Cryptocurrency kapitalisering

✔️ Information granskad och uppdaterad i juli 2024 av Eduardo López

Varje kryptovaluta måste uppfylla ett mål, nå högsta möjliga värde och hålla den stabil under lång tid, desto mer, i båda fallen, desto bättre. Det är så sammansatt är, ju mer myntet är värt och ju längre det priset kan bibehålla, desto mer lönsamt blir det.

Här kommer vi att prata om vad kapitalisering av kryptovalutor är och hur det är direkt relaterat till deras värde. Vi berättar om vilka former av kapitalisering som finns, vilka faktorer du måste ta hänsyn till och hur du själv kan beräkna kapitaliseringen av kryptovalutor.

✨ Vad är kapitaliseringen av kryptovalutor?

Vi kan beskriva kapitalisering av kryptovalutor som den process där de förvärvar värde. Annat, Experter kallar kapitalisering av kryptovalutor för att multiplicera mängden av dessa tillgängliga i omlopp med sitt pris, det vill säga beräkna hur mycket de är värda.

Du bör veta att mynten inte alltid är lika stor eftersom den förändras eftersom den varierar beroende på marknadspriser och mängden mynt i omlopp. Det är därför som beräkningen måste göras med en viss periodicitet.

 

kapitalisering

 

Två former av kapitalisering

  • Cirkulerande leverans: Den första formen av kapitalisering är den som använder mynt i omlopp och som är tillgängliga för operationer som växlingar. Denna typ av kapitalisering sammanfattas i grund och botten endast genom att använda de kryptovalutor som redan finns och som är verkliga.
  • Max leverans: Max Supply baserar beräkningen av kapitalisering på det maximala antalet mynt som kommer att vara i omlopp. Det nuvarande numret används inte här, men det maximala antalet mynt kommer att finnas. Man kan säga att det är den framtida kapitaliseringen av denna valuta.

ExampleBeräkningsexempel 

Antag att X-kryptovaluta har 1,000,000 10 10 valutor i omlopp till ett värde av 1,000,000 dollar vardera. Så kapitaliseringsvärdet enligt mynt i omlopp blir 10 miljoner dollar. Varför? Multiplicera bara XNUMX XNUMX XNUMX mynt till ett pris på XNUMX dollar vardera.

Låt oss nu föreställa oss att nämnda kryptovaluta har kapacitet att utfärda högst 4 miljoner virtuella valutor. Så dess kapitaliseringspotential kommer att vara 40 miljoner om vi tar hänsyn till dess nuvarande värde. Du måste bara multiplicera 10 dollar (pris) med 4 miljoner (maximalt antal mynt som ska utfärdas).

✨ Dess betydelse 

Det är mycket viktigt att ta hänsyn till kapitaliseringen, eftersom denna indikator låter dig bestämma kryptovalutans verkliga och potentiella värde. Du kommer att kunna veta hur mycket det är värt på marknaden och därmed bättre analysera om det representerar en investeringsmöjlighet eller bättre russin.

Ta hänsyn till det Vissa experter tror att ju längre du väntar på att sätta alla valutor i omlopp, desto större är risken för att priset kommer att falla, eftersom det skulle spädas ut i en större mängd valutor. Även om detta inte tar hänsyn till faktorer som förändringar på marknaden och prisfluktuationer.

Kanske, om vi slänger alla mynt som vi har, kommer värdet att ändras. Om vi ​​till exempel har 10 miljoner kryptovalutor till ett värde av 100 miljoner är det troligt att om vi lanserar de återstående 30,000,000 10 40 kommer värdet att sjunka när de XNUMX miljoner utspäds, nu mellan XNUMX miljoner valutor.

I verkligheten är detta inte fallet, eftersom det finns en möjlighet att till exempel efterfrågan kommer att öka och värdet kommer att växa. Det är alltid viktigt att överväga både det aktuella eller nuvarande kapitaliseringen och den potentiella eller framtida kapitaliseringen, eftersom båda är grundläggande för att känna till kryptovalutans verkliga värde.

✨ Vilka är baserna för kapitalisering av en virtuell valuta?

Det finns varken en formel eller poäng som beaktas vid kapitalisering av en kryptovaluta eftersom de till exempel inte är som aktier. Enligt experter är det några punkter där de vanligtvis letar efter denna process:

  • ICO:er: Om ICO lyckas kan ICO: s totala värde vara en bra indikator på det värde som den virtuella valutan kommer att ha när den aktiveras. Även om de kanske inte är relaterade till slut, ger det oss en översikt över vad vi kan förvänta oss.
  • Tillgång efterfrågan: Lagen om utbud och efterfrågan är vanligtvis en av de som mest påverkar priset på kryptovalutor. Det är därför som vissa experter vågar bekräfta att detta kan bli en faktor när man beräknar kapitalisering av valutan.
  • Själva myntet: Slutligen, samma valuta erbjuder vanligtvis relevant information vid beräkning av dess kapitalisering. Det är viktigt att ta hänsyn till dess egenskaper, eftersom det hjälper dig att veta om denna bedömning motsvarar din verklighet.

kapitalisering

✨ Har SCAMs stora bokstäver?

Även om många kanske tror att kryptovalutan i en SCAM kan ha kapitalisering, så är det i själva verket inte fallet. Och du måste komma ihåg det en SCAM är i grunden en bedräglig ICO som uppstod för att söka pengar och efter insamlingen försvinner.

Det är därför en SCAM inte kan kapitalisera, eftersom det är nödvändigt att ha en kryptovaluta i omlopp, något de inte kommer att ha. Så om de pratar med dig om en SCAM med ett stort lock, lika fantastiskt som Bitcoin, borde du vara mycket försiktig!

OwHur kan jag beräkna kapitalisering av en kryptovaluta?

Att beräkna det självständigt, det vill säga dig själv, är lättare än du kanske tror. Allt du behöver göra är att undersöka mängden kryptovalutor som både är i omlopp och maximalt som ska släppas, samt att undersöka deras pris.

Du kan till exempel göra det i Google, enkelt och snabbt beräkna med din mobil eller din dator. Således kommer du att kunna veta vilken potential en kryptovaluta kan ha i värde som hjälper dig att fatta bättre beslut. Allt utan att behöva vara finansiell expert.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *