Bollinger% B - Indikator

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Det finns olika volatilitetsindikatorer som Bollinger% B som låter oss veta storleken och storleken på de olika prisfluktuationerna, detta gör det möjligt för oss att bättre förstå nivån och typen av aktivitet som sker på marknaden.

En av de mest populära indikatorerna för att mäta volatilitet är Bollinger Bands. Genom sina band, som skapades baserat på två typer av avvikelser, ansvarar de för en djupgående analys av minskningen och ökningen av volatiliteten. Här kan du hitta en bättre förklaring så att du inte blir förvirrad när du vill gå djupare in i ämnet.

HatVad är Bollinger% B-indikatorn?

Bollinger Bands% B eller även känd som bandbreddsprocent (% B) är en viktig indikator härledd från Bollinger Bands standardindikator. Vilket representerar en mycket effektiv och gemensam teknisk analysindikator, som normalt används av handlare för att bättre förstå prisvolatilitet.

En näringsidkare är faktiskt en näringsidkare som förvärvar lönsamhet genom att köpa och sälja tillgångar på olika finans- och aktiemarknader. Namnet på denna indikator kommer från dess skapare, John Bollinger, som var en välkänd teknisk analytiker på 80-talet.

Bollinger% B

Vad är denna indikator för?

Mittlinjen för banden är vanligtvis ett 20-dagars enkelt glidande medelvärde, de övre och nedre banden är normalt två standardavvikelser som ligger över och under Simple Moving Avarage (SMA). Huvudfunktionen för% B-indikatorn är att kvantifiera eller visa var priset är i förhållande till dessa band, detta är användbart för att identifiera trender och handelssignaler.

Och som vi redan nämnde tidigare hjälper den tekniska analysen den gör för att få mer information om prisets styrka och riktning, på detta sätt kan nya strategier utvecklas.

OwHur beräknas det?

Den allmänna formeln för att beräkna denna viktiga indikator är:% B = (Aktuellt pris - Nedre band) / (Övre band - Nedre band). Detta förhållande mellan priset och det övre och nedre bandet kan sammanfattas i sex grundläggande kvantifierbara förhållanden:

  • % B över 1 betyder att priset ligger över det övre bandet.
  • % B lika med 1 betyder att priset ligger i det övre bandet.
  • % B över .50 betyder att priset ligger över mittlinjen.
  • % B under .50 betyder att priset ligger under mittlinjen.
  • % B lika med 0 betyder att priset ligger i det nedre bandet.
  • & B under 0 betyder att priset ligger under det nedre bandet.

Varför ska du använda Bollinger% B?

% B-indikatorn går utöver en enkel visuell analys av priset i förhållande till dess läge inom de välkända Bollinger Bands. Dess speciella sätt att bestämma platsen ger teknisk analys ett utomordentligt exakt värde.

Bollinger% B

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *