att investera i det.

6. stöd

Teknisk support är mycket viktig när du aldrig har investerat i utbyte av kryptovalutor eller köpplattformar, eftersom det ger stöd och förtroende. Det är därför vi rekommenderar att man tittar på hur teknisk support eller användarvård är.

Varje mäklare har sin egen kontaktpolicytill exempel via telefon, meddelande eller chatt, e-post etc. Var först och främst uppmärksam på vilken typ av kontaktmedium som plattformen erbjuder. För det andra, till exempel, kontrollera de timmar då du kan kontakta dem, om det är begränsat till timmar och datum eller om det är 24/7.

7. App eller hemsida?

För oss är en viktig punkt att titta på innan du väljer en kryptovaluta var du kan använda den. Det vanligaste är att hitta virtuella valutamäklare som arbetar med en webbplats.

Även om det också är troligt att vi kommer att hitta fler och fler mäklare som erbjuder möjligheten att använda en mobilapp för att driva. Detta är verkligen en stor fördel, eftersom du inte behöver begränsa dig till bara en enhet. Således kan du investera när du vill och var du vill.

plattform

✨Tips att ta hänsyn till när du väljer mäklare✨

  • Välj bättre en välkänd plattform: Om du är nybörjare är ett av de bästa tipsen vi kan ge dig att välja en välkänd eller populär plattform. Detta på grund av De tenderar att vara mycket säkrare och pålitligare eftersom de har tusentals aktiva användare på sig.
  • Endast kryptovalutor till privata plånböcker: För att undvika att bli offer för en bluff och ha full kontroll över dina kryptovalutor, Vi rekommenderar att du endast köper mynt som kan skickas till privata plånböcker. Om du ser att en plattform erbjuder dig denna typ av kryptovaluta rekommenderar vi att du väljer den här för att investera.
  • Lämna aldrig dina kryptovalutor hos mäklaren: Detta är en av de säkerhetstips som experter rekommenderar mest. Och det är att det har förekommit fall av mäklare som försvinner med alla kryptovalutor hos användarna. För att undvika detta är det bättre att du tar ut dina kryptovalutor och skickar dem till din privata plånbok.
  • Undersök och jämför: Slutligen, Vi rekommenderar att du gör en grundlig undersökning och jämför var och en av kandidaterna så att du kan välja den bästa. Kom ihåg att information är makt, så att känna till var och en av plattformarna eller mäklaren kommer utan tvekan att hjälpa dig att fatta bättre beslut.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *