Bollinger bandbredd

✔️ Information granskad och uppdaterad i maj 2024 av Eduardo López

Idag finns det ett stort antal finansiella indikatorer som Bollinger bandbredd som vi måste ta hänsyn till när vi arbetar inom finanssektorn. Dessa indikatorer kan vara våra bästa allierade när vi fattar beslut och tolkar uppgifterna, vilket hjälper oss att dra slutsatser.

En av de mest använda indikatorerna inom finanssektorn är de så kallade Bollinger Bands eller Bollinger Bandwidth. Dess betydelse är mycket hög, liksom användbarheten som vi kan hitta här. Därför kommer vi nedan att berätta allt du behöver veta om dessa kända band.

➡Vad är Bollinger -bandbredd? ✨

Bollingerband är en typ av indikator som representeras i form av två parallella linjer, band, som utförs i en graf. Med dessa band kan du skapa ett intervall som används som jämförelse för tillgångsanalysen.

Vi kan säga att Bollinger -bandbredden Det är en typ av indikator som representerar i en graf som är utformad för analys av en tillgångs beteende. Detta beteende är främst inriktat på tillgångens värde, pris och notering, det vill säga kryptovalutor, guld, olja, valutor, bland andra tillgångar.

Bollinger

➡ Vad är Boldröja bandbredd? ✨

En av de vanligaste användningarna av banden är jämförelsen mellan tillgångens pris och volatiliteten på marknaden. På detta sätt kan vi uttryckligen se hur priset har förändrats och vad dess toppar och fall har varit.

En annan användning vi hittar för Bollinger bandbredd är att bestämma prisbubblor. Detta är mycket viktigt, eftersom bubblor kan utlösa drastiska prisfall, liksom kriser som härrör från bubblans sprängning, som hände 2008.

➡Hur beräknas Bollinger -bandbredd? ✨

Beräkningen är något komplex, eftersom den innebär användning av en serie formler eftersom Bollinger-bandbredden består av 3 delband, ett övre, ett lägre och ett genomsnitt. Detta gör att varje band har sin egen formel.

För att beräkna Bollinger -bandbredden måste du beräkna var och en av banden oberoende av varandra för att skapa hela grafen.. De flesta mäklare och mellanhänder erbjuder denna typ av indikatorer automatiskt så att du inte behöver bryta huvudet när du beräknar det.

Bollinger

"Hur kan vi använda dem?"

En av de första användningsområden som vi kan hitta för Bollinger -band är analysen av prisförändringen på en tillgång. Detta är mycket användbart för att försöka bestämma trenden i det, det vill säga om det kommer att gå högre eller lägre.

Det är också mycket användbart att veta vilken position man ska ta när man investerar, till exempel om vi går lågt eller högt. I binära optioner är Bollinger -bandbredder mycket användbara för att bestämma hur man handlar. Slutligen använder experter det ofta som ett sätt att göra en historisk analys av prisbeteende.

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *