Binance eliminerar den venezuelanska banken som betalningsmetod: påverkan på den venezuelanska kryptomarknaden

✔️ Information granskad och uppdaterad i juni 2024 av Eduardo López

Bank of Venezuelas försvinnande på Binance

Binance-användare i Venezuela har bevittnat en viktig förändring, eftersom den statligt ägda Banco de Venezuela (BDV) inte längre är tillgänglig som betalningsmetod i peer-to-peer (P2P)-handelstjänsten för denna ledande kryptovalutabörs.

Vad hände med Bank of Venezuela på Binance?

Den 28 augusti 2023 uttryckte flera venezuelanska användare oro på Twitter på grund av att Banco de Venezuela försvann som ett betalningsalternativ på Binance, den största kryptovalutaplattformen på marknaden. Detta beslut genererade en rad frågor och spekulationer i samhället av kryptoentusiaster i Venezuela.

Även om Binances P2P-plattform fortfarande visar BDV-alternativet, fanns det i verkligheten, vid tidpunkten för vår rapport, bara ett försäljningsmeddelande relaterat till denna venezuelanska bank och specifikt till Binance USD-kryptovalutan (BUSD). Det här meddelandet verkar dock vara ett fel, eftersom användarna får ett meddelande om att det här alternativet inte är tillgängligt när de försöker använda BDV som betalningsmetod.

Å andra sidan är andra venezuelanska banker, såsom Banesco, Banplus, BBVA Provincial, Bancamiga och vissa privata enheter, fortfarande tillgängliga som betalningsmetoder på Binance P2P-plattformen. Dessutom har mobilbetalningsalternativet bevarats, ett interbanksystem som underlättar transaktioner mellan olika finansinstitut i Venezuela.

Eventuell överensstämmelse med föreskrifter

När Binance supportteam rådfrågades om denna situation, föreslogs det att borttagandet av Banco de Venezuela som betalningsmetod kunde bero på regelefterlevnad. Binance har varit tydlig med att varje betalningsmetod som inte följer dess säkerhets- och efterlevnadspolicy är utesluten från peer-to-peer-handelstjänsten.

Bank of Venezuela, som landets största och statskontrollerade finansiella enhet, har spelat en betydande roll på den venezuelanska marknaden, särskilt i det direkta utbytet mellan USDTther (USDT) och bolivars genom Binance. Detta borttagande kan ha en betydande inverkan på valutahandeln och i slutändan stabiliteten för växelkursen i Venezuela.

Konsekvenser för dollarhandel i Venezuela

Humberto Quevedo, vice ordförande för National Association of Cryptocurrencies (Asonacrip), har indikerat att detta beslut kan ha en bred och skadlig effekt på den venezuelanska marknaden, inklusive en möjlig destabilisering av växelkursen. BDV var en offentlig bank som möjliggör direkt utbyte mellan USDT och bolivars genom Binance, vilket gör den till en av de mest likvida bolivarmarknaderna på plattformen.

CryptoLand.ve, en organisation inriktad på utbildning i kryptovaluta i Venezuela, anslöt sig till kritiken mot denna åtgärd och noterade att en begränsning av dollarhandeln i Venezuela kan få betydande konsekvenser för ekonomin, med tanke på den utbredda användningen av den amerikanska dollarn i landet på grund av den ihållande värdeminskning av bolivaren.

Håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna om kryptovaluta och fintech genom att följa oss på våra sociala nätverk:

Facebook

Twitter

LinkedIn

Missa inte några relevanta och aktuella nyheter om den spännande världen av kryptovalutor. Följ oss på våra sociala nätverk och besök vår blogg för att alltid vara informerad!

Eduardo Lopez

Redaktör och copywriter

Jag heter Eduardo López Martínez, jag är född i Madrid, Spanien och jag är 48 år gammal. Jag är journalist och jag är en del av Brokersdeforexconfiables.com-teamet. Vill du veta lite mer om mig? Jag inbjuder dig att läsa min biografi.

Se publikationer av Eduardo López

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *