Molnbrytning: kryptovalutautvinning i molnet

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Ett av alternativen för att få kryptovalutor är gruvdrift. Denna komplexa och resurskrävande process har gradvis blivit tillgänglig för användarna. Ett exempel är molngruva, ankomsten av molnteknik.

Det är rätt, Molnet har gjort det möjligt att ändra begreppet gruvdrift så som vi känner det så att det idag är möjligt att genomföra Cloud Mining. Om du inte vet vad det är, oroa dig inte, här berättar vi vad det här innovativa sättet att få kryptovalutor handlar om genom att validera block.

Vad är cryptocurrency mining?

Cryptocurrency mining är en process där en serie algoritmer och matematiska problem löses för att validera blockkedjor. På detta sätt läggs varje giltigt block till Blockchain och du får din belöning, en kryptovaluta.

Även om det verkar enkelt, är det i själva verket mycket komplicerat, eftersom det kräver stor kapacitet för databehandling. Som vanligt, RIG används, vilket är en slags dator som består av moderkort, grafikkort, en processor och en strömkälla för att lösa dessa problem matematiker.

molnbrytning

✨Så vad är molngruva?

Cloud Mining anses vara den senaste och överraskande innovationen inom gruvdrift av kryptovaluta. Detta beror på att användningen av molnet för att bryta virtuella valutor ändrar kartan helt.

Det kommer inte längre att vara nödvändigt att ha ett stort antal grafikkort att bryta för nu räcker det bara att ha tillgång till molnet för att kunna dra nytta av denna process. Således, Dessutom blir gruvdrift mycket mer tillgängligt för nu kan du göra det utan att behöva investera i din infrastruktur.

OwHur fungerar molngruva?

Molnbrytning har en stor förändring i hur den relaterar sig direkt till användaren. Och här måste du ansluta till en internetplattform istället för att behöva göra det mot din hårdvara.

Även om gruvprocessen i princip är densamma, vad som förändras är infrastrukturen eftersom du inte kommer att använda din infrastruktur utan en leverantörs. Således, Det strävar efter att erbjuda en alternativ lösning för traditionell gruvdrift, vilket garanterar att fler användare kan utföra dessa uppgifter.

✨ Fördelar med Cloud Mining

  • Flera utvinns: En av de stora fördelarna med Cloud Mining är det faktum att detta system låter dig använda flera moln samtidigt. Det är så det är, Du kan samtidigt bryta flera kryptovalutor så att du kan generera mer vinster på kortare tid.
  • Inget behov av att investera i infrastruktur: En annan av de stora fördelarna med molngruva är det faktum att det inte kräver en initialinvestering. Det är så det är, inget behov av att investera i dyr datorhårdvara och utrustning, eftersom Cloud Mining sätter sin egen infrastruktur så att du kan arbeta med den.
  • Tillgängliga hyreskostnader: Medan hyreskostnaden beror mycket på gruvpotentialen och själva kryptovalutan är kostnaderna vanligtvis mycket lägre jämfört med att investera i grafikkort och betala för el. På detta sätt är avkastningen vanligtvis högre.
  • Enkel anslutning: Slutligen bör du veta att anslutningsprocessen är väldigt enkel, eftersom du bara behöver gå in på plattformen och det är det. Detta gör allt mycket lättare, sedan du kan bryta från din egen dator bara genom att komma åt internet.

✨Nackdelar med Cloud Mining

  • tid: Cloud Mining kan ta lite längre tid att köra än konventionell gruvdrift. Detta kan vara riskabelt om vi lägger till volatiliteten, eftersom priset när som helst kan gå ner och orsaka att gruvdriften leder till förluster.
  • Molnavstängning: Dessutom bör du veta att din gruvdrift beror på en tredje part, som ansvarar för att hyra molnet till dig. Om plattformen stängs över natten kommer du inte bara att förlora dina kryptovalutor utan också möjligheten att fortsätta att bryta. Till detta kommer risken att det fortfarande inte finns några regler för dessa plattformar.

molnbrytning

✨ Är det lönsamt att arbeta i Cloud Mining?

Lönsamheten för molnbrytning beror på flera faktorer som måste analyseras oberoende för att avgöra om det är värt att använda detta system. Därefter berättar vi mer om var och en av dessa faktorer.

  • effekt: Det första man ska bedöma är kraft, eftersom ju mer kraftfullt molnet och dess infrastruktur är, desto större blir hastigheten och gruvkapaciteten. Med andra ord, Ju mer kraftfull den är, desto mer kryptovalutor kan vi generera på mycket kortare tid och med färre resurser.
  • Kryptovalutan: En annan sak att tänka på är vilken typ av kryptovaluta som ska brytas, eftersom detta i hög grad kommer att påverka lönsamheten. Virtuella valutor med mer värde och mindre volatilitet tenderar att vara mer lönsamma än de som har lite värde eller som förändras snabbt i priser. Vi måste också ta hänsyn till mängden genererade mynt.
  • Kostnad för drift: Slutligen, en annan faktor att överväga för att avgöra om det är värt att använda eller inte är hyreskostnaden. Och är det Varje plattform har sin egen drifts- eller hyreskostnad som vi måste kontrastera med de kryptovalutor som vi ska generera.

Är det lämpligt att arbeta i Cloud Mining?

Även om det kan vara attraktivt måste vi i själva verket ta hänsyn till att vi här inte är direkt gruvarbetare. Snarare, Vi betalar ett visst belopp och efter en viss tid återvinner vi investeringen och kryptovalutan, men med de risker som detta medför.

Det bästa sättet att investera i kryptovalutor är utan tvekan att investera i dem direkt genom att köpa eller byta dem. För det Idealet är att öppna ett konto på en plattforms- eller kryptovalutamäklare, så du kommer att vara ägare till dessa valutor och inte bara försöka bryta dem för att få fördelar.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *